Autohuur Palermo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Palermo zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Palermo

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sicilië
  4. Palermo
EasyTerra Autohuur Palermo is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 180
Rob Hindriks Win Rent Palermo Airport
“Prima service”

“Prima, service, makkelijk te boeken, uiteindelijk een lage prijs met alles inclusief. Op het vliegveld werden we snel geholpen en het inleveren verliep ook zonder problemen. Dit is de 3e keer dat we een auto huren via Easy Terra elke keer een andere locatie en nog nooit een probleem of vervelende situatie meegemaakt.”

26-10-2018 20:55
Rutger Alamo Rent a Car Palermo Airport
“Heel makkelijk en voordelig”

“Heldere site, ruime keuze, goede prijs en alles liep op rolletjes”

21-10-2018 04:48
Jelle Terpstra Win Rent Palermo Airport
“de beste”

“Heldere, eenvoudige manier van huren. Geen fratsen. Heerlijk. Goede dekking, ook fijn!”

18-11-2017 11:41

Locatie informatie voor Palermo

Autoverhuur Palermo
Autoverhuur Palermo

Introductie

Palermo is een stad met veel problemen wat betreft de maffia, ongecontroleerde groei en armoede. Dit neemt haar charme echter niet weg. Palermo heeft onder andere een 3.000 jaar oude historie, mooie paleizen en kerken en een heerlijke keuken.

Bevolking

Palermo is de op 4 na grootste stad van Italië. De stad heeft rond de 650.000 inwoners. Relatief gezien woont er in Palermo een grote hoeveelheid aan maffia leden. Gezien de, in vergelijking met het vaste land, slechte economische situatie in Sicilië heeft Palermo nauwelijks gastarbeiders. Ondanks dit alles is Palermo één van de snelst groeiende steden in Italië vanwege de afname in de landbouwsector in Sicilië trekken veel mensen naar de grote steden waaronder met name Palermo.

Ligging

Palermo ligt op het eiland Sicilië, wat semi-onafhankelijk is van Italië. In Palermo is het parlement van Sicilië gevestigd. Deze hoofdstad ligt aan de noord kant van Sicilië en grenst aan de Tyrreense Zee.

Economie

De economie in Palermo draait voornamelijk op de industrie en de commercie. Bij industrie valt te denken het verwerken van landbouwproducten en het inblikken ervan. Ook het verwerken van katoen is een onderdeel. Commercie betreft met name het exporteren van Italiaanse goederen, zoals katoen, wijn en ingeblikte groenten. Ook komen er toeristen in Palermo, dit is echter niet een zeer grote tak van Palermo haar economie. Desondanks Palermo haar economische diversiteit heerst er veel armoede in de stad.

Vliegvelden

Het vliegveld van Palermo heet Falcone-Borsellino Airport. Dit vliegveld ligt 32 kilometer ten westen van Palermo. Dit vliegveld verwerkt onder andere vluchten van en naar grote Europese steden.

Openbaar Vervoer

Indien u niet de beschikking heeft over een huurauto, kunt u vanaf het vliegveld voor ruim 35 euro met de taxi naar het centrum van Palermo. Ook kunt u met de bus, dit is veel goedkoper. De stadsbus maatschappij van Palermo is AMAT. Deze bussen rijden meestal op tijd. Palermo heeft ook een metro, al is deze voor bezoekers niet echt van toepassing, de metro telt slechts 10 stations.

Verkeer- en Parkeersituatie

Als u ervaring heeft om met uw auto in Rome of Napels te rijden is het geen probleem om in deze stad te rijden. Evenals Rome en Napels is Palermo een drukke stad met veel toeterende auto's die slechts 10 cm achter uw bumper kleven. Autodiefstal komt vaak voor. U wordt dan ook geadviseerd om uw auto te parkeren op bewaakte parkeerplaatsen, indien uw accommodatie geen parkeerplaats heeft.

Hotels

In welke categorie u ook een hotel wilt, in Palermo is het geen probleem om er één te vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Palermo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Palermo

EasyTerra Autohuur Palermo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Palermo, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.