• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
Hulp nodig?
+49 89 541955600
Openingstijden

Auto huren Denemarken

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Denemarken zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Denemarken

EasyTerra Autohuur Denemarken is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Mini klasse Denemarken

Zoals de naam al aangeeft gaat het in de miniklasse om de kleinste huurauto’s. Ze zijn het meest geschikt voor een of twee personen en hebben meestal maar twee deuren.

De bagageruimte is beperkt, maar deze auto kun je wel kwijt op de kleinste parkeerplekjes! Deze auto’s zijn niet alleen goedkoop om te huren, maar ook erg zuinig in brandstof- of energieverbruik. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Alamo.

Economy klasse Denemarken

Een economy huurauto is compact, maar iets groter dan een auto uit de miniklasse. Alleen al daardoor bieden auto’s in deze klasse meer comfort.

Ze zijn vooral geschikt voor twee personen en kleine gezinnen. Kiezen voor een huurauto uit de economy-klasse is, zoals de naam al aangeeft, een economische keuze, oftewel budgetvriendelijk. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Compact klasse Denemarken

Huurauto’s in de compact-klasse zijn populair en het is goed te begrijpen waarom. Deze auto’s bieden voldoende ruimte aan 4 personen, inclusief hun bagage, en zijn toch klein genoeg om moeiteloos in drukke steden te rijden.

Als je kleine kinderen hebt, kies dan voor een 4-deurs, want dat maakt het plaatsen van kinderzitjes een stuk eenvoudiger. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Intermediate klasse Denemarken

Middenklasse huurauto's zijn een uitstekende keuze als je meer ruimte nodig hebt dan een compacte auto. Ze zijn perfect voor een gezin of groepje van maximaal 5 personen met genoeg plaats voor bagage.

Hoewel een huurauto in deze middenklasse dus iets meer ruimte biedt, is het verbruik van brandstof of energie vergelijkbaar met een auto uit de compact-klasse. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Standaard klasse Denemarken

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn huurauto’s in de standaardklasse vrij grote wagens met meer dan genoeg ruimte voor 5 passagiers en bagage. Ze zijn ideaal voor lange(re) afstanden, bijvoorbeeld tijdens een rondreis, ook al omdat huurauto’s uit de standaardklasse vaak meer accessoires hebben op het gebied van

comfort. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

Fullsize klasse Denemarken

Huur je een auto in de fullsize-klasse, dan heb je niet alleen de beschikking over een wagen met veel ruimte, maar ook een luxe inrichting en accessoires. Gecombineerd met de krachtige motoren zijn het auto’s die reizen over lange afstanden heel aangenaam

maken. Wel is het aanbod van huurauto’s in de fullsize-klasse vaak beperkt, dus reserveer op tijd. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Luxe auto huren Denemarken

Zin om eens in stijl rond te rijden? Kies voor een huurauto uit het topsegment van de high-end merken, zoals Mercedes, BMW, Audi en Volvo.

Met natuurlijk luxe kenmerken: strak uiterlijk, luxueus interieur, comfortabele stoelen en een krachtige motor. Daar betaal je uiteraard voor, maar via onze zoekmogelijkheden vind je de beste prijs voor een luxe huurauto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

Stationwagon huren Denemarken

Het huren van een stationwagon is ideaal voor een groep met veel bagage of sportuitrusting. Dit type huurauto wordt ook wel break, touring, combi of stationcar genoemd en is zeer populair onder mensen die van sporten en het buitenleven houden.

Door de grote bagageruimte is een stationwagon een perfecte auto om te huren voor de vakantie. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Busje huren Denemarken

Huur een busje op je vakantiebestemming als je met een groep of groot gezin reist. Ook als je veel sport- of kampeeruitrusting op pad wil, is een huurbusje ideaal.

Deze busjes bieden meestal meer dan voldoende bagageruimte. Soms kan er zelfs extra ruimte voor spullen worden gecreëerd door een of meerdere stoelen op te offeren. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Sixt.

SUV huren Denemarken

Bijna niemand noemt de SUV nog bij zijn volledige naam: Sports Utility Vehicle. Het is een bijzonder populair type om te huren, want het is een ideale reisauto.

Bovendien zit je wat hoger, waardoor je een goed zicht op de weg en je omgeving hebt. Kies wel een SUV die past bij je reisbehoeften, want onder die afkorting vallen zowel kleine, middelgrote als grote huurauto’s. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Alamo.

Elektrische auto huren Denemarken

Elektrische auto’s, ook wel bekend als EV’s, worden steeds populairder en veel aanbieders van huurauto’s hebben diverse modellen in verschillende klassen beschikbaar. Denk wel goed na over wat je met een elektrische huurauto wil doen.

Bijvoorbeeld: kijk van tevoren naar de locatie van laadstations, want niet overal ter wereld is er zo’n dicht netwerk als in Nederland. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.
Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 5793 beoordelingen

Denemarken veelgestelde vragen

Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor Denemarken. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het Worry-Free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Kan ik in Denemarken een auto huren zonder creditcard? In principe heb je altijd een creditcard nodig bij het huren van een auto via EasyTerra.

Zodra je de huurauto ophaalt, betaal je een borg. Om deze borg te kunnen betalen heb je een creditcard nodig die op naam staat van de hoofdbestuurder. De verhuurder reserveert vervolgens het borgbedrag op jouw creditcard, zodat ze in het geval van schade of andere extra kosten dit kunnen verhalen.

Als je de huurauto weer terugbrengt, wordt deze gecontroleerd op eventuele schade of andere mankementen. Is er niets aan de hand? Dan wordt het bedrag dat gereserveerd werd op jouw creditcard weer vrijgegeven. Lees meer over borg op onze pagina: Borg bij autohuur
Kan ik een auto zonder eigen risico huren in Denemarken? Ja, er zijn in Denemarken auto’s beschikbaar ‘zonder eigen risico’. Gebruik het filter op de resultatenpagina om het aanbod te filteren. Als alternatief zijn er ook veel auto’s beschikbaar met ‘dekking eigen risico’, wat bijna op hetzelfde neerkomt, maar dan voordeliger. Kijk voor het verschil tussen ‘zonder eigen risico’ en ‘dekking eigen risico’ op onze pagina: Verzekeringen & eigen risico . Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Denemarken? Wil je een auto huren in Denemarken dan moet je minimaal 19 jaar oud zijn. Je moet ten minste 1 jaar lang je rijbewijs hebben. Het is mogelijk dat bestuurders jonger dan 25 jaar een toeslag moeten betalen in Denemarken. De hoogte van deze toeslag ligt tussen en per dag. Bij EasyTerra krijg je automatisch een melding mochten er leeftijdtoeslagen van toepassing zijn. Wat is de goedkoopste autoverhuurder in Denemarken? De prijzen schommelen constant, dus het beste kan je een zoekopdracht doen via onze website om te actuele prijzen te bekijken. Over het algemeen kan je het goedkoopst een auto huren in Denemarken bij deze verhuurders:

Europcar
vanaf € 14 /dag
Alamo
vanaf € 15 /dag
Enterprise
vanaf € 15 /dag

Wij raden aan om niet alleen op basis van prijs een huurauto te selecteren. Maak een afgewogen keuze tussen prijs en kwaliteit. Lees daarom goed de beoordelingen van verhuurders op onze site. Minder goed beoordeelde verhuurders kunnen bijvoorbeeld lange wachttijden hebben of minder goede service leveren.
Wat is de beste autoverhuurder in Denemarken? De best beoordeelde verhuurder is Europcar. 8061 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 9.1. Op de tweede plaats staat Alamo. 8619 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.4. Op de derde plaats staat Thrifty. 5438 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.2. Kan ik een busje huren in Denemarken? Ja, je kan een busje huren in Denemarken. Er zijn personenbusjes voor 7 tot 9 personen beschikbaar. Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor personenvervoer:

