Autohuur Taormina

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Taormina zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
 • Geen zorgen over het eigen risico
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Een verhuurder met een goede beoordeling
 • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Taormina

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Taormina zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Taormina

 1. Home
 2. Autohuur Italië
 3. Autohuur Sicilië
 4. Taormina
EasyTerra Autohuur Taormina is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Taormina

Introductie

Taormina is een stadje gebouwd tegen een heuvel en een van de populairste badplaatsen op het Italiaanse eiland Sicilië. De meeste toeristen verblijven overigens niet in het stadje zelf, maar in de toeristenressorts van Giardini Naxos ten zuiden van Taormina of Letojanni ten noorden van de stad.

Bevolking

Het stadje telt ongeveer 11.000 inwoners.

Ligging

Taormina ligt aan de oostkust van Sicilië, ongeveer halverwege de grotere steden Messina en Catania. Een deel van die kuststrook is een beschermd natuurgebied, Riserva Naturale Isola Bella, waartoe de kuststrook links van het hoofdstrand behoort en het schiereilandje rechts van dat strand.

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Taormina. In juli en augustus is het zeer druk in de badplaats, niet alleen met buitenlandse maar vooral ook met Italiaanse toeristen.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is het vliegveld van Catania. Catania International Airport (officieel: Aeroporto di Catania-Fontanarossa) ligt 65 kilometer ten zuidwesten van de stad en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A18.

Openbaar Vervoer

Er is geen geregeld openbaar vervoer in Taormina, maar er zijn wel shuttlebussen die de verbinding onderhouden tussen het treinstation in centrum van het stadje en de badplaatsen Giardini Naxos, Letojanni en Castelmola. Verder is er een kabelbaan tussen het centrum en het strand bij Mazarro. Deze kabelbaan is alleen in de warme maanden in gebruik. Trein- en busverbindingen zijn er met Messina en Catania.

Verkeer- en Parkeersituatie

De hoofdstraat van Taormina is verkeersvrij en in de straten eromheen mag alleen bestemmingsverkeer komen. Als u zegt dat u op weg bent naar uw hotel zult u daar een bewijs van moeten overleggen. Aan de rand van het stadje zijn twee grote parkeerplaatsen: 'Parcheggio Lumbi' en  ‘Parcheggio Porta Catania’. Die laatste ligt het dichtste bij het centrum. Tussen de parkeerplaatsen en het hart van de stad rijden shuttlebussen.

Hotels

Taormina is een zeer populaire badplaats en in de zomermaanden zijn vrijwel alle hotels volgeboekt. Als u in die tijd naar Taormina wilt, moet u van tevoren uw accommodatie reserveren. In en rond de stad (langs de stranden) zijn vooral middenklasse en luxe hotels en ressorts. Budgetaccommodaties zijn er vrijwel niet.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Taormina raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Taormina

EasyTerra Autohuur Taormina vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Taormina, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.