Autohuur Johannesburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Johannesburg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Johannesburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Johannesburg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Johannesburg

  1. Home
  2. Autohuur Zuid-Afrika
  3. Johannesburg
EasyTerra Autohuur Johannesburg is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 154
Henry Kasper First Car Johannesburg International Airport
“Prima service”

“Prima service, goede auto. Zowel bij aankomst als bij vertrek ging het soepel.”

15-01-2019 10:54
Johan First Car Johannesburg International Airport
“Gewoon goed”

“We hebben meerdere keren een auto gehuurd via EasyTerra. Gewoon probleemloos verlopen.”

31-12-2018 13:31
Nino Hirschfeld Hertz Johannesburg International Airport
“Prima ervaringen”

“Wij boeken eigelijk altijd huurauto's in het buitenland bij easyterra. Dit gaat altijd vlekkeloos. We hebben nog nooit problemen gehad. Wel kiezen we er altijd voor om ter plekke de autoverzekering af te kopen en niet van te voren omdat we daar in het verleden wel altijd discussies over hadden. Bij de autoverhuurders wordt altijd aangegeven dat de in Nederland afgesloten verzekering de schade onvoldoende dekt. Hoewel we weten dat dit niet klopt is ons gebleken dat we beter ter plekke all risk kunnen verzekeren. De creditcard wordt dan niet belast met een hoge reservering en we rijden zorgeloos.”

17-12-2018 05:54

Locatie informatie voor Johannesburg

Autoverhuur Johannesburg
Autoverhuur Johannesburg

Introductie

Johannesburg is niet de hoofdstad van Zuid-Afrika zoals vaak wordt gedacht (dat is het noordelijker gelegen Pretoria). Het is wel de grootste stad van het land en het wordt gezien als de rijkste stad op het Afrikaanse continent. Die rijkdom is zeer ongelijk verdeeld en Johannesburg heeft daardoor het hoogste criminaliteitscijfer van Zuid-Afrika. De stad is zeer uitgestrekt en koestert zijn groene imago, vooral de buitenwijken aan de noordkant staan vol bomen.

Bevolking

Er wonen naar schatting 7 miljoen mensen in Johannesburg, de ‘onofficiële’ inwoners niet meegerekend.

Ligging

Johannesburg ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika op de zogeheten Witwatersrand, een bergrug. De stad ligt dan ook hoog (op 1753 m), waardoor er een relatief koel klimaat heerst. De noordelijke en westelijke voorsteden zijn heuvelachtig, de oostelijke wijken zijn vlak.

Economie

De stad is groot geworden door de goud- en diamantindustrie. Dat verklaart ook de ligging van Johannesburg: de Witwatersrand is rijk aan edelmetalen. De ‘goudkoorts’ heeft de basis gelegd voor wat Johannesburg nu is: het economische en financiële centrum van Zuid-Afrika. De mijnindustrie is nog steeds van belang, maar daarnaast zijn er ook andere bloeiende sectoren (o.a. staal en cement).
Johannesburg staat niet bekend als een toeristische attractie op zich, maar meer als knooppunt van vervoer, bijvoorbeeld naar het Kruger Nationaal Park. De stad probeert meer toeristen te trekken, onder meer met musea over de historie van Zuid-Afrika, zoals het Apartheid Museum en het Hector Pieterson Museum. Ook de voormalige zwarte ‘townships’ Alexandra en Soweto trekken bezoekers. In Soweto staat het Nelson Mandela Museum.

Vliegvelden

Johannesburg International Airport is het drukste vliegveld van het Afrikaanse continent en ligt 25 kilometer ten oosten van het stadscentrum. Er zijn vliegverbindingen naar alle belangrijke steden in de wereld. In 2010 zal er een railverbinding zijn tussen het vliegveld en het centrum van de stad.
Lanseria Airport wordt gebruikt voor vluchten naar Kaapstad, Botswana en Sun City. Twee kleinere vliegvelden – Rand Airport en Grand Central Airport – zijn de basis van privé-vliegtuigjes.

Openbaar Vervoer

De stad heeft een netwerk van metro- en spoorlijnen, maar dat netwerk heeft de groei van Johannesburg niet kunnen bijbenen. In de komende jaren wordt er gewerkt aan uitbreiding en het railsysteem moet voor het WK Voetbal van 2010 up-to-date zijn.
Metrobus verzorgt 84 buslijnen in Johannesburg. Er is ook een speciale toeristenbus met open dak, de zogeheten ‘City Slicker’. Naast deze officiële buslijnen zijn er vele particulieren die de stad doorkruisen met minibusjes, die soms overvol zijn.

Verkeer- en Parkeersituatie

Johannesburg heeft een grote rondweg, die is samengesteld uit drie snelwegen: de oostelijke N3 loopt naar Durban (aan de kust), de westelijke N1 verbindt Pretoria en Kaapstad en aan de zuidkant van de stad loopt de N12. Op sommige plaatsen heeft deze ringweg 2x6 rijbanen, maar toch staat het verkeer in de ochtend- en avondspits vaak vast.

Hoewel het misdaadcijfer voor Johannesburg gestaag daalt, komt het zogeheten ‘carjacken’ nog steeds voor. Om dit te voorkomen rijdt u altijd met de ramen gesloten en de deuren op slot. Laat uw auto nooit onbeheerd achter. Er zijn talloze mogelijkheden om uw auto bewaakt te stallen, bijvoorbeeld onder het oog van een ‘car guard’. De officiële zijn te herkennen aan rode of gele reflecterende hesjes. Ze staan geregistreerd en worden gecontroleerd door de gemeente.

Hotels

Als het zakelijke centrum van Zuid-Afrika is er in Johannesburg geen gebrek aan hotels. Maar doordat de stad het economische, culturele en sociale centrum is, zijn hotels ook vaak volgeboekt. Reserveer een kamer om er zeker van te zijn dat u in het hotel van uw keuze kunt overnachten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Johannesburg raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Johannesburg

EasyTerra Autohuur Johannesburg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties: