• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
 • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
Hulp nodig?
+31 85 001 2744
Openingstijden

Auto huren Rio De Janeiro

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Rio De Janeiro zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wereldwijde kortingsactie!
Kortingen tot wel 25% bij veel verschillende verhuurders. Deze actie loopt t/m 27 maart - profiteer vandaag nog!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Rio De Janeiro

EasyTerra Autohuur Rio De Janeiro is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Rio De Janeiro

Mini klasse Rio De Janeiro

Auto’s in de miniklasse worden ook wel aangeduid met de term stadsautootjes, waarmee meteen duidelijk is waar ze het meest voor gebruikt worden: korte afstanden. Als je gewoon een huurauto nodig hebt om door de directe omgeving te rijden, zijn deze auto’s

perfect. Meestal is een auto uit de miniklasse de voordeligste en ook zuinigste keuze om te huren. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag.

Economy klasse Rio De Janeiro

Ben je een beetje economisch ingesteld? Kies dan een huurauto in de economy-klasse.

Meer auto dan eentje uit de miniklasse, maar nog steeds heel vriendelijk voor je portemonnee. Twee personen of een klein gezin passen prima in een auto uit deze klasse, maar wil je iets meer ruimte of luxe, ga dan voor de klasse hier net boven. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Foco.

Compact klasse Rio De Janeiro

Niet te groot en niet te klein: dat zijn huurauto’s in de compact-klasse. Voldoende ruimte voor een stelletje met 2 kinderen, inclusief bagage.

Een lekker ruime huurauto voor een betaalbare prijs. De compact-klasse is heel populair, dus boek je huurauto op tijd om te voorkomen dat deze categorie niet meer beschikbaar is. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Foco.

Intermediate klasse Rio De Janeiro

Het huren van een auto uit de middenklasse komt in beeld als een compacte wagen nèt te weinig ruimte heeft. Deze auto’s bieden comfortabel plaats aan een gezin of groepje van 4 of 5 personen.

Ook het opbergen van de bagage is geen probleem. Het brandstof- of energieverbruik van een middenklasse huurauto is nauwelijks hoger dan dat van een compacte auto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Foco.

Standaard klasse Rio De Janeiro

Een huurauto in de standaardklasse biedt uitgebreid comfort en ruimte aan een groepje van 5 personen. Deze auto’s zijn iets kleiner dan de fullsize-klasse, maar het gaat nog steeds om (voor Nederlandse begrippen) vrij grote auto’s.

Een huurauto uit de standaardklasse is ideaal voor comfortabel vervoer over langere afstanden. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Localiza Car Rentals.

Fullsize klasse Rio De Janeiro

Een huurauto in de fullsize-klasse heeft niet alleen veel ruimte, maar biedt ook luxe en gemak. Het is een ideale gezinsauto voor maximaal 5 personen, waarmee je comfortabel lange(re) reizen maakt.

Ook heeft deze auto veel bagageruimte. Reserveer een huurauto in de fullsize-klasse wel tijdig, want het aanbod is vaak beperkt. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Movida.

Luxe auto huren Rio De Janeiro

Voel je de koning te rijk en huur een auto uit het hoogste segment van topmerken als Audi, BMW, Volvo of Mercedes. Je rijdt rond in stijl, omgeven door het zeer comfortabele, luxe interieur van een wagen uit deze categorie.

Dankzij onze vergelijking van verschillende aanbieders vind je in deze duurdere klasse toch een mooie prijs voor het huren van een luxe auto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Localiza Car Rentals.

SUV huren Rio De Janeiro

Met SUV wordt het type auto aangeduid, een Sports Utility Vehicle. Het is een fijne vakantieauto, want door de hogere zitpositie geniet je meer van je omgeving en heb je een beter zicht op de weg.

Binnen dit segment kun je zowel kleine, middelgrote als grote huurauto’s aantreffen. Kijk daar dus goed naar bij het huren van een SUV. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Movida.

Elektrische auto huren Rio De Janeiro

In de autoverhuur is er een steeds groter aanbod van elektrische auto’s in vrijwel alle populaire klassen. Als je nog nooit met een elektrische auto hebt gereden, zal het even wennen zijn om niet naar de pomp te rijden maar naar een laadstation.

Hou er ook rekening mee dat het opladen van de batterij langer duurt dan het tanken van brandstof. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Rio De Janeiro) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Movida.
Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
SUV
Elektrisch

Autoverhuurbedrijven in Rio De Janeiro

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Rio De Janeiro. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Hertz

  8.2 (6087)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Enterprise

  8 (1691)
  Geen tarieven beschikbaar
 • National Car Rental

  8 (380)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Movida

  7.8 (7)
  vanaf € 12 / dag
 • Budget

  7.8 (8909)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Localiza Car Rentals

  7.7 (30)
  vanaf € 15 / dag
 • Alamo

  7.5 (7817)
  vanaf € 17 / dag
 • Foco

  7.3 (29)
  vanaf € 10 / dag
 • Unidas

  5.2 (3)
  vanaf € 21 / dag

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 5548 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Rio De Janeiro?

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is november de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is juni de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming (Rio De Janeiro) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is september de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is juni de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is september de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is juni de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is september de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Rio De Janeiro - Wanneer goedkoop een bestelbus huren?

Op deze bestemming (Rio De Janeiro) is april de voordeligste maand om een bestelbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een bestelbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurders in en rond Rio De Janeiro

Als je op zoek bent naar een huurauto in Brazilië, maar in een andere stad dan Rio De Janeiro, klik dan door naar de Auto huren Brazilië, vanuit daar kun je een keuze maken in welke stad in Brazilië je een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Rio De Janeiro

EasyTerra Autohuur Rio De Janeiro vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Locatie informatie voor Rio De Janeiro

Introductie

Rio de Janeiro is de voormalige hoofdstad van Brazilië (tot 1960, toen Brasilia die titel overnam) en de tweede stad van het land (na São Paulo). Het is een enorm grote stad met vele attracties. Als eerste natuurlijk de beroemde stranden zoals Copacabana en Ipanema, het grote Christusbeeld op de rots Corcovado, en de Suikerbroodberg. Verder is het jaarlijkse carnaval in Rio wereldberoemd: een kleurrijk, muzikaal en sensueel spektakel.
In 2014 is Rio een van de gaststeden voor het WK Voetbal en twee jaar later worden de Olympische Spelen door de stad georganiseerd.

Bevolking

Officieel wonen er in de stad Rio de Janeiro ruim 6 miljoen mensen, maar de hele agglomeratie telt meer dan twee keer zo veel inwoners. Er is een groot verschil tussen arm en rijk. De armen wonen in sloppenwijken – de zogeheten favelas – die soms direct grenzen aan de meest welvarende wijken van de stad.

Ligging

Rio de Janeiro ligt aan de oostkust van Brazilië, aan de Baía de Guanabara. Op de vlakke stukken land tussen de rotsen zijn de woonwijken gebouwd. Waar dat moeilijker was (de hellingen) hebben mensen zelf hun huizen en hutten gebouwd en zo zijn de favelas ontstaan. Die rotsen en heuvels zijn verder groene longen voor de stad: Rio heeft de twee grootste stadsparken ter wereld: Floresta da Tijuca en Parque Estadual da Pedra Branca.

Economie

De economie van de stad is zeer divers. De (financiële) dienstverlening is de belangrijkste sector, maar landelijk is de dienstensector in São Paulo groter. Wel staat Rio landelijk op de eerste plaats waar het industriële productie betreft. In de industrie zijn vooral voeding, chemie, olie, medicijnen, textiel, metaal en scheepsbouw belangrijk.
Toerisme is van groot belang voor de stad. Niet alleen buitenlanders worden aangetrokken door het bruisende en veelzijdige Rio de Janeiro, ook Brazilianen brengen graag hun vakantie door in deze stad.

Vliegvelden

Galeão-Antônio Carlos Jobim International Airport (kortweg alleen Galeão genoemd) ligt op een eiland in de Baía de Guanabara, twintig kilometer van het stadscentrum. Met een huurauto is de luchthaven uitstekend te bereiken: de snelweg BR-101 (Avenida Brasil) leidt naar de luchthaven, evenals de Via Expressa Presidente Joao Goulart / Linha Vermelha. Mochten deze namen u wat verwarrend overkomen, de route naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.
Rio heeft een tweede luchthaven, Santos Dumont Airport, die alleen wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Openbaar Vervoer

Rio de Janeiro heeft een uitgebreid buslijnennet, er zijn meer dan 800 lijnen die dagelijks in totaal 4 miljoen passagiers vervoeren. Verder zijn er twee metrolijnen die samenkomen in het centrum van de stad (halte Estácio). De aanduidingen op de borden zijn zowel in Portugees als Engels gesteld. Lijn 1 rijdt door het centrum en naar Copacabana, lijn 2 stopt onder meer bij de dierentuin, het Maracanã Stadion en de Rio Universiteit.
Voor toeristen is er de historische tramlijn Santa Teresa (bondinho genoemd). Vanaf de halte bij Cinelândia vertrekt ieder half uur een tram.

Verkeer- en Parkeersituatie

Laat u niet afschrikken door het drukke en soms chaotische verkeer in Rio de Janeiro. Een huurauto is een uitstekende keuze als u verafgelegen (en dus minder drukke) stranden wilt bezoeken. Wel moet u de spits vermijden. De weg langs de stranden Copacabana en Ipanema is ’s zondags gesloten voor gemotoriseerd verkeer.
In het centrum van Rio kan het moeilijk zijn een parkeerplaats te vinden. Het is bovendien niet altijd een goed idee om uw huurauto onbeheerd op straat achter te laten. Vaak zijn er “assistenten” die u willen “helpen” om in te parkeren en op uw auto te letten. Dat doen ze voor een klein bedrag, maar vertrouw niet op hun aanwijzingen en betaal pas als u terugkeert bij uw auto.

Hotels

Vergeleken met de rest van Brazilië zijn hotelkamers in Rio de Janeiro duur. Bovendien is het aanbod in het (relatief) goedkopere segment schaars. Hou er verder rekening mee dat tijdens topdagen (carnaval, Oud en Nieuw en de vakantiemaand januari) de prijzen vaak opgeschroefd worden. Wij raden u zeker aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.
De duurste hotels staan langs de stranden Copacabana en Ipanema, goedkopere opties kunt u vinden bij Flamengo en Catete.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Rio de Janeiro raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Brazilian real
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  80 km/h
 • Max snelheid snelweg
  60 km/h
 • Taal
  Portugees
 • Populaire autoklasse
  Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereidt dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Hertz
 • Enterprise
 • National Car Rental
 • Movida
 • Budget
 • Localiza Car Rentals
 • Alamo
 • Foco
 • Unidas
 1. Home
 2. Autohuur Brazilië
 3. Autohuur Rio De Janeiro