Autohuur Aken

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Aken zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Aken

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Aken
EasyTerra Autohuur Aken is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Aken

Introductie

Hoewel de stad in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd werd, zijn er nog veel historische gebouwen te bezichtigen in Aken. De stad is vooral beroemd om de prachtige Domkerk die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en de beroemde mineraalwaterbronnen, zoals de Elisenbrunnen en de Carolusthermen.

Bevolking

Aken heeft ruim 260.000 inwoners.

Ligging

Aken ligt in het westen van Duitsland, vlak bij de grens met zowel Nederland als België en het drielandenpunt bij Vaals. Ten noorden en ten westen van de stad liggen heuvels, aan de zuidkant beginnen uitgestrekte bossen.

Economie

Vroeger waren textiel en de productie van naalden belangrijke pijlers van de Akense economie. Die industrieën zijn helemaal verdwenen. Tegenwoordig draait het in Aken om machinebouw en de productie van banden, gloeilampen en zoetwaren. Verder zijn er enkele onderzoeks- en ontwikkelingscentra van hightech bedrijven, vaak spin-offs van de gerenommeerde technische universiteit van Aken. Toerisme neemt ook een belangrijke plaats in.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Nederland: Maastricht Aachen Airport, op ongeveer 30 kilometer ten westen van de stad. Vanuit Aken is de luchthaven gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de snelweg A76 richting Antwerpen en vervolgens bij knooppunt Kerensheide richting Maastricht (A2/E25).

Openbaar Vervoer

Aken heeft een uitgebreid net van stadsbuslijnen, die vrijwel allemaal via het hoofdbusstation lopen. Daarnaast rijden er op zaterdag- en zondagnacht en op feestdagen nachtbussen in de stad. Verder stoppen twee hogesnelheidstreinen in Aken: de Thalys die tussen Keulen en Parijs rijdt en de ICE-lijn tussen Brussel en Frankfurt.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is lastig een vrije parkeerplaats op straat te vinden voor uw huurauto, maar gelukkig heeft Aken in en rond het stadscentrum diverse parkeergarages. Verder zijn er aan de rand van de stad vier P+R terreinen, waar u uw auto kunt parkeren om met de bus verder te reizen naar het centrum van Aken.

Hotels

Aken heeft een ruim aanbod van accommodaties: van een vijfsterrenhotel en diverse viersterrenhotels tot eenvoudige pensions. Hou er wel rekening mee dat in Aken veel congressen worden gehouden. Tijdens grotere congressen kan het moeilijk zijn een hotelkamer van uw voorkeur te vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Aken raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Aken

EasyTerra Autohuur Aken vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Aken, klikt u dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.