Autohuur San Jose

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in San Jose zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur San Jose

  1. Home
  2. Autohuur Costa Rica
  3. San Jose

EasyTerra Autohuur San Jose is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 26
Damiaen Van Doorninck Europcar San Jose Airport
“Alles was goed in orde”

“Alles was goed in orde. Ik blijf het echter onprettig vinden dat er door de plaatselijke verhuurder een vrij groot bedrag wordt geblokt op onze credit card omdat de verzekering via easy terra loopt. In geval van schade neem ik aan dat dat eerst wordt afgeschreven van onze rekening waarna wij vervolgens moeten claimen bij Easy Terra. Gelukkig hadden we geen schade, maar het lijkt mij omslachtig.”

28-01-2018 16:21
Sandra Alamo Rent a Car San Jose Airport
“Easy terra gied geregeld”

“Ik boek al mijn huur auto's via easy terra. Je hebt de scherpste prijzen en get is goed geregeld.”

17-01-2018 11:32
Helena Benders Europcar San Jose Airport
“Altijd goed”

“Ik heb inmiddels diverse keren via EasyTerra een auto gehuurd en altijd tevreden geweest. De vergelijkingen op de website zijn duidelijk en overzichtelijk waardoor je gemakkelijk voor jou situatie de beste autoverhuurder kunt vinden. Bij de auotverhuurder aangekomen, dat altijd een andere partij was, klopte de papieren, boekingen en voorwaarden. Geen onverwachte verrassingen dus!”

16-01-2018 11:01

Locatie informatie voor San Jose

Autoverhuur San Jose
Autoverhuur San Jose

Introductie

San José is de hoofdstad van Costa Rica, een land in Midden-Amerika. Het is het sociale, economische, politieke en culturele centrum van het land. Het is een drukke en relatief jonge stad. San José kwam pas in de tweede helft van de 19e eeuw tot ontwikkeling. Daarom staan er – in tegenstelling tot veel andere steden in Latijns-Amerika – weinig gebouwen uit de Spaanse koloniale tijd.

Bevolking

Officieel telt de stad 350.000 inwoners, maar dat aantal geldt voor San José Canton, ruwweg het centrum van de stad. Inclusief de buitenwijken en voorsteden wonen er meer dan 1 miljoen mensen in San José. Costa Ricanen spreken Spaans, maar velen hebben enige kennis van Engels.

Ligging

San José ligt midden op de Centrale Hoogvlakte (Cordillera Central) van Costa Rica op een hoogte van ruim 1100 meter. De stad is omgeven door groene bergen en valleien.

Economie

De economie van Costa Rica draait op landbouw en ecotoerisme (zo’n 70% van Costa Rica is Nationaal Park). In de stad zelf is daar weinig van te merken: San José is het bestuurs- en zakencentrum. Recentelijk hebben buitenlandse investeerders veel geld gestoken in de ontwikkeling van de farmaceutische en elektronische industrie in San José. Ook het hotelwezen is sterk in opkomst.

Vliegvelden

Juan Santamaría Airport ligt 20 kilometer ten westen van San José. Het kost ongeveer 30 minuten om per auto het centrum van de stad te bereiken. Tijdens de ochtend- en avondspits kan het veel langer duren.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in San José wordt verzorgd door bussen. Het is de vraag of u van het bussysteem gebruik wilt maken, want het is dé plek waar zakkenrollers actief zijn. Er zijn ook regionale busverbindingen en internationale buslijnen naar de buurlanden Nicaragua en Panama. Die bussen zijn redelijk comfortabel, maar verlies nooit uw bagage uit het oog en stem er zeker niet in toe dat uw koffers in de bagageruimte worden gestald.
Taxi’s zijn goedkoop in San José. Maak wel uitsluitend gebruik van officiële taxi’s met een meter. Officiële taxi’s zijn rood met een geel driehoekje waarop een nummer staat, de luchthaventaxi’s hebben een oranje kleur.

Verkeer- en Parkeersituatie

U zult waarschijnlijk enige tijd nodig hebben om te wennen aan het autorijden in San José. De wegen zijn smal, niet allemaal in goede staat en het rijgedrag van uw medeweggebruikers vergt ook enige gewenning. Autobestuurders gebruiken ieder beschikbaar gaatje om enkele meters vooruit te komen, zeker tijdens de ochtend- en avondspits. Het is beter deze drukte zo veel mogelijk te mijden. Ook de bewegwijzering laat te wensen over. Zo hebben veel straten geen enkele naamsaanduiding. Op de wegen buiten de hoofdstad moet u beducht zijn voor gaten in het wegdek. Vermijd ’s nachts rijden. Mocht u een bekeuring krijgen, betaal nooit direct maar neem de bon aan en laat de verhuurmaatschappij het verder afhandelen.

U kunt uw auto op straat parkeren in San José, maar er zijn straten waar parkeren tijdens de ochtend- en avondspits verboden is. Er zijn vele publieke parkeerterreinen waar u uw auto bewaakt kunt achterlaten. Laat nooit iets van waarde achter in uw auto, ook niet in de kofferbak. En uiteraard: sluit uw auto goed af. Het is een goed idee om ook tijdens het rijden de portieren te vergrendelen. Als u een lekke band krijgt, weiger de ‘hulp’ van onbekenden. Ze zijn er mogelijk op uit u van uw waardevolle spullen af te helpen.

Hotels

San José heeft een ruim aanbod aan hotels. De beste vindt u niet in het centrum van de stad, maar daarbuiten. Alhoewel Costa Rica een populaire bestemming is vanwege het vele natuurschoon, maar slechts weinig toeristen verblijven langere tijd in de hoofdstad. Toch is het aan te raden uw hotelkamer te reserveren, al was het alleen al om niet als duidelijk zoekende toerist door San José te hoeven dwalen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over San José raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in San Jose

EasyTerra Autohuur San Jose vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Costa Rica, maar in een andere stad dan San Jose, klikt u dan door naar de Autohuur Costa Rica pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Costa Rica u een auto huren wilt.