Autohuur Banff

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Banff zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Banff

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Banff
EasyTerra Autohuur Banff is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Banff

Autoverhuur Banff
Autoverhuur Banff

Introductie

Banff is een belangrijke toeristische attractie in Canada. Mensen worden aangetrokken door de prachtige natuur in het Banff National Park, zowel in de zomer als in de winter wanneer er mogelijkheden zijn om te skiën. Ook zijn er grotten te bekijken en komen mensen naar Banff voor de warmwaterbronnen.

Bevolking

Het stadje heeft bijna 9000 inwoners. De laatste jaren is het aantal inwoners sterk gegroeid door het toenemende toerisme. Om het omliggende nationale park te beschermen geldt er nu een vestigingstop in Banff. Alleen iemand die een zaak runt in Banff mag zich er permanent vestigen.

Ligging

Banff ligt in het westen van Canada, in de Rocky Mountains en langs de Trans-Canada Highway, 126 kilometer ten westen van Calgary. Het ligt in het Banff National Park op een hoogte van ruim 1400 meter. De stad wordt omgeven door bergtoppen, waaronder Mount Rundle, Sulphur Mountain, Mount Norquay en Cascade Mountain.

Economie

Er is maar één economische sector in Banff en dat is toerisme. Het stadje trekt het hele jaar door bezoekers, in de zomermaanden om trektochten te maken door het prachtige nationale park, in de wintermaanden voor wintersport.

Vliegvelden

Calgary International Airport ligt ten noordoosten van de stad. Er zijn verbindingen met diverse steden in Canada, de Verenigde Staten en Centraal-Amerika, en ook rechtstreekse vluchten naar Europese steden als Londen, Parijs, Frankfurt en Amsterdam.

Openbaar Vervoer

Sinds 2008 heeft Banff een systeem van openbaar busvervoer. Deze zogeheten Roam buslijnen worden uitgevoerd met hybride bussen, die mooi versierd zijn met beelden uit het Nationaal Park. Er zijn twee lijnen: Lijn 1 gaat naar Sulphur Mountain, lijn 2 naar Tunnel Mountain. Verder is het treinstation van Banff een halteplaats voor de toeristische treinen van Rocky Mountaineer en Royal Canadian Pacific.

Verkeer- en Parkeersituatie

Banff probeert het autogebruik in het stadje zelf zo veel mogelijk te ontmoedigen. De tarieven voor parkeren op straat zijn daarom hoog. Het stadsbestuur ziet het liefst dat u uw huurauto parkeert op een van de parkeerterreinen aan de rand van het centrum en te voet of met de bus verder gaat. Op die parkeerterreinen kunt u ongelimiteerd uw auto stallen, op de terreinen in de stad gelden tijdslimieten.

Hotels

Als toeristisch centrum is er geen gebrek aan accommodaties in Banff, maar goedkoop is overnachten in het stadje niet. De meeste hotels staan langs Banff Avenue en Tunnel Mountain Road. Als u een huurauto tot uw beschikking hebt, bent u voordeliger uit in het nabijgelegen Canmore

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Banff raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Banff

EasyTerra Autohuur Banff vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Banff, klikt u dan door naar de Auto huren Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.