• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Auto huren België

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in België zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wereldwijde sale!
Profiteer van kortingen tot wel 15% bij verschillende verhuurbedrijven - Geldig t/m 31 juli 2024
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur België

EasyTerra Autohuur België is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Mini klasse België

Zoals de naam al aangeeft gaat het in de miniklasse om de kleinste huurauto’s. Ze zijn het meest geschikt voor een of twee personen en hebben meestal maar twee deuren.

De bagageruimte is beperkt, maar deze auto kun je wel kwijt op de kleinste parkeerplekjes! Deze auto’s zijn niet alleen goedkoop om te huren, maar ook erg zuinig in brandstof- of energieverbruik. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Economy klasse België

Een economy huurauto is compact, maar iets groter dan een auto uit de miniklasse. Alleen al daardoor bieden auto’s in deze klasse meer comfort.

Ze zijn vooral geschikt voor twee personen en kleine gezinnen. Kiezen voor een huurauto uit de economy-klasse is, zoals de naam al aangeeft, een economische keuze, oftewel budgetvriendelijk. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Compact klasse België

Huurauto’s in de compact-klasse zijn populair en het is goed te begrijpen waarom. Deze auto’s bieden voldoende ruimte aan 4 personen, inclusief hun bagage, en zijn toch klein genoeg om moeiteloos in drukke steden te rijden.

Als je kleine kinderen hebt, kies dan voor een 4-deurs, want dat maakt het plaatsen van kinderzitjes een stuk eenvoudiger. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Intermediate klasse België

Middenklasse huurauto's zijn een uitstekende keuze als je meer ruimte nodig hebt dan een compacte auto. Ze zijn perfect voor een gezin of groepje van maximaal 5 personen met genoeg plaats voor bagage.

Hoewel een huurauto in deze middenklasse dus iets meer ruimte biedt, is het verbruik van brandstof of energie vergelijkbaar met een auto uit de compact-klasse. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Standaard klasse België

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn huurauto’s in de standaardklasse vrij grote wagens met meer dan genoeg ruimte voor 5 passagiers en bagage. Ze zijn ideaal voor lange(re) afstanden, bijvoorbeeld tijdens een rondreis, ook al omdat huurauto’s uit de standaardklasse vaak meer accessoires hebben op het gebied van

comfort. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Keddy By Europcar.

Fullsize klasse België

Huur je een auto in de fullsize-klasse, dan heb je niet alleen de beschikking over een wagen met veel ruimte, maar ook een luxe inrichting en accessoires. Gecombineerd met de krachtige motoren zijn het auto’s die reizen over lange afstanden heel aangenaam

maken. Wel is het aanbod van huurauto’s in de fullsize-klasse vaak beperkt, dus reserveer op tijd. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Keddy By Europcar.

Luxe auto huren België

Zin om eens in stijl rond te rijden? Kies voor een huurauto uit het topsegment van de high-end merken, zoals Mercedes, BMW, Audi en Volvo.

Met natuurlijk luxe kenmerken: strak uiterlijk, luxueus interieur, comfortabele stoelen en een krachtige motor. Daar betaal je uiteraard voor, maar via onze zoekmogelijkheden vind je de beste prijs voor een luxe huurauto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Stationwagon huren België

Het huren van een stationwagon is ideaal voor een groep met veel bagage of sportuitrusting. Dit type huurauto wordt ook wel break, touring, combi of stationcar genoemd en is zeer populair onder mensen die van sporten en het buitenleven houden.

Door de grote bagageruimte is een stationwagon een perfecte auto om te huren voor de vakantie. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Keddy By Europcar.

Busje huren België

Huur een busje op je vakantiebestemming als je met een groep of groot gezin reist. Ook als je veel sport- of kampeeruitrusting op pad wil, is een huurbusje ideaal.

Deze busjes bieden meestal meer dan voldoende bagageruimte. Soms kan er zelfs extra ruimte voor spullen worden