Citroen SpaceTourer Sixt
vanaf € 37 /dag
Ford Transit Europcar
vanaf € 45 /dag
Volkswagen Caravelle Budget
vanaf € 51 /dag
Ford Tourneo Hertz
vanaf € 54 /dag
Volkswagen Multivan Sixt
vanaf € 62 /dag
VW Multivan Sixt
vanaf € 69 /dag
VW Caravelle Avis
vanaf € 91 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op 'Personenbusje' om de actuele aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een elektrische auto huren in Denemarken? Ja, het is mogelijk om een elektrisch auto te huren in Denemarken. Recente aanbiedingen voor elektrische auto(s) die we hebben gezien:

Renault ZOE Budget
vanaf € 17 /dag
CUPRA BORN Budget
vanaf € 20 /dag
Fiat 500e Sixt
vanaf € 27 /dag
Fiat 500 Sixt
vanaf € 30 /dag
Volvo XC40 Hertz
vanaf € 32 /dag
Polestar 2 Budget
vanaf € 45 /dag
Tesla Model 3 Hertz
vanaf € 47 /dag
Mercedes-Benz eVito Budget
vanaf € 49 /dag
Mercedes-Benz e-Vito electic Budget
vanaf € 49 /dag
Tesla Model Y Alamo
vanaf € 65 /dag
Jaguar I-Pace Europcar
vanaf € 79 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op Elektrische auto’s om alle aanbiedingen te bekijken. Naast elektrische auto’s zijn er ook hybride auto(s) beschikbaar. Zoals:

Kia Xceed Budget
vanaf € 23 /dag
Toyota Yaris Thrifty
vanaf € 27 /dag
Hyundai Ioniq Avis
vanaf € 28 /dag
Toyota C-HR Hertz
vanaf € 29 /dag
Ford Kuga Hertz
vanaf € 31 /dag
Volvo XC40 Hertz
vanaf € 32 /dag
Toyota Corolla Thrifty
vanaf € 33 /dag
Toyota RAV 4 Hertz
vanaf € 35 /dag
Seat Leon Hertz
vanaf € 103 /dag
Wat kost een huurauto in Denemarken? De prijzen voor huurauto’s wisselen sterk. Met name in het hoogseizoen liggen de prijzen soms beduidend hoger dan in het laagseizoen. Wil je de actuele prijzen in Denemarken bekijken? Doe dan een zoekopdracht voor de datums waarop jij op vakantie gaat. Maar om je alvast een indicatie te geven, onderstaande huurauto’s en bijbehorende prijzen per dag hebben we onlangs voorbij zien komen:

Toyota Aygo
of gelijkwaardig
Mini
vanaf € 14 /dag
Ford Fiesta
of gelijkwaardig
Economy
vanaf € 15 /dag
Kia Ceed
of gelijkwaardig
Compact
vanaf € 17 /dag
Volkswagen Jetta
of gelijkwaardig
Intermediate
vanaf € 22 /dag
Skoda Octavia
of gelijkwaardig
Standard
vanaf € 29 /dag
Audi A4
of gelijkwaardig
Fullsize
vanaf € 31 /dag
Audi A4
of gelijkwaardig
Luxury
vanaf € 37 /dag
Ford Focus
of gelijkwaardig
Stationwagon
vanaf € 18 /dag
Mazda CX 3
of gelijkwaardig
SUV
vanaf € 20 /dag
VW Touran
of gelijkwaardig
MPV
vanaf € 28 /dag
Citroen SpaceTourer
of gelijkwaardig
Personenbusje
vanaf € 37 /dag
Welke autoverhuurders zijn er in Denemarken?
  • Europcar
  • Alamo
  • Thrifty
  • Budget
  • Hertz
  • Enterprise
  • Avis
  • Sixt
  • Flizzr
  • National Car Rental
  • Keddy By Europcar
  • Your Rent
Worry-Free

Auto huren zonder zorgen

Geen verborgen kosten dankzij het Worry-Free label

Waarom bij ons boeken?

