Autohuur Halifax

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Halifax zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Halifax

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Halifax
EasyTerra Autohuur Halifax is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Halifax

Autoverhuur Halifax
Autoverhuur Halifax

Introductie

Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia, een schiereiland aan de oostkust van Canada. Het ligt op een strategisch punt aan een natuurlijke haven en was het aankomstpunt voor Europese emigranten naar Canada. Als een van de oudste steden in Noord-Amerika (Halifax werd in 1749 gesticht als een Britse militaire basis) ademt de stad historie. Gezellig is de 19e eeuwse wijk Privateers' Wharf waar veel restaurants en bars zijn.

Bevolking

In Halifax wonen ruim 370.000 mensen. Dat is inclusief Dartmouth en Bedford, waarmee Halifax de Halifax Regional Municipality vormt.

Ligging

Halifax ligt aan de zuidkust van Nova Scotia, een schiereiland (en provincie) aan de Canadese oostkust. De Halifax Citadel (Fort George) ligt op een heuvel hoog boven de stad. Het centrum ligt ingeklemd tussen die Citadel Hill en de haven. Het schiereiland is bijna helemaal omsloten door de Atlantische Oceaan. Geen enkele plaats in Nova Scotia ligt verder dan 56 kilometer van de kust.

Economie

Halifax is een belangrijk economisch centrum van Canada’s oostelijke provincies. De haven is van groot belang voor de doorvoer van producten uit en naar het achterland. Verder is Halifax nog steeds een belangrijk militair steunpunt. Verder levert de bouw een niet onaanzienlijke bijdrage aan de lokale economie. In de afgelopen zijn er niet alleen veel nieuwe projecten gerealiseerd, ook zijn oude, vervallen woonwijken gerestaureerd.
Verder worden bij Sable Island gasvelden geëxploiteerd en zijn er in de buurt van Halifax vele visserijhavens.

Vliegvelden

Het moderne internationale vliegveld van Halifax (voluit Halifax Robert L. Stanfield International Airport) ligt 35 kilometer ten noorden van de stad. De luchthaven is gemakkelijk per huurauto bereikbaar via de Highway 102, afrit 6. De reistijd van het stadscentrum naar de luchthaven is 30 tot 45 minuten.

Openbaar Vervoer

In het centrum van de stad is van juli t/m oktober een gratis shuttlebus beschikbaar, de Fred (Free Rides Everywhere Downtown). Busdiensten naar de buitenwijken en plaatsen in de omgeving zijn beperkt. Verder zijn er veerboten naar Dartmouth en Woodside. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in Halifax kunt u een folder ophalen bij het Tourism Halifax International Visitor Center.

Verkeer- en Parkeersituatie

Halifax heeft uitstekende wegen en u kunt dus gemakkelijk de stad per huurauto verkennen. Ook een parkeerplaats vinden is over het algemeen geen probleem.
De stad is goed verbonden met de rest van Canada: de snelweg 102 sluit aan op de 104 (de Trans Canada Highway). Via deze weg bent u in ongeveer twee uur bij de grens met New Brunswick.

Hotels

Het is over het algemeen niet moeilijk accommodatie te vinden in Halifax. Wel raden we u aan uw hotelkamer in het hoogseizoen van tevoren te boeken, omdat de beste hotels en populaire Bed & Breakfasts dan snel volgeboekt zijn. Bij het Halifax International Visitor Center kunt u informatie krijgen over beschikbare accommodaties.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Halifax raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Halifax

EasyTerra Autohuur Halifax vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Halifax, klikt u dan door naar de Autohuur Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.