• 9.2 / 10 Aantal reviews: 4453
Hulp nodig?
+31 85 001 2744

Autohuur Santa Teresa Gallura

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Santa Teresa Gallura zodat jij dat niet hoeft te doen.

 • Kosteloos annuleren
 • Laagsteprijsgarantie
 • 24000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Santa Teresa Gallura

EasyTerra Autohuur Santa Teresa Gallura is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Wat onze klanten zeggen

9.2 / 10 Aantal reviews: 4453

Autoverhuurders in en rond Santa Teresa Gallura

Als je op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Santa Teresa Gallura, klik dan door naar de Auto huren Italië, vanuit daar kun je een keuze maken in welke stad in Italië je een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Santa Teresa Gallura

EasyTerra Autohuur Santa Teresa Gallura vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Locatie informatie voor Santa Teresa Gallura

Introductie

Santa Teresa Gallura is een populaire badplaats aan de noordkust van Sardinië. Dat is waar volgens velen de mooiste stranden van Europa liggen, en niet voor niets heet deze kust dan ook de Costa Smeralda (Kust van Smaragd). Het plaatsje heeft een gezellig centrum, maar buiten het hoogseizoen (de zomermaanden) sluiten veel winkels, cafés en restaurants hun deuren.

Bevolking

Het stadje heeft ongeveer 5000 permanente inwoners, maar in de zomermaanden kan het aantal mensen dat er verblijft gemakkelijk oplopen tot het twee- of drievoudige.

Ligging

Santa Teresa Gallura ligt in het uiterste noorden van Sardinië, aan de Straat van Bonifatius. Aan de overkant van die straat ligt het Franse eiland Corsica. Het stadje ligt aan twee baaien: de Porto Longone, de natuurlijke haven, en de Rena Bianca, het witte zandstrand van de stad dat in de zomermaanden zeer druk is. Er zijn diverse andere stranden in de omgeving van Santa Teresa Galluria.

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten en zorgt voor veel werkgelegenheid. De Costa Smeralda als geheel trekt al veel toeristen en Santa Teresa Gallura is een van de parels in de kroon van deze kuststreek. Via de haven is er wel enige handel met het naburige Corsica, maar veel stelt het niet voor. Wel leggen er veel plezierjachten aan.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven ligt bij de stad Olbia, Costa Smeralda Airport, 65 autokilometers ten zuidoosten van Santa Teresa Gallura. Dit vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de SS133bis en de SS125. Reken op ruim een uur reistijd.

Openbaar Vervoer

Er is geen stadsvervoer, maar verder is het openbaar busvervoer op Sardinië goed, verzorgd door de Azienda Regionale Sarda Trasporti (ARST). Alle grotere plaatsen hebben geregelde verbindingen; kleine dorpjes worden vaak slechts een keer per dag bediend. De kleinste plaatsjes zijn uitsluitend per huurauto bereikbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

De straten in het oude centrum van Santa Teresa Galluria zijn nauw en soms niet toegankelijk voor autoverkeer. Normaal is het al moeilijk een parkeerplaats te vinden rond dat centrum, maar in de zomermaanden helemaal. U kunt het beste bij uw hotel parkeren en uw huurauto gebruiken voor tochten over het eiland. Hoewel er geen snelwegen zijn op Sardinië, zijn de autowegen uitstekend. De secundaire wegen zijn vaak smal en bochtig en soms onverhard. Rij daar voorzichtig en langzaam.

Hotels

De Costa Smeralda is een zeer populair vakantiegebied, niet alleen voor mensen van buiten Italië, maar ook voor de Italianen. Vaak hebben Italiaanse reisbureaus hele hotels afgehuurd om hun gasten in onder te brengen. Zeker in de zomermaanden zijn er nauwelijks hotelkamers vrij in Santa Teresa Galluria en de rest van de Costa Smeralda. Als u in die maanden naar Sardinië wilt, raden we u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken. Dat geldt ook als u op een camping in deze kuststreek wilt overnachten. In het binnenland kunt u meestal wel vrije kamers of campingplaatsen vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Santa Teresa Gallura raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  110 km/h
 • Taal
  Italian

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina. Of neem contact met ons op.
Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereidt dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Zijn er nog additionele kosten? In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het worry-free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren? Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen. Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd? De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.
 1. Home
 2. Autohuur Italië
 3. Autohuur Sardinië
 4. Autohuur Santa Teresa Gallura