Autohuur Kerikeri

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kerikeri zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kerikeri

  1. Home
  2. Autohuur Nieuw-Zeeland
  3. Kerikeri

EasyTerra Autohuur Kerikeri is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Kerikeri

Introductie

Kerikeri is een populaire toeristenplaats aan de fameuze Bay of Islands in Nieuw-Zeeland. Het wordt wel gezien als de geboorteplaats van de natie, omdat hier de eerste kolonisten zich vestigden. Het stadje heeft dan ook een fraai historisch centrum. Een rugzaktoerist schreef ooit in het gastenboek van zijn hotel: “It's So Nice They Named It Twice”, waarop het toeristenbureau deze pennenvrucht onmiddellijk als slagzin inzette.

Bevolking

Het stadje heeft ongeveer 7000 inwoners.

Ligging

Kerikeri ligt in het noorden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, aan de Bay of Islands. Het stadje is gebouwd aan de brede monding van de Kerikeri River op zo’n drie uur rijden van Auckland.

Economie

Toerisme is waar de lokale economie op drijft. Naast tochten door de Bay of Islands (dolfijnen) bezoeken mensen Kerikeri voor het mooi bewaard gebleven historische centrum en voor de vele kunst- en nijverheidswinkeltjes. Daar is zelfs een speciale route voor uitgezet: de Art and Craft Trail.

Vliegvelden

De luchthaven van het stadje is genoemd naar de baai waaraan het ligt: Bay of Islands Airport. Het vliegveld ligt zo’n 6 kilometer ten zuidwesten van Kerikeri en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de State Highway 10. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Alle toeristische bezienswaardigheden in en rond Kerikeri zijn per bus bereikbaar. Er zijn bussen naar Waitangi, Paihia, Russel, Ninety Mile Beach en Cape Reinga, alsook naar Puketi Forest waar majestueuze kauri bomen staan. Verder zijn er busverbindingen met andere plaatsen op het Noordereiland, waaronder Auckland.

Verkeer- en Parkeersituatie

Kerikeri is een klein stadje en u kunt er gemakkelijk uw weg vinden. Ook het vinden van een parkeerplaats is geen probleem. Een huurauto is een ideaal middel van vervoer om de vele bezienswaardigheden op het Noordereiland te bezoeken. Auckland is bereikbaar via State Highway 10 en State Highway 1.

Hotels

Er is een zeer ruim aanbod van accommodaties in en rond Kerikeri, vooral voor rugzaktoeristen. Die verblijven vaak voor lange tijd in het stadje, omdat de faciliteiten uitstekend zijn voor een aangename prijs. Mensen die liever in een middenklasse hotel overnachten komen ook aan hun trekken, maar er zijn geen super-de-luxe accommodaties in Kerikeri.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kerikeri raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kerikeri

EasyTerra Autohuur Kerikeri vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nieuw-Zeeland, maar in een andere stad dan Kerikeri, klikt u dan door naar de Autohuur Nieuw-Zeeland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nieuw-Zeeland u een auto huren wilt.