Autohuur Groningen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Groningen zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3318 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Groningen

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Groningen
EasyTerra Autohuur Groningen is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 7
S.pas Europcar Oosterhamrikkade 6
“I've had no problems during the …”

“I've had no problems during the progress of picking up my vehicle. Also providing good rates!”

18-12-2017 09:55
Luuk Europcar Oosterhamrikkade 6
“Prima”

“Al vaker auto's in het buitenland gereserveerd met Easy terra. Tot dus ver altijd prima. Verder geen rare situaties meegemaakt.”

21-07-2017 11:39

Locatie informatie voor Groningen

Autoverhuur Groningen
Autoverhuur Groningen

Introductie

Groningen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de belangrijkste stad van Noord-Nederland. De stad heeft een fraai historisch centrum, dat slechts voor een deel (noordkant Grote Markt) werd vernield tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Aan de Grote Markt staat de Martinitoren, het symbool van de stad dat door de Groningers liefkozend ‘d’Olle Grieze’ (de Oude Grijze) wordt genoemd. Groningen is een uitgesproken studentenstad met het daarbij behorende uitgebreide uitgaansleven.

Bevolking

De stad heeft ruim 180.000 inwoners, van wie een op de vijf student is. Het is daardoor een stad met een jonge bevolking.

Ligging

Groningen ligt in Noord-Nederland op de noordelijke punt van een lage heuvelrug, de Hondsrug. De stad ligt op 60 kilometer van de Friese hoofdstad Leeuwarden, 190 kilometer van Amsterdam en 320 kilometer van Maastricht.

Economie

Van oudsher is Groningen een handelsstad en het economische centrum van Noord-Nederland. Tegenwoordig is de zakelijke dienstverlening het belangrijkst met als voornaamste tak energie. De provincie Groningen ligt op een ‘aardgasbel’ en de Gasunie heeft in de stad haar hoofdkantoor. De overheid en onderwijsinstellingen zijn belangrijke werkgevers in Groningen, zoals de Provincie, de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum en de Hanzehogeschool. Het aandeel van de voedingsmiddelenindustrie (suiker, tabak en koffie) is afgenomen, maar toch niet onbelangrijk voor de Groningse economie.

Vliegvelden

Tien kilometer ten zuiden van de stad ligt het vliegveld Groningen Airport Eelde. Dit is een regionaal vliegveld voor verbindingen naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa, vaak met een tussenlanding in Rotterdam, Eindhoven of Maastricht. Er is één lijndienst naar het Schotse Aberdeen. Verder landen en vertrekken er privé- en zakenvliegtuigjes.

Openbaar Vervoer

In Groningen rijden alleen bussen. Vrijwel alle lijnen doen op hun route het busstation voor het Centraal Station aan. Daarvandaan vertrekken ook bussen naar omliggende plaatsen, waaronder ‘snelle bussen’, zogeheten Q-liners.

Verkeer- en Parkeersituatie

Groningen heeft al heel lang een zogeheten verkeerscirculatieplan. De binnenstad is opgedeeld in vier sectoren die onderling niet per auto bereikbaar zijn. Om van de ene sector naar de andere te komen moet u via de Diepenring rijden (‘diep’ is het Groningse woord voor gracht of kanaal). De bedoeling was het centrum autoluw te maken, wat is gelukt. U ziet er meer voetgangers en fietsers dan auto’s. Verder zijn er veel straten met eenrichtingverkeer.

Om het centrum van Groningen te verkennen kunt u beter uw huurauto parkeren in een van de parkeergarages die in een ring rond de binnenstad liggen. Dat wordt aangemoedigd door het stadsbestuur: parkeren op straat is duurder dan in een garage. De 12 parkeergarages staan aangeven met de borden ‘P-route’. Langs de snelwegen ten zuiden en ten oosten van de stad liggen vijf P+R terreinen. Met uitzondering van P+R Zaanstraat is parkeren daar gratis. Met de Citybus rijdt u vervolgens naar het centrum van Groningen.

Hotels

Groningen heeft een redelijk aanbod aan hotels. Er is geen vijfsterrenhotel in de stad, wel zijn er vier hotels met vier sterren. Om zeker te zijn van een hotelkamer, is het aan te raden die van tevoren te bespreken. Zeker als u in het centrum van Groningen wilt verblijven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Groningen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Groningen

EasyTerra Autohuur Groningen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Groningen, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.