  • Gratis annuleren en wijzigen
  • Echte reviews
  • Onafhankelijke prijsvergelijker
  • 24.000+ ophaallocaties wereldwijd

Denmark car rental

Are you looking for information in English about booking a rental car in Denmark?

Read more

Wanneer een huurauto boeken in Denemarken

Denemarken - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Denemarken) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Januari is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Januari is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Denemarken

Locatie informatie voor Denemarken

Denemarken ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 36 ophaallocaties in Denemarken. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Denemarken is een waterrijk land en wordt grotendeels door zeeën omgeven. Hierdoor kunt u genieten van prachtige boottochtjes en lekkere visgerechten. Cultuurliefhebbers kunnen kastelen, landgoederen en musea bezoeken. Ook zijn er nog veel overblijfselen uit de tijd van de Vikingen te vinden. Denemarken is een geschikt vakantieland voor gezinnen met kleinere kinderen. Legoland is een bekende attractie en mag niet gemist worden bij een bezoekje aan Denemarken. Ook kan iedereen genieten van de prachtige brede zandstranden.

Geschiedenis

Net als Noorwegen en Zweden werd Denemarken in de negende tot elfde eeuw bewoond door Vikingen (Noormannen). De Vikingen stonden bekend om hun plunderingen in Europa. Aan het eind van de tiende eeuw wisten Deense koningen Engeland te veroveren.

Twee eeuwen later werd het Deense Rijk verder uitgebreid: de Duitse kust, de Baltische Staten en ook delen in het zuiden van Zweden werden door de Denen veroverd. De monarchie was erg belangrijk in Denemarken en de koning had een machtige positie. In de dertiende eeuw besloot de adel de macht van de koning te beperken; koning Erik V werd gedwongen een handvest te ondertekenen (dit document werd gezien als de eerste grondwet van het land).

In 1397 werd Denemarken met Zweden en Noorwegen verenigd in een monarch: de Unie van Kalmar. De unie werd gevormd door de Deense koningin Margareta. De Zweden waren het niet eens met de centralisatie van de macht in Denemarken. In 1532 leidde dit dan ook tot het uiteenvallen van de unie. Noorwegen hoorde echter nog wel bij Denemarken. In 1536 zorgde Christian III ervoor dat Denemarken het Lutherse geloof als staatsreligie kreeg.

Sinds de Unie van Kalmar was Denemarken continu in strijd met Zweden. Op het land was Zweden sterker; op zee waren de Denen onoverwinnelijk. Zowel Zweden als Denemarken wist grote delen te veroveren. Tijdens de achttiende eeuw raakte Denemarken ook met andere landen van Europa in conflict. De Engelse vloten waren gevaarlijk en Rusland koos de kant van Engeland. Denemarken zag zich gedwongen samen te werken met de Fransen, onder leiding van Napoleon. Na een nederlaag van Napoleon werd Denemarken zwaar gestraft voor haar steun aan Frankrijk: het land moest Noorwegen aan Zweden afstaan.

Denemarken behoorde niet langer tot de grootmachten en moest later ook haar koloniën afstaan. In 1839 was Christian VIII koning van Denemarken. Terwijl hij zelf absolute macht wenste, verzette het volk zich meer en meer tegen de macht van monarchie. Christian VIII besloot wijzigingen in de grondwet aan te brengen waardoor Denemarken zich langzaam vormde tot een parlementaire democratie. In 1848 schafte Frederik VII de absolute monarchie zelfs helemaal af. Daarna volgden verschillende oorlogen om de macht over het deels Deense, deels Duitse Sleeswijk. De Denen verloren de Tweede Sleeswijkse Oorlog en moesten dit gebied afstaan aan de Duitsers.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog bleef Denemarken neutraal. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde Denemarken neutraal bleven. Toch viel Duitsland in 1940 Denemarken binnen en bezette het land vijf jaar lang. Na de Tweede Wereldoorlog werd Denemarken lid van de Verenigde Naties. In 1973 trad het land tevens toe tot de Europese Unie. Ondanks dit lidmaatschap blijft haar relatie met de EU een lastige zaak. Terwijl in veel landen van de EU de euro ingevoerd werd als wettig betaalmiddel, besloot Denemarken hier niet aan mee te doen.

Samenleving en Cultuur

Denemarken telt ongeveer 5,5 miljoen inwoners. Daarvan woont 85% in en rondom de stedelijk gebieden. Het overige percentage woont op de Deense eilanden, op het schiereiland Jutland en in (de semi-autonome gebieden) Groenland en Faeröer. De gemiddelde bevolkingsdichtheid bedraagt 126 inwoners per km². Er woont slechts een klein percentage allochtonen in Denemarken, waaronder vooral Duitsers en Scandinaviërs.

De grote meerderheid in Denemarken spreekt Deens. Er zijn veel verschillende dialecten. In Groenland en Faeröer spreekt men een eigen taal (Groenlands en Faerörsk). Verder wordt er in Zuid-Jutland Duits gesproken. Het Deens is verwant aan de andere Scandinavische talen. Veel inwoners spreken naast Deens ook Duits of Engels.

De nationale kerk in Denemarken is de Evangelisch-Lutherse Kerk. Ongeveer 85% van de bevolking hangt dit geloof aan. Andere inwoners zijn rooms-katholiek, protestants, joods of islamitisch. In de samenleving neemt religie tegenwoordig geen belangrijk plaats meer in.

In Denemarken zijn nog veel sporen uit de tijd van de Vikingen terug te vinden. Zo zijn er verschillende musea waar opgegraven voorwerpen tentoongesteld zijn. Verder is de Deense vormgeving over de hele wereld bekend geworden. Het Deens design kenmerkt zich door simpele lijnen en weinig details. Theaterliefhebbers zullen het meest genieten in Kopenhagen. Een bekende toeristische attractie is het themapark Legoland (in Billund): een miniatuurwereld volledig opgebouwd uit Lego-steentjes. Ook bezoeken veel toeristen het beeld van de beroemde Deense schrijver Hans Christian Andersen. Hij werd wereldwijd bekend om zijn prachtige sprookjes en vertellingen.

Politieke Situatie

Denemarken is een constitutionele monarchie met Margrethe II als koningin. De macht van de koningin is beperkt. Samen met het parlement, het Folketing, heeft zij de wetgevende macht in handen. Het parlement bestaat uit één Kamer die 179 leden telt. Via het districtenstelsel worden 135 leden van de Kamer gekozen. Veertig zetels gaan naar partijen die de kiesdrempel niet gehaald hebben. Groenland en Faeröer hebben ook elk twee zetels. Om de vier jaar zijn er parlementsverkiezingen. Alle Deense mannen en vrouwen van achttien jaar en ouder mogen stemmen. Soms worden er tevens referenda gehouden.

De koningin en de ministers zijn verantwoordelijk voor de uitvoerende macht. De ministers moeten verantwoording afleggen aan het parlement. Premier Anders Fogh Rasmussen is de regeringsleider.

Denemarken kent veel verschillende politieke partijen. Geen enkele partij heeft ooit de absolute meerderheid van de stemmen gekregen. De Sociale Democratische Partij is vanaf 1945 een belangrijke partij geweest. Momenteel leiden de sociaal-democraten de oppositiepartijen. De liberalen, de conservatieven en de Deense Volkspartij hebben een meerderheid van de stemmen gekregen en vormen samen een coalitie.

Denemarken telt 275 gemeenten die onderverdeeld zijn in veertien provincies. Net als de parlementsverkiezingen, worden ook de gemeenteraadsleden en de Provinciale Statenleden om de vier jaar rechtstreeks gekozen. De burgemeesters worden gekozen door de gemeenteraadsleden.

Economie

Oorspronkelijk leefde men in Denemarken vooral van de landbouw. Na de Tweede Wereldoorlog is de industrie opgebloeid en draagt de landbouw niet meer dan 5% aan het bruto binnenlands product bij. Toch wordt nog een steeds een groot deel van het land gebruikt voor de landbouw. Enkele belangrijke landbouwproducten zijn suikerbieten, aardappelen en koolraap. Veel landbouwproducten worden geëxporteerd naar andere landen van de Europese Unie.

Naast landbouwproducten exporteert Denemarken ook veel vis. De visindustrie van Denemarken is dan ook omvangrijk. Andere exportproducten zijn voedingsmiddelen, chemische producten, machines en metalen. Denemarken levert veel producten aan EU-landen (vooral Duitsland en Zweden) en de Verenigde Staten. Op haar beurt importeert Denemarken voertuigen, brandstoffen en machines. Belangrijke importlanden zijn Duitsland, Zweden en Noorwegen.

De laatste jaren is de economie van Denemarken gegroeid. In 2003 behoorde Denemarken bij de tien rijkste landen ter wereld. Denemarken doet niet mee met de euro. De munteenheid in Denemarken is de Deense Kroon (DKK). Het prijsniveau in Denemarken ligt ongeveer 10 procent hoger dan in Nederland.

Geografie en Klimaat

Met een oppervlakte van ruim 43.000 km² is Denemarken het kleinste land van Scandinavië. Denemarken ligt ten noorden van Duitsland en bestaat uit twee grote delen: het schiereiland Jylland (Jutland) en het eiland Sjaeland (Seeland). Jutland beslaat het grootste deel van Denemarken en grenst aan het vasteland van Europa. Sjaeland is het grootste eiland van Denemarken; hier bevindt zich de Deense hoofdstad Kopenhagen. Groenland en Faeröer horen ook bij het Koninkrijk Denemarken. Deze gebieden hebben volledig zelfbestuur.

Denemarken is een waterrijk land en haar kustlijn is erg uitgestrekt: de totale kustlijn bedraagt ongeveer 7300 km. Deze lengte heeft het land te danken aan haar vele eilanden (meer dan 400!). De Deense kust bestaat uit zandstranden, duinen, dijken en wadden. Denemarken grenst aan verschillende zeeën: het Skagerrak (in het noorden), de Noordzee (in het westen), het Kattegat, de Sont en de Oostzee (in het oosten). Omdat Denemarken alleen in het zuiden aan Duitsland grenst, bedraagt de lengte van de totale landgrens slechts 67 km.

Het heersende klimaat in Denemarken is een gematigd zeeklimaat. De westenwind zorgt voor gematigde, zachte temperaturen. Het klimaat wordt beïnvloed door de temperatuur van de Noordzee. In de winter kan het daarom koud worden terwijl de zomers vaak zacht en zonnig zijn. Februari is de koudste maand van het jaar met temperaturen onder nul. Juli is de warmste maand met temperaturen rond 17°C. In mei en juni valt de minste neerslag; augustus, september en oktober zijn gemiddeld de natste maanden. Op het schiereiland Jutland valt de meeste neerslag.

Verkeer en Infrastructuur

Er zijn verschillende manieren om van en naar Denemarken te reizen. Per auto is het land het snelst te bereiken via Bremen en Hamburg (Duitsland). Vanuit een aantal grote Europese steden gaan er treinen naar Kopenhagen. Zo vertrekt er een internationale trein vanuit Parijs en Amsterdam. Ook is het mogelijk om per bus Denemarken te bezoeken.

