Autohuur Frederikshavn

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Frederikshavn zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Frederikshavn

  1. Home
  2. Autohuur Denemarken
  3. Frederikshavn
EasyTerra Autohuur Frederikshavn is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Frederikshavn

Autoverhuur Frederikshavn
Autoverhuur Frederikshavn

Introductie

De Deense stad Frederikshavn heeft een oud centrum, dat Fiskerklyngen heet en vol staat met kleurrijke vissershuizen. Verder liggen er stranden in de omgeving (met onder meer het enige palmenstrand van Denemarken) en heeft Fredrikshavn een van de grootste voetgangersgebieden van het land waar u uitgebreid kunt winkelen.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 25.000 inwoners.

Ligging

Frederikshavn ligt in het noorden van de oostkust van Denemarken, aan het Kattegat, de zeestraat die het Deense vasteland scheidt van Zweden. Direct ten noorden en ten zuiden van de stad is het landschap vlak, maar als u naar het westen rijdt komt u door het heuvellandschap van Jutland.

Economie

De stad heeft een belangrijke veerboothaven, met verbindingen naar Noorwegen en Zweden. Visserij en het verwerken van de vangsten vormen ook belangrijke bronnen van inkomsten. In Denemarken staat een ‘fredrikshavner’ voor een bepaalde kwaliteit schol. Verder heeft de Deense marine er een basis. De stranden trekken jaarlijks vele toeristen. Frederikshavn profileert zich als ecostad; in 2015 moet de hele stad op duurzame energie draaien. Daarmee wil de stad de mogelijkheden demonstreren van (Deense) energietechnologie.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is de luchthaven van Aalborg, ruim 65 kilometer ten zuidwesten van Frederikshavn. Aalborg Airport is eenvoudig met een huurauto bereikbaar via de snelweg E-45.

Openbaar Vervoer

Frederikshavn heeft uitstekend openbaar stadsvervoer in de vorm van bussen. Daarnaast zijn er vanaf het busstation voor het treinstation verbindingen met onder meer Skagen, Sæby, Øster Vrå, Sindal en Hirtshals.

Verkeer- en Parkeersituatie

Frederikshavn is geen drukke stad en u zult geen moeite hebben met een huurauto uw weg te vinden. Ook zijn er voldoende parkeermogelijkheden. Een bijzonderheid in Frederikshavn zijn de oplaadstations op de gemeentelijke parkeerplaatsen, waar elektrisch aangedreven auto’s hun batterij kunnen verversen. Overigens is rijden op duurzame energie (zie bij Economie) niet verplicht in Frederikshavn, omdat die in de rest van Denemarken moeilijk of niet verkrijgbaar is.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Frederikshavn, vooral in de budget- en middenklasse. De meeste hotels staan langs de stranden. Verder zijn er campings in de omgeving van Frederikshavn.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Frederikshavn raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Frederikshavn

EasyTerra Autohuur Frederikshavn vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Denemarken, maar in een andere stad dan Frederikshavn, klikt u dan door naar de Auto huren Denemarken pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Denemarken u een auto huren wilt.