EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
6 april 2023

One way auto huren

Heb je plannen om tijdens je vakantie een mooie roadtrip te maken? Wil je het liefst van A naar B, zonder terug te hoeven reizen? One way auto huren maakt dit mogelijk. Met deze optie lever je je auto op een andere plek in dan waar je hem hebt opgehaald. Hoe dat werkt en wat daarbij komt kijken, zetten we hier voor je op een rij.

One way auto huren

One way auto huren

Heb je plannen om tijdens je vakantie een mooie roadtrip te maken? Wil je het liefst van A naar B, zonder terug te hoeven reizen? One way auto huren maakt dit mogelijk. Met deze optie lever je je auto op een andere plek in dan waar je hem hebt opgehaald. Hoe dat werkt en wat daarbij komt kijken, zetten we hier voor je op een rij. 

One way

Normaal gesproken lever je je huurauto in op dezelfde locatie als waar je hem hebt opgehaald. Bij one way huren is dat anders en lever je je auto op een andere plek weer in. Dit wordt vooral gedaan bij lange trips of speciale routes. Zo kun je zoveel mogelijk van een land zien of specifieke routes rijden, zonder terug te hoeven keren. Een mooie mogelijkheid om extra veel te zien en te beleven. 

Routes

Veel bijzondere routes lenen zich goed voor de optie ‘one way’. In de VS is San Francisco - Los Angeles bijvoorbeeld een bekende route. De beroemde route 66, de weg van Chicago naar Los Angeles, is officieel opgeheven, maar nog altijd een herkenbare, veel gereden optie. De Romantische Straße in Duitsland is volgens kenners een van de mooiste routes in Europa en biedt een mix van prachtige natuur en mooie, oude stadjes. De Wild Atlantic Way volgt de ruige, mooie westkust van Ierland en is zo’n 2500 kilometer lang. Andere populaire one ways zijn Porto - Lissabon door Portugal of Johannesburg - Kaapstad, de zogeheten Garden Route. De route Palermo - Catania leidt door het indrukwekkende Sicilië met een route van zo’n 700 kilometer. Dit is slechts een greep uit nog veel meer prachtige routes.

Garden route
Garden route van Johannesburg naar Kaapstad

Reserveren one way

Hoe werkt het? Door op de homepage ‘inleveren op dezelfde locatie’ te ‘ontvinken’, vind je de opties voor een one way reservering. Zo zie je welke auto’s er voor one way beschikbaar zijn. Mochten er geen resultaten worden getoond, dan raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice. We gaan dan voor je aan de slag om alsnog tot een geschikte optie te komen. 

Als er een toeslag wordt berekend, is dat zichtbaar in het prijsoverzicht. De prijs die je ziet is dus inclusief de eventuele toeslag voor one way. Als de boeking definitief bevestigd is, ontvang je hiervoor een voucher. Dit gebeurt meestal direct of binnen een paar minuten. In uitzonderlijke gevallen kan dit langer duren, omdat een one way meer afstemming vraagt. Hierdoor kan de definitieve boeking soms nog enkele uren duren. 

One way is vaak meteen te boeken én soms maatwerk. In geval van maatwerk stemmen we je aanvraag zorgvuldig met je af. 

Kosten

Wat de exacte kosten voor de optie ‘one way’ zijn verschilt. In enkele gevallen is het gratis, vaker zijn er kosten aan verbonden. De hoogte daarvan verschilt per land en aanbieder. Deze kosten vermelden we direct bij de boeking, zodat je hier meteen duidelijkheid over hebt. 

Meer landen 

One way geeft niet alleen de mogelijkheid om onderweg een ander land te bezoeken. Ook de reis van het ene naar het andere land is een optie, die via one way geregeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een reis vanuit de VS naar Canada. Meer landen in één reis; extra avontuur! Een dergelijke reis is natuurlijk ook maatwerk en vraagt goede voorbereiding. We raden je aan rechtstreeks met ons contact op te nemen om de mogelijkheden en de te nemen stappen te bespreken.. 

Grensoverschrijding

Onderweg een ander land passeren of daadwerkelijk van het ene naar het andere land reizen; in beide gevallen is er sprake van grensoverschrijding. Je passeert de grens van één of meerdere landen vanuit het land waar je je auto huurt. Deze grensoverschrijding moet altijd apart worden aangevraagd. Mogelijk gelden er andere voorwaarden of zijn er extra kosten mee gemoeid. Ook dit verschilt per land en aanbieder. Goed dus om dit vooraf te checken, zodat je hier onderweg niet door verrast wordt. 

Medebestuurder

Zeker bij lang reizen als deze is het fijn en aan te raden om het rijden te kunnen afwisselen. Zo blijft het veilig en is het langer ontspannen genieten onderweg. Als mede-bestuurder moet je aan dezelfde eisen voldoen als de huurder. Dit gaat vooral over minimale leeftijd en minimale duur van het in het bezit zijn van een rijbewijs. Neem bij het ophalen van de huurauto dus als mede-bestuurder dezelfde documenten mee in de vorm van een geldig rijbewijs en legitimatie. 

Wijzigen

Zoals in alle andere gevallen, is het ook bij de optie one way mogelijk om te wijzigen of annuleren. Wanneer je dit doet vóór 48 uur voor aanvang van de huurperiode zijn hier geen kosten aan verbonden. Bedenk wel dat de tarieven ondertussen kunnen wijzigen. 

Contact

De one way optie is een mooie optie, die vaak gebruikt wordt bij lange reizen en verre afstanden. We begrijpen dat dit goede voorbereiding vereist en wellicht nog vragen geeft. We zijn je graag van dienst om deze vragen te beantwoorden. Neem hier contact met ons op; we staan voor je klaar! 

  1. Home
  2. One way auto huren