Autohuur Toronto

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Toronto zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Toronto

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Toronto
EasyTerra Autohuur Toronto is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 62
Gk Budget Toronto Pearson International Airport
“Voordelige en goede site”

“Voordelige en goede site”

22-10-2018 18:58
J.n.m De Haas Budget Toronto Pearson International Airport
“Fijne auto”

“Fijne auto, goed geholpen. Moeilijk te vinden bij aankomst Toronto en bij het terugbrengen ook de ingang voor ons bijna niet te vinden.”

21-10-2017 07:44
Elly Heijningen Alamo Rent a Car Toronto Union Station
“Prima!!”

“Prima!! Auto was wel groter, lees langer dan waar ik op gerekend had. Uiteindelijk ben ik er niet door in de problemen gekomen. Ik ben alleen op pad geweest.”

14-10-2017 21:19

Locatie informatie voor Toronto

Autoverhuur Toronto
Autoverhuur Toronto

Introductie

Toronto is de grootste stad van Canada (maar niet de hoofdstad, dat is Ottawa). Het is de hoofdstad van de provincie Ontario. Toronto is een zeer aangename stad, en net als Vancouver in West-Canada geldt het als een van de beste steden ter wereld om in te leven. Toronto is het economische en culturele centrum van Canada. Het is daarnaast een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Niagara Falls die per auto in ongeveer een uur bereikbaar zijn. Ook de directe omgeving van Toronto bestaat uit indrukwekkend natuurschoon.

Bevolking

Officieel heeft de gemeente Toronto 5 miljoen inwoners. Dat komt doordat enkele steden in de omgeving in 1976 met Toronto zijn samengevoegd. In de stad zelf woont ongeveer de helft van die 5 miljoen. Toronto is een zeer multi-culturele stad: bijna de helft van de bevolking bestaat uit immigranten uit de hele wereld, o.m. uit Groot-Brittannië, Ierland, India, Oost-Europa, China en Zuid-Europa.

Ligging

De stad ligt in het zuidoosten van Canada aan Lake Ontario in het Grote Merengebied van Noord-Amerika. Dwars door Lake Ontario loopt de grens met de Verenigde Staten. De Amerikaanse stad Detroit ligt 915 kilometer ten zuidwesten van Toronto, het Canadese Montreal ligt op 546 km ten noordoosten.

Economie

Toronto is een commercieel, logistiek, financieel en industrieel centrum. Dat heeft onder meer te maken met de rijkdom aan delfstoffen in de provincie Ontario. Die worden ofwel in hun ruwe vorm verhandeld of ter plekke verwerkt.

Vliegvelden

Ten westen van de stad ligt het belangrijkste vliegveld: Toronto Pearson International Airport. Het is de drukste luchthaven van Canada met directe verbindingen naar alle continenten. Er zijn plannen in de maak om van Pickering Airport, ten oosten van Toronto, ook een internationale luchthaven te maken. Een beslissing daarover kan echter nog jaren op zich laten wachten.
Midden in de stad – aan de haven – ligt Toronto Island Airport. Het wordt voornamelijk gebruikt door zakenreizigers en er zijn directe vluchten naar onder meer Montreal en New York.

Openbaar Vervoer

Toronto heeft een uitstekend openbaar vervoernetwerk, dat bestaat uit metro-, tram- en buslijnen. Er zijn slechts drie metrolijnen, maar die bestrijken samen wel een netwerk van meer dan 60 kilometer. De bovengrondse bus- en tramlijnen stoppen allemaal bij een of meer metrostations. Voor alle openbaar vervoerritten geldt een eenheidstarief, ongeacht de afstand die u aflegt.

De zogeheten VIA treinen onderhouden verbindingen met Niagara Falls, Ottawa en Montreal en vele kleinere plaatsen. Het Union Station wordt ook aangedaan door de treinen van Ontario Northland en Amtrak.

Verkeer- en Parkeersituatie

Dwars door de stad van west naar oost loopt de Highway 401. Het is de grootste en drukste snelweg van Noord-Amerika. Bij de aansluiting met Highway 400 is de weg maar liefst 22(!) rijbanen breed.
De stadswegen volgen een regelmatig patroon: ze lopen ofwel van oost naar west, of van noord naar zuid. Deze straten zijn over het algemeen breed, u zult geen moeite hebben met autorijden in Toronto, alhoewel ook deze stad geregeld met files te maken heeft.

Toronto propageert het gebruik van de fiets. In ‘downtown’ zijn verscheidene vrije fietspaden aangelegd om de inwoners te stimuleren hun auto thuis te laten voor woon-werkverkeer.

Hotels

Als het economische, sociale en culturele centrum van Canada heeft Toronto vele hotels: van jeugdherbergen en ‘bed & breakfast’ tot vijsterrenhotels. Hotelkamers in deze populaire stad worden veel van tevoren geboekt. Dat is ook aan te raden om te voorkomen dat u niet in het hotel van uw keuze kunt overnachten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Toronto raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: