Autohuur Córdoba

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Córdoba zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Córdoba.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Córdoba

  1. Home
  2. Autohuur Argentinië
  3. Autohuur Córdoba
EasyTerra Autohuur Córdoba is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Córdoba

Autoverhuur Córdoba
Autoverhuur Córdoba

Introductie

Het Argentijnse Córdoba werd in de zestiende eeuw gesticht en – net als talrijke andere plaatsen in de Spaanse koloniën – vernoemd naar Córdoba in Spanje. De stad heeft een fraai historisch centrum, met onder meer het zogeheten Jezuïetenblok (Manzana Jesuítica) dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Bevolking

De stad heeft ruim 1,4 miljoen inwoners en is daarmee de op een na grootste stad van Argentinië, na de hoofdstad Buenos Aires.

Ligging

Córdoba ligt in het geografische centrum van Argentinië, middenin de Pampa’s. Het oude stadscentrum ligt aan de Suquía rivier, op ongeveer 700 kilometer ten noordwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en aan de voet van de Sierras Chicas.

Economie

Córdoba is het technologiecentrum van het land. In de buitenwijken staat het ruimtevaartcentrum Centro Espacial Teófilo Tabanera, waar satellieten worden ontwikkeld en ook veel andere hightech bedrijven zijn in de stad gevestigd. Dat is goed te zien aan de belangrijkste werkgevers in de stad: onder meer Motorola, Intel en Electronic Data Systems.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad heet officieel Aeropuerto Internacional de Córdoba "Ingeniero Aeronáutico Ambrosio L.V. Taravella". Een hele mond vol en het wordt dan ook meestal kortweg Córdoba Airport genoemd, of ook wel Pajas Blancas, naar de plaats waar het ligt, 10 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar via de Av. Monseñor Pablo Carrera die rechtstreeks naar het vliegveld leidt. De route naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven op verkeersborden.

Openbaar Vervoer

Córdoba heeft uitstekend openbaar busvervoer, maar voor een nieuwkomer is het even wennen aan het systeem van ‘corridors’. De bussen zijn in kleuren onderverdeeld en die kleuren geven aan in welke richting ze rijden. Verder is er een circellijn (transversal). Vanuit Córdoba zijn diverse (inter)regionale bestemmingen per bus en trein bereikbaar. Er zijn plannen voor een hogesnelheidstreinverbinding met Buenos Aires maar of, en zo ja wanneer, die plannen uitgevoerd worden is onbekend.

Verkeer- en Parkeersituatie

Córdoba is een drukke stad en u zult enigszins moeten wennen aan het soms chaotische verkeer in het centrum. Het vinden van een vrije parkeerplaats op straat is niet gemakkelijk, maar gelukkig zijn er enkele parkeergarages in en rond het stadscentrum. Via elektronische borden wordt aangegeven in welke garage parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties in Córdoba. De meeste hotels bevinden zich in het stadscentrum, waaronder goedkope opties in de buurt van het busstation. Het centrum is druk en lawaaierig; als u meer op rust gesteld bent kunt u beter kiezen voor een van de vele vakantieressorts in de omgeving. Dat is waar de inwoners van Córdoba zelf naar toe gaan in de hete zomermaanden (in Argentinië: december t/m februari).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Córdoba, Argentinië raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Córdoba

EasyTerra Autohuur Córdoba vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Argentinië, maar in een andere stad dan Córdoba, klikt u dan door naar de Auto huren Argentinië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Argentinië u een auto huren wilt.