Autohuur Chicago

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Chicago zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3229 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Chicago

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Chicago
EasyTerra Autohuur Chicago is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 47
Willem Johan Alink Europcar Chicago O'Hare Airport
“Alles goed geregeld”

“Alles goed geregeld ! Alleen je huurt een auto in een bepaalde prijsklasse maar soms valt dan het model wat tegen.... maar dat is het enige. Auto was verder prima.”

23-06-2018 06:21
Carst De Kock Hertz Chicago O'Hare Airport
“Autohuur prima verlopen”

“Via Easyterra bij Hertz in Chicago gehuurd. Prima verlopen en geen gedoe met het aansmeren van extra verzekeringen en dergelijke.”

27-05-2018 07:34
Tjerk Van Den Bos Budget Chicago O'Hare Airport
“Reservering ging makkelijk en snel maar klantenservice onder de maat”

“Reservering ging makkelijk en snel. Klantenservice telefonisch was echter weinig behulpzaam en konden boekingen niet wijzigen. Jammer aangezien het wel een behoorlijke kostenpost is om vanuit de vs te bellen.”

03-07-2017 06:06

Locatie informatie voor Chicago

Autoverhuur Chicago
Autoverhuur Chicago

Introductie

Chicago is de geboorteplaats van de wolkenkrabber. Het is ook de stad van de eerste zwarte Amerikaanse president, Barack Obama. Verder speelde en speelt Chicago een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van diverse muziekstijlen: van blues en jazz tot rock, house en hiphop. In Chicago is veel te zien en te beleven. De meeste bezoekers zien alleen het centrum (downtown), maar als u de tijd heeft, verken dan zeker de andere districten van de stad. Alleen dan leert u het echte Chicago kennen!

Bevolking

De stad zelf heeft ongeveer drie miljoen inwoners, maar in het hele stedelijke gebied van Chicago wonen bijna tien miljoen mensen.

Ligging

Chicago is de grootste stad van wat de Midwest genoemd wordt: de noordelijke, centraal gelegen Amerikaanse staten. Het ligt aan de zuidwestpunt van Lake Michigan, een van de vier Grote Meren. De Chicago River stroomt door het centrum van de stad.

Economie

Chicago groeide dankzij de strategische ligging: ten westen van de stad agrarische en mijnbouwgebieden, ten oosten de grootste consumptiemarkt van de VS. De stad was daardoor de ideale plaats voor de op- en overslag van goederen en werd een knooppunt van (spoor)wegen. Ook de aanleg van een kanaal tussen Lake Michigan en de Mississippi droeg bij aan de ontwikkeling van de stad. Nog steeds is Chicago een belangrijke stop op de oost-westverbindingen in de Verenigde Staten. Die positie als verkeersknooppunt wordt onderstreept door O'Hare International Airport, een van de drukste luchthavens ter wereld.

Chicago is een groot industrieel centrum, waar onder meer landbouwwerktuigen, motoren, machines en meubels worden gemaakt. Ook de voedingsindustrie speelt een belangrijke rol. De stad is verder het op één na belangrijkste financiële centrum van de Verenigde Staten (na New York). Ook worden er vele grote congressen en vergaderingen gehouden.

Vliegvelden

O'Hare International Airport is een van de grootste luchthavens ter wereld en ligt 29 kilometer ten noordwesten van de stad. Het vliegveld is goed per huurauto bereikbaar: vanuit het centrum van Chicago volgt u de Kennedy Expressway, vanuit het noorden en zuiden van de stad de I-294, en vanuit het westen van Chicago de I-88. De afslagen naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven. Dichter bij de stad ligt het kleinere Midway International Airport, zestien kilometer van het zakencentrum. Die luchthaven is via de I-55 bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Met de ‘El’ (elevated train, een metrosysteem dat grotendeels bovengronds loopt) komt u vrijwel overal in Chicago. Er zijn zeven lijnen en bij de metrostations (maar ook bij de Visitor Information Centres) zijn gratis plattegronden verkrijgbaar van het netwerk. Verder rijden er veel bussen in Chicago. Handig is dat de volgende halte op een elektronisch bord in de bus wordt aangegeven.

Verkeer- en Parkeersituatie

Autorijden in het centrum van Chicago is beslist af te raden. Downtown Chicago is enorm druk en parkeren kost een vermogen. Verder lijkt het stratenplan van de stad eenvoudig (een regelmatig rechthoekig patroon) maar de schijn bedriegt. Veel straten hebben meerdere niveaus wat de juiste weg vinden niet gemakkelijk gaat. Het centrum van de stad is uitstekend te voet te verkennen. Er is een uitgebreid stelsel van voetgangerstunnels en overkapte voetgangersbruggen.

Hotels

Er is een enorm aanbod van hotels in Chicago, maar in het centrum van de stad zijn de prijzen voor accommodatie aan de hoge kant. De meeste (zaken)hotels vindt u in The Loop (het zakendistrict) en bij de Magnificent Mile (de bekende winkelstraat van Chicago). Middenklasse hotels zijn vooral te vinden bij Midway en in North Lincoln. Het is helemaal geen slecht idee om een hotel te kiezen verder weg van het centrum, maar let er wel op dat uw hotel vlak bij een station van de ‘El’ is.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Chicago raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Chicago

EasyTerra Autohuur Chicago vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties: