Autohuur Stellenbosch

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Stellenbosch zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Stellenbosch

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Stellenbosch zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Stellenbosch

  1. Home
  2. Autohuur Zuid-Afrika
  3. Stellenbosch
EasyTerra Autohuur Stellenbosch is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 1
Patrick M Hertz 2 Bird Street
“Erg makkelijk om te gebruiken en binnen…”

“Erg makkelijk om te gebruiken en binnen Zuid Afrika beslist goedkoper dan het lokale aanbod indien je no worries wil!”

16-12-2018 18:35

Locatie informatie voor Stellenbosch

Autoverhuur Stellenbosch
Autoverhuur Stellenbosch

Introductie

Stellenbosch ligt in het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnregio. Het is de op een na oudste stad van het land, waar nog veel huizen staan uit de tijd dat de Kaap een Nederlandse kolonie was. Het centrum van de stad herbergt de best bewaard gebleven gebouwen uit de tijd van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Stellenbosch heeft ook een van de oudste universiteiten van Zuid-Afrika, wat garant staat voor een uitbundig nachtleven. Het Stellenrijck Museum is gewijd aan de geschiedenis van de wijnproductie.

Bevolking

De stad heeft bijna 120.000 inwoners.

Ligging

Stellenbosch ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika, in de Kaapprovincie, op slechts 55 kilometer van Kaapstad. De stad ligt in de vallei van de Eerste Rivier, omgeven door heuvels en bergen. De hoogste bergen liggen ten zuiden van de stad met de Victoria Peak (1590 meter) als hoogste top.

Economie

Samen met Paarl en Franschhoek vormt Stellenbosch het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. De wijnen uit deze regio zijn van topkwaliteit. Jaarlijks wordt er in dit gebied zo’n 1 miljard liter wijn geproduceerd. In Stellenbosch wordt ook veel onderzoek gedaan naar mogelijke verbeteringen in de wijnbouw. Dat gebeurt onder meer aan de universiteit, die in totaal ongeveer 25.000 studenten heeft.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Cape Town International Airport. De luchthaven ligt ten westen van Stellenbosch en is met een huurauto in ruim een halfuur bereikbaar. Vanuit het centrum van de stad volgt u eerst de Alexander Road om via Adam Tas, Baden Powell Drive (R310) en de snelweg N2 naar de luchthaven te rijden. De route staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is geen stadsvervoer in Stellenbosch, maar er zijn wel regionale busverbindingen met onder meer Kaapstad, Paarl en Strand. De stad heeft ook een treinstation, maar de treinen van MetroRail rijden vrij onregelmatig.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Stellenbosch is klein en u kunt de belangrijkste bezienswaardigheden te voet bekijken. Bijzonder is dat er geen straatnaambordjes zijn; de naam van de straat staat in gele letters bij de stoeprand. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid in Stellenbosch. Een huurauto is ideaal als u de Stellenbosch Wijnroute wilt afleggen: een route langs de mooiste wijngaarden van de regio.

Hotels

Er is een grote variëteit van accommodaties in Stellenbosch. U kunt er overnachten op een slaapzaal van de Backpackers Lodge, maar ook in een stijlvolle en luxueuze kamer van D’Ouwe Werf. Ook leuk en stijlvol, maar minder duur is de Oude Leeszaal die is omgebouwd tot guesthouse. Verder zijn er diverse andere pensions, lodges en middenklasse hotels in Stellenbosch en omgeving.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Stellenbosch raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Stellenbosch

EasyTerra Autohuur Stellenbosch vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Zuid-Afrika, maar in een andere stad dan Stellenbosch, klikt u dan door naar de Auto huren Zuid-Afrika pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Zuid-Afrika u een auto huren wilt.