Een waterrijk land als Denemarken vereist optimale maritieme faciliteiten. Er zijn verschillende brugverbindingen met andere landen. Tussen Falster en Seeland bevindt zich de grootste brug van het land. De eilanden Funen en Seeland zijn verbonden door een brug-tunnelverbinding van 20 km lang. Ook is het mogelijk om per veerboot vanuit Denemarken naar Duitsland, Zweden, Noorwegen en Groot-Brittannië te varen. Grote en belangrijke Deense havens zijn de havens in Kopenhagen, Aarhus, Aalborg, Fredericia en Esbjerg.

Veel toeristen gaan per vliegtuig naar Denemarken. De twee internationale vluchthavens zijn Kastrup (de luchthaven van Kopenhagen) en Billund Airport (Jutland). Vanuit Kopenhagen gaan er vluchten naar verschillende nationale luchthavens: Esbjerg Airport, Aalborg Airport, Aarhus Airport, Odense Airport en Ronne. De Deense luchtvaartmaatschappijen zijn Maersk Air en SAS (Scandinavian Airlines).

De spoorwegen zijn grotendeels in handen van de staat. De totale lengte van het spoorwegennet bedraagt ongeveer 2.644 km. Het openbaar vervoer is goed geregeld en vaak is het toegestaan om de fiets mee te nemen in de trein. Het wegennet van Denemarken heeft een totale lengte van 72.257 km. Slechts een klein gedeelte hiervan is snelweg (ongeveer 1660 km). Er is momenteel veel aandacht voor de infrastructuur in Denemarken. Men is van plan het (spoor)wegennet uit te breiden.

Tijdzone

Denemarken heeft een tijdzone van GMT +1. Dit is de Middeleuropese Tijd (MET). Deze tijd wordt ook wel Central European Time (CET) genoemd. Van april tot oktober geldt een zomertijd. De klok wordt dan vooruit gezet.

Eten en Drinken

Het eten in Denemarken is gezond en lekker. Dankzij de vele wateren die het land rijk is, zijn er veel visrestaurants. Haring is een van de Deense visspecialiteiten en verkrijgbaar in veel variaties (gerookt, gemarineerd, met sausjes, etc). Een typisch Deense lekkernij is ‘smorrebrod’ (belegde broodjes). Wienerbrod is een bekend Deens gebakje gemaakt van bladerdeeg, amandelspijs en kaneel. Een andere specialiteit is het Deense ‘koldt bord’ (koud buffet) dat zowel warme als koude hapjes omvat. In worstkarretjes op straat worden kleine rode worstjes verkocht. Deze worstjes zijn geliefd bij het Deense volk.

Bij de haring wordt vaak het Deense drankje ‘Akvavit’ gedronken. Dit is sterke drank (een soort jenever) en moet zeer koud geschonken worden. Vanwege de hoge accijnzen ligt de prijs van sterke dranken vaak vrij hoog. Bier en wijn hebben gemiddeld dezelfde prijzen als in de rest van Europa. Carlsberg is het bier dat in Denemarken zelf gebrouwen wordt. Er wordt vaak afgeraden het kraanwater te drinken; het is beter om flessen mineraalwater aan te schaffen.

Accommodatie

Dankzij de groei van de toeristensector zijn er volop mogelijkheden om te verblijven in Denemarken. Overal zijn hotels te vinden die variëren in prijs en kwaliteit. Vooral in Kopenhagen zijn veel verschillende hotels. In Jutland is het aanbod van vakantiehuizen ook groot. Verder is goedkoper overnachten ook mogelijk: Denemarken biedt voldoende hostels en campings. Voor het kamperen op Deense campings heeft u een geldige campingpas nodig. Deze kunt u in Denemarken op de camping aanschaffen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Denemarken raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Danish krone
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    80 km/h
  • Taal
    Deens
  • Populaire autoklasse
    Compact
  1. Home
  2. Autohuur Denemarken