Autohuur Santa Teresa Gallura

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Santa Teresa Gallura zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Santa Teresa Gallura

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sardinië
  4. Santa Teresa Gallura
EasyTerra Autohuur Santa Teresa Gallura is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Santa Teresa Gallura

Introductie

Santa Teresa Gallura is een populaire badplaats aan de noordkust van Sardinië. Dat is waar volgens velen de mooiste stranden van Europa liggen, en niet voor niets heet deze kust dan ook de Costa Smeralda (Kust van Smaragd). Het plaatsje heeft een gezellig centrum, maar buiten het hoogseizoen (de zomermaanden) sluiten veel winkels, cafés en restaurants hun deuren.

Bevolking

Het stadje heeft ongeveer 5000 permanente inwoners, maar in de zomermaanden kan het aantal mensen dat er verblijft gemakkelijk oplopen tot het twee- of drievoudige.

Ligging

Santa Teresa Gallura ligt in het uiterste noorden van Sardinië, aan de Straat van Bonifatius. Aan de overkant van die straat ligt het Franse eiland Corsica. Het stadje ligt aan twee baaien: de Porto Longone, de natuurlijke haven, en de Rena Bianca, het witte zandstrand van de stad dat in de zomermaanden zeer druk is. Er zijn diverse andere stranden in de omgeving van Santa Teresa Galluria.

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten en zorgt voor veel werkgelegenheid. De Costa Smeralda als geheel trekt al veel toeristen en Santa Teresa Gallura is een van de parels in de kroon van deze kuststreek. Via de haven is er wel enige handel met het naburige Corsica, maar veel stelt het niet voor. Wel leggen er veel plezierjachten aan.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven ligt bij de stad Olbia, Costa Smeralda Airport, 65 autokilometers ten zuidoosten van Santa Teresa Gallura. Dit vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de SS133bis en de SS125. Reken op ruim een uur reistijd.

Openbaar Vervoer

Er is geen stadsvervoer, maar verder is het openbaar busvervoer op Sardinië goed, verzorgd door de Azienda Regionale Sarda Trasporti (ARST). Alle grotere plaatsen hebben geregelde verbindingen; kleine dorpjes worden vaak slechts een keer per dag bediend. De kleinste plaatsjes zijn uitsluitend per huurauto bereikbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

De straten in het oude centrum van Santa Teresa Galluria zijn nauw en soms niet toegankelijk voor autoverkeer. Normaal is het al moeilijk een parkeerplaats te vinden rond dat centrum, maar in de zomermaanden helemaal. U kunt het beste bij uw hotel parkeren en uw huurauto gebruiken voor tochten over het eiland. Hoewel er geen snelwegen zijn op Sardinië, zijn de autowegen uitstekend. De secundaire wegen zijn vaak smal en bochtig en soms onverhard. Rij daar voorzichtig en langzaam.

Hotels

De Costa Smeralda is een zeer populair vakantiegebied, niet alleen voor mensen van buiten Italië, maar ook voor de Italianen. Vaak hebben Italiaanse reisbureaus hele hotels afgehuurd om hun gasten in onder te brengen. Zeker in de zomermaanden zijn er nauwelijks hotelkamers vrij in Santa Teresa Galluria en de rest van de Costa Smeralda. Als u in die maanden naar Sardinië wilt, raden we u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken. Dat geldt ook als u op een camping in deze kuststreek wilt overnachten. In het binnenland kunt u meestal wel vrije kamers of campingplaatsen vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Santa Teresa Gallura raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Santa Teresa Gallura, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.