Autohuur Salerno

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Salerno zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3233 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Salerno

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Salerno
EasyTerra Autohuur Salerno is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Salerno

Introductie

Salerno was lange tijd een stad die maar het beste vermeden kon worden. Die tijd is lang voorbij; het gemeentebestuur heeft de schouders gezet onder een flinke opknapbeurt voor het oude stadscentrum en een fraaie boulevard langs de zee aangelegd. Van een stad die uitsluitend een doorgangspunt was op weg naar Pompeii of badplaatsen langs de Costiera Amalfitana (Amalfikust) is Salerno nu zelf een toeristische attractie.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 140.000 inwoners.

Ligging

Salerno ligt aan de Golf met dezelfde naam, een deel van de Adriatische Zee, even ten zuidoosten van Napels. De beroemde Amalfikust (met badplaatsen als Amalfi en Positano) strekt zich uit ten westen van de stad.

Economie

De economie van Salerno kreeg zware klappen in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen de meeste industrie uit de stad verdween. Dat was de oorzaak van het verval van de stad, waar nu alleen nog fabrieken zijn voor aardewerk en voedingsmiddelen. Sinds het opknappen van het stadscentrum is het toerisme sterk toegenomen en hebben veel mensen werk gevonden in de dienstensector. Verder is de haven van Salerno van belang voor de lokale economie. Er worden voornamelijk containers verscheept.

Vliegvelden

De luchthaven Salerno Costa d'Amalfi Airport ligt bij Pontecagnano, ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Tangenziale di Salerno (SS18) of via de autosnelweg A3.

Openbaar Vervoer

Vanuit Salerno vertrekken bussen naar de badplaatsen langs de Amalfikust. Die weg is in de zomermaanden zeer druk, en voor een meer relaxte ervaring kunt u dan ook beter de veerboot nemen. Vanuit Salerno zijn er bootverbindingen met Positano en Amalfi, in de zomermaanden ook met Maiori en Minori.

Verkeer- en Parkeersituatie

Salerno is een drukke stad en de autobestuurders gedragen zich er op z’n Italiaans. Oftewel, u moet er even aan wennen, maar daarna beweegt u zich gemakkelijk door het verkeer. Een vrije parkeerplaats vinden in de binnenstad is niet gemakkelijk, maar gelukkig zijn er enkele parkeerterreinen, onder meer bij het Salerno treinstation, vlak bij de jachthaven. Dit parkeerterrein ligt aan het einde van de Via Santi Martiri Salernitani.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Salerno, maar de betere hotels en ressorts liggen verder naar het westen, langs de Amalfikust. In de stad zelf zijn er vooral budgetpensions en middenklasse hotels. Sommige zijn uitstekend, andere twijfelachtig. Controleer uw kamer, voordat u besluit te boeken. Verder zijn er hotels langs de stranden ten zuidoosten van de stad en in Vietri sul Mare, aan de westkant van de handelshaven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Salerno raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Salerno

EasyTerra Autohuur Salerno vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Salerno, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.