Autohuur Aalborg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Aalborg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Aalborg

  1. Home
  2. Autohuur Denemarken
  3. Aalborg
EasyTerra Autohuur Aalborg is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 7
Herman Holthuis Budget Aalborg Airport
“Goede site met een nadeel”

“EasyTerra is op zich een mooi en gebruiksvriendelijk platform voor het huren van auto´s wereldwijd. Waar het fout gaat is het feit dat op uw site aanvullende verzekeringen kunnen worden afgenomen. Kom je dan op de verhuurlocatie dan worden je opnieuw aanvullende dekkingen aangeboden. Men kan daar klaarblijkelijk niet zien dat deze reeds via uw site zijn bijgekocht. Dit schept verwarring en onzekerheid.”

02-01-2018 10:34

Locatie informatie voor Aalborg

Autoverhuur Aalborg
Autoverhuur Aalborg

Introductie

Aalborg is een industrie- en universiteitsstad in het noorden van Denemarken. Dankzij de ligging aan de Limfjord kwam de stad tijdens de middeleeuwen tot grote bloei. Van de welvaart in die tijd getuigen nog de traditionele huizen in het centrum uit de zeventiende eeuw.

Bevolking

De stad heeft bijna 200.000 inwoners. Daarmee is Aalborg de vierde stad van Denemarken, na Kopenhagen, Århus en Odense.

Ligging

Aalborg ligt aan het oostelijke deel van de Limfjord, die dwars door noordelijk Jutland loopt. Bij de stad is deze fjord vrij smal, maar ten westen van Aalborg verbreedt de Limfjord zich tot een onregelmatig meer met moerassige kusten en vele eilanden (het grootste is het eiland Mors).

Economie

Hoewel de bedrijvigheid steeds meer draait om nieuwe technologieën is Aalborg nog steeds een belangrijk industrieel centrum. Via de haven worden graan, cement en vis geëxporteerd. Verder is het de thuishaven van De Danske Spritfabrikker's, vooral bekend van de productie van akvavit, en Aalborg Industries.

De laatste jaren is Aalborg een centrum geworden van in het bijzonder draadloze telecommunicatie technologie.

Vliegvelden

Ruim zes kilometer ten noordwesten van het stadscentrum ligt Aalborg Airport, de derde luchthaven van het land. Het vliegveld verwerkt zo’n 1 miljoen passagiers per jaar. Er zijn zowel vluchten naar binnenlandse als enkele Europese bestemmingen. De luchthaven is per huurauto vanuit het stadscentrum gemakkelijk bereikbaar. U steekt de Limfjord over en volgt dan wegnummer 55. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Openbaar Vervoer

Aalborg heeft goed openbaar busvervoer. De meeste stadsbussen vertrekken van het centrale busstation Østerå. In de zomermaanden is er een beperkte dienstregeling. ’s Nachts rijden er geen bussen. Taxi’s in Aalborg zijn erg duur!

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum van de stad moet u vrijwel overal betalen voor parkeren op straat. Alleen op zondag is parkeren gratis. Waar geen parkeermeters staan, geldt vaak wel een tijdslimiet voor parkeren.

Er zijn diverse parkeergarages in Aalborg, onder meer Palads Parking, Metax Parking, Kennedy Arkaden en Salling. Hou er wel rekening mee dat de meeste parkeergarages ’s nachts gesloten zijn.

Hotels

Aalborg heeft een goed aanbod van accommodaties. U kunt er terecht in vriendelijke Bed & Breakfasts, maar de stad heeft ook uitstekende viersterrenhotels. Het is over het algemeen niet nodig uw kamer ruim van tevoren te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Aalborg raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Aalborg

EasyTerra Autohuur Aalborg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Denemarken, maar in een andere stad dan Aalborg, klikt u dan door naar de Auto huren Denemarken pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Denemarken u een auto huren wilt.