Autohuur Algeciras

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Algeciras zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Algeciras.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Algeciras

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Autohuur Algeciras
EasyTerra Autohuur Algeciras is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Algeciras

Introductie

De meeste mensen rijden slechts door Algeciras om de veerboot te nemen naar Marokko

en zien nauwelijks iets van de stad zelf. Dat is jammer, want Algeciras heeft een oud centrum (waar u weinig andere toeristen zult aantreffen) en in de omgeving zijn mooie landschappen, onder meer in de twee natuurparken Parque Natural del Estrecho en Parque Natural Los Alcornocales.

Bevolking

Algeciras heeft 120.000 inwoners. Met de voorsteden meegerekend wonen er twee keer zoveel mensen in en rond de stad.

Ligging

Algeciras ligt in het uiterste zuiden van Spanje aan de Straat van Gibraltar, de zeestraat die Europa van Afrika scheidt. De stad ligt aan de westelijke kant van de Baai van Algeciras; aan de overkant ligt het Britse Gibraltar.

Economie

De economische activiteiten van Algeciras zijn voornamelijk gebaseerd op de haven: het is een belangrijke passagiershaven voor verbindingen naar Tanger in Marokko en de Spaanse enclaves in Noord-Afrika, Ceuta en Melilla. Maar er worden ook veel goederen via de haven verscheept, voornamelijk landbouwproducten uit het achterland. Verder is er een vrij grote vissersvloot en is er visverwerkende industrie in Algeciras.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Gibraltar Airport op ongeveer 20 kilometer (via de weg) ten oosten van Algeciras. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto: vanuit Algeciras volgt u eerst de Autovia del Mediteráneo (E-15) en vervolgens de CA-34 naar Gibraltar. U kunt overigens met een huurauto niet van Spanje naar Gibraltar, andersom kan wel.

Openbaar Vervoer

Algeciras heeft goed openbaar vervoer: met de bussen van Cooperativa de transporte de Marruecos kunt u vrijwel elke bestemming in de stad bereiken. En verder zijn er natuurlijk de veerverbindingen naar de overkant van de Straat van Gibraltar.

Verkeer- en Parkeersituatie

In de zomermaanden kan het verkeer in de stad erg druk zijn als veel mensen van en naar Marokko reizen. Vooral rond de haven is het dan een drukte van belang. Buiten die maanden zult u geen moeite hebben uw weg te vinden in Algeciras. Bij de haven is een grote, bewaakte parkeergarage, maar in de zomermaanden kan het moeilijk zijn daar een vrij plekje te vinden.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Algeciras, voornamelijk in de budgetcategorie en het middensegment. Bij de haven, langs de Avenida de la Marina, zijn de goedkoopste pensions. Maar er zijn ook twee viersterrenhotels in Algeciras: het stijlvolle Hotel Reina Cristina en het nieuwere AC Algeciras, ten oosten van het stadscentrum.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Algeciras raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Algeciras, klikt u dan door naar de Auto huren Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.