Autohuur Como

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Como zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Como

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Como
EasyTerra Autohuur Como is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Como

Introductie

Como werd gesticht door de Romeinen en was de geboorteplaats van Alessandro Volta, de uitvinder van de batterij en wiens naam is verbonden aan de eenheid voor elektrische spanning. De Romeinen roemden al de schitterende omgeving van Como: niet alleen het prachtige meer, maar ook de indrukwekkende bergen eromheen.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 90.000 inwoners.

Ligging

Como ligt aan het zuidelijke puntje van het langgerekte Comomeer in het noorden van Italië. De westelijke buitenwijken van de stad grenzen aan Zwitserland. Milaan ligt 40 kilometer ten zuiden van Como.

Economie

Tot de jaren tachtig van de vorige eeuw was Como beroemd om de zijde die er werd gemaakt. Door concurrentie uit China is die industrie vrijwel verdwenen. Veel inwoners van Como verdienen hun geld in Milaan. In Como zelf is toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

Vliegvelden

De twee vliegvelden van Milaan, Malpensa en Linate, zijn de dichtstbijzijnde luchthavens. Met een huurauto zijn deze luchthavens via de Autostrada in ongeveer een uur bereikbaar. Malpensa is wellicht de beste keuze omdat u vanaf deze luchthaven niet door het drukke verkeer rond Milaan hoeft.

Openbaar Vervoer

Como heeft goed openbaar vervoer. Urbani bussen rijden alleen binnen de stadsgrenzen, Extraurbani ook naar de voorsteden. De zogeheten C-lijnen verbinden Como met diverse bestemmingen in de omgeving, waaronder Milaan. Verder is er een kabeltreintje (funicolare) naar het dorpje Brunate op 715 meter hoogte. Ook zijn er diverse veerverbindingen met plaatsen rond het Comomeer.

Verkeer- en Parkeersituatie

Iedereen die wel eens in Italië is geweest weet dat Italianen snel en vrij agressief rijden. Eenmaal gewend aan die rijstijl zult u geen moeite hebben uw weg te vinden in Como en omgeving. Wel kan het vinden van een vrije parkeerplaats in het centrum van de stad lastig zijn, hoewel dat in vergelijking met de drukste toeristencentra aan het meer in Como nog meevalt. Er zijn diverse parkeergarages; de locaties staan aangegeven op verkeersborden. Hou er verder rekening mee dat sommige wegen rond het Comomeer erg smal zijn.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Como, van eenvoudige pensions (Albergo) tot luxe hotels. De meeste vindt u in het centrum van de stad, direct aan het meer, en in het plaatsje Cemobbio, net ten noorden van Como aan de overkant van de Breggiarivier. En verder zijn er natuurlijk vakantieressorts en campings langs het hele Comomeer.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Como raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Como

EasyTerra Autohuur Como vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Como, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.