Autohuur Niagara Falls, ON

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Niagara Falls, ON zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3106 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Niagara Falls, ON

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Niagara Falls, ON

EasyTerra Autohuur Niagara Falls, ON is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Niagara Falls, ON

Introductie

Het Canadese Niagara Falls (er is ook een stadje met dezelfde naam aan de overkant van de grens, in de Verenigde Staten) noemt zichzelf graag de ‘Hoofdstad van Huwelijksreizen’. Het is maar de vraag of de stad werkelijk zoveel pasgetrouwde stelletjes ontvangt, maar feit is dat de watervallen in de Niagararivier spectaculair zijn.

Bevolking

De stad heeft bijna 85.000 inwoners.

Ligging

Niagara Falls ligt in het zuidoosten van Canada, aan de Niagararivier die van Lake Erie naar het noorden stroomt en uitmondt in Lake Ontario. Aan de overkant van dat laatste meer ligt Toronto. De Niagararivier vormt de grens tussen Canada en de Verenigde Staten.

Economie

In de eerste helft van de twintigste eeuw trok het stadje veel industrie aan. De aanwezigheid van goedkope energie uit waterkracht was vooral voor energieverslindende fabrieken aantrekkelijk. Het grootste deel van de industrie verdween weer tijdens de economische crisis van de jaren zeventig en tachtig. Toerisme vormt nu de belangrijkste bron van inkomsten. Het Canadese Niagara Falls trekt meer bezoekers dan de gelijknamige stad aan de Amerikaanse kant, want het zicht op de watervallen is er beter.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven bevindt zich op Amerikaans grondgebied in de staat New York: Buffalo Niagara International Airport. Dat vliegveld ligt ruim 40 kilometer ten zuidoosten van de stad en is met een huurauto bereikbaar via de Queen Elizabeth Way die aan de overkant van de grens overgaat in de Kensington Expressway. De kleinere luchthaven bij Niagara Falls onderhoudt alleen verbindingen met Myrtle Beach in South Carolina, en enkele bestemmingen in Florida.

Openbaar Vervoer

Over de Niagara Parkway rijdt de People Mover, een bus met haltes bij de belangrijkste uitkijkposten. Ook over Lundy’s Lane en River Road rijdt een bus, onder de naam Falls Shuttle. Verder zijn er diverse toerbussen. Als u een ‘hop-on hop-off pass’ koopt, kunt u bij elke halteplaats in- en uitstappen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Vooral in de zomermaanden is het erg druk rond de Niagara watervallen en op de Niagara Parkway die langs de rivier loopt, van Niagara-on-the-Lake in het noorden tot Fort Erie in het zuiden. Dat is wel een erg mooie route om per huurauto af te leggen. Bij de belangrijkste uitkijkposten is in de regel voldoende parkeergelegenheid. Niagara Falls heeft goede aansluitingen op het snelwegnet van zowel Canada als de Verenigde Staten. De Queen Elizabeth Way loopt ten westen van de stad. Vanaf de Rainbow Bridge loopt Highway 420 naar die snelweg.

Hotels

Het hoogseizoen voor de Niagara watervallen ligt tussen mei en oktober. Er zijn veel hotels in de buurt, maar de prijzen zijn hoog, zeker voor kamers met uitzicht op de watervallen. Als u dat toch graag wilt, is het beter uw kamer rechtstreeks bij het hotel reserveren, dan via een algemene website voor hotelboekingen. Overigens zijn er niet uitsluitend dure hotels in Niagara Falls, er zijn ook goedkope opties zoals het Hostel Niagara en het A-1 Motel.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Niagara Falls raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Niagara Falls, ON

EasyTerra Autohuur Niagara Falls, ON vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Niagara Falls, ON, klikt u dan door naar de Autohuur Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.