Autohuur Manhattan

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Manhattan zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Manhattan

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Manhattan
EasyTerra Autohuur Manhattan is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Manhattan

Introductie

Manhattan (niet te verwarren met het centrale stadsdeel van New York) is een stad in de Amerikaanse staat Kansas. Het is een typische studentenstad, maar Manhattan trekt de laatste jaren ook steeds meer gepensioneerden die de ‘all American feel’ van de stad waarderen.

Bevolking

De stad heeft ruim 50.000 inwoners. Dat er veel studenten wonen, blijkt uit het aandeel 18- tot 25-jarigen in de stad: bijna veertig procent.

Ligging

Manhattan ligt in het noordoosten van de Amerikaanse staat Kansas in het midden-westen van de Verenigde Staten. De stad is gebouwd aan de Kansas River die naar het oosten stroomt en bij Kansas-City uitmondt in de Missouri. Ten noorden van Manhattan ligt Tuttle Creek Lake.

Economie

De Kansas State University heeft 23.000 studenten en is de grootste werkgever in de stad. Die studenten zijn goede klandizie voor de winkels en uitgaansgelegenheden in Manhattan. Verder ligt er vlak bij de stad een Amerikaanse legerbasis, Fort Riley. Kortom, de economie van de stad draait vooral om overheidsdiensten, maar er is ook enige industrie, waaronder een grote sportkledingfabrikant.

Vliegvelden

Manhattan Regional Airport ligt pal ten westen van de stad, op slechts 4 kilometer van het centrum. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de snelweg K-18. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Kansas City Airport.

Openbaar Vervoer

Het openbaar stadsvervoer in Manhattan is gebrekkig. Er is slechts één buslijn (uitgevoerd met minibussen), geëxploiteerd door ATA Bus. Deze maatschappij is in onderhandeling met het stadsbestuur om het aantal buslijnen uit te breiden.

Verkeer- en Parkeersituatie

Zoals hiervoor gezegd, het openbaar vervoer in Manhattan is gebrekkig en dus zijn de inwoners (en bezoekers) aangewezen op de auto. Manhattan is een zeer autovriendelijke stad, waar u geen moeite zult hebben uw weg te vinden of een vrije parkeerplaats voor uw huurauto. Bij het conferentiecentrum aan 4th Street is een groot parkeerterrein en een parkeergarage is in aanbouw.

Hotels

Er is een beperkt aanbod van accommodaties in Manhattan. De meeste hotels vallen in de eenvoudige of middenklasse categorie. Bij de snelweg staan enkele motels.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Manhattan (Kansas) raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: