Autohuur Rijeka

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Rijeka zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Rijeka

  1. Home
  2. Autohuur Kroatië
  3. Rijeka
EasyTerra Autohuur Rijeka is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 20
Els Lemmen ORYX Rent A Car Rijeka Airport
“huur Kroatië”

“De huur was premie. Goede auto, goede service. We hebben alleen schade geleden en wachten nu al 3 weken op antwoord. Ondertussen is er wel meer dan 1.000 Euro van onze creditcard afgeschreven voor deze kosten.”

10-09-2018 16:08

Locatie informatie voor Rijeka

Introductie

Rijeka is de belangrijkste havenstad van Kroatië. De stad zelf is geen toeristische trekpleister, maar de stranden in de omgeving zijn dat wel. De meeste bezoekers gaan direct door naar de toeristische badplaatsen op het schiereiland Istrië. Opatija (slechts twintig kilometer ten westen van Rijeka) is de ‘grande dame’ van deze ‘Kvarner Rivièra’. Vroeger was het een badplaats voor welgestelden en nog steeds trekt Opatija vooral toeristen die niet op de kleintjes hoeven te letten.

Bevolking

De stad heeft ruim 200.000 inwoners.

Ligging

Rijeka ligt in het noordwesten van Kroatië aan de Kvarner Baai, een deel van de Adriatische Zee. De populairste badplaatsen op het schiereiland Istrië liggen ten zuidwesten van Rijeka.

Economie

De haven van de stad speelt een centrale rol in de lokale economie. Het goederenvervoer is de laatste jaren sterk gestegen. Ook is het een belangrijke haven voor veerbootdiensten over de Adriatische Zee. Verder zijn er bij Rijeka grote scheepswerven.

Vliegvelden

Het vliegveld van Rijeka ligt 24 kilometer ten zuidoosten van de stad, op het eiland Krk. Dat eiland is via een tolbrug met het vasteland verbonden. Rijeka Airport is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar. Vanuit Rijeka volgt u de E65, om even voor Šmrika rechtsaf te slaan (wegnummer 102) richting tolbrug. Vlak na de brug ligt de luchthaven aan de linkerkant. De route naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven.

Openbaar Vervoer

De oranje stadsbussen rijden frequent en op tijd. Deze bussen verzorgen niet alleen het vervoer in de stad zelf, maar ook naar plaatsen in de omgeving, waaronder op het Istrische schiereiland. Het is goedkoper een kaartje in een krantenkiosk te kopen dan in de bus. Bovendien is een kaartje dat u bij de chauffeur koopt alleen geldig voor die rit; met een van tevoren gekocht kaartje mag u twee ritten maken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van de stad kunt u het beste te voet verkennen. Voor een deel kan dat zelfs niet anders, want op de Korzo, in het hart van de stad, is autoverkeer verboden. Buiten het centrum zult u geen moeite hebben met een huurauto uw weg te vinden. U kunt op straat parkeren (betaling via een automaat of via sms), maar het is meestal makkelijker uw auto te stallen op een van de parkeerterreinen. Er is een groot parkeerterrein bij de passagiersterminal bij de haven. Verder zijn er diverse parkeergarages in en om het centrum.

Hotels

In Rijeka zelf zijn slechts vier hotels, wat al aangeeft dat de stad bepaald geen grote drommen toeristen trekt. Opatija is veel meer ingesteld op bezoekers. Daar is dan ook een groot aanbod aan accommodaties. De kust bij Opatija is een populaire zomervakantiebestemming. Als u in de zomermaanden daar naar toe wilt, raden wij u aan uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Rijeka raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Rijeka

EasyTerra Autohuur Rijeka vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Kroatië, maar in een andere stad dan Rijeka, klikt u dan door naar de Auto huren Kroatië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Kroatië u een auto huren wilt.