Autohuur Leeuwarden

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Leeuwarden zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Leeuwarden

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Leeuwarden zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Leeuwarden

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Leeuwarden
EasyTerra Autohuur Leeuwarden is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 9.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 4
Roelof De Jong Budget De Ruyterweg 98
“Eenvoudig en vertrouwd online autohuren in binnen- en buitenland.”

“Al meerdere jaren maken wij zowel zakelijk als prive gebruik van autohuur via EasyTerra. Het grootte voordeel, zelf online boeken en een lokaal verhuur bedrijf stelt de auto in het land waar je verblijft ter beschikking. Resultaat een scherpe prijs voor een uitstekende service. Bovendien je betaald EasyTerra, en hebt geen gedoe met betalen in het buitenland.”

11-03-2015 19:24

Locatie informatie voor Leeuwarden

Introductie

Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland. Een eigenzinnige provincie met een eigen taal (Fries, Leeuwarden heet in het Fries Ljouwert). Het is een van de elf steden in Friesland en het start- en eindpunt van de beroemde Elfstedentocht, een schaatstocht over meer dan 200 kilometer die alleen verreden kan worden bij zware en langdurige vorst.
Het symbool van de stad is het beeld van een koe – ‘Us Mem’ oftewel ‘Onze Moeder’ – wat het agrarische (veeteelt) karakter van de provincie aanduidt. De stad telt vele historische gebouwen, zoals het Princessehof, het stadhuis en de Waag. Ook van de oude vestingwerken zijn delen bewaard gebleven.

Bevolking

Hoewel het een provinciehoofdstad is, telt Leeuwarden relatief weinig inwoners: ruim 90.000. Daarmee komt het niet voor in de top-30 van grootste gemeenten in Nederland. Leeuwarders worden soms galgelappers genoemd, omdat ze ooit zouden hebben geëist dat de inwoners van de andere Friese steden meebetaalden aan de galg in de provinciehoofdstad.

Ligging

De stad ligt in het noorden van Nederland. Ooit was Leeuwarden via de Middelzee verbonden met de Waddenzee en daardoor was het een niet onbelangrijke handelspost. Die Middelzee is volledig verdwenen door verzanding. Leeuwarden ligt 60 kilometer ten oosten van Groningen en 130 kilometer ten noordoosten van Amsterdam.

Economie

Het agrarische karakter van de provincie Friesland speelt nog steeds een belangrijke rol in de economie van Leeuwarden. Zo heeft de stad de grootste veemarkt van Nederland en zijn er grote zuivelfabrieken. Daarnaast zijn ook de telecommunicatie en optische industrie vertegenwoordigd. Ten noordwesten van de stad ligt een belangrijke militaire luchthaven, vliegbasis Leeuwarden.
Verder zijn er enkele grote onderwijsinstellingen gevestigd en is de stad een centrum van openbaar bestuur.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde burgervliegveld is Groningen Airport Eelde met charterverbindingen naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa en lijndiensten naar het Schotse Aberdeen en het Noorse Stavanger. De nationale luchthaven Schiphol is in ongeveer anderhalf uur per auto bereikbaar.

Openbaar Vervoer

In Leeuwarden rijden bussen van Arriva. De maatschappij onderhoudt lokale en regionale buslijnen, die samenkomen bij het treinstation ten zuiden van het oude centrum. Friese plaatsen als Drachten, Sneek en Joure zijn gemakkelijk per bus bereikbaar en ook is er een regelmatige busdienst naar Groningen.
Bij het FEC (Fryslân Expo Centre) ligt een grote parkeerplaats waar u uw auto gratis kunt parkeren om vervolgens met de FecCity-bus naar het stadscentrum te gaan.
Met de trein kunt u rechtstreeks naar Groningen en Amsterdam reizen. Voor de bootverbinding met de Friese Waddeneilanden rijden er treinen naar Harlingen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Leeuwarden is bereikbaar via twee snelwegen: de A31 die van Harlingen naar Drachten loopt en de A32 naar Heerenveen en Meppel. Bij Harlingen is er een aansluiting op de A7 die over de Afsluitdijk naar Amsterdam loopt. Ook bij Drachten is er een aansluiting op de A7 voor de richting Groningen.

Leeuwarden is geen drukke stad, maar hou er rekening mee dat in het oude centrum de auto zo veel mogelijk wordt geweerd. In dat centrum is overigens een ruim aanbod aan parkeermogelijkheden. Langs de invalswegen informeren dynamische borden u over beschikbare parkeerplaatsen. Het systeem houdt rekening met de situatie op het moment dat u bij de parkeergarage aankomt.

In het gebied rond de oude binnenstad is een ‘blauwe zone’ van kracht. Hier kunt u met een parkeerschijf maximaal twee uur parkeren (tenzij anders aangegeven). Achter het treinstation (op loopafstand van het centrum) ligt een groot P+R-terrein.

Hotels

Leeuwarden heeft voor een stad van deze omvang een behoorlijk aanbod aan hotels en bed & breakfast (in Fries: bed & brochje) accommodaties. De luxe hotels vindt u in het centrum van de stad. Het paradepaardje is het 18e eeuwse Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof, dat tot 1971 in bezit was van de koninklijke familie. Over het algemeen is het niet nodig uw hotelkamer in Leeuwarden te reserveren, tenzij u uw zinnen hebt gezet op een bepaald hotel.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Leeuwarden raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Leeuwarden

EasyTerra Autohuur Leeuwarden vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Leeuwarden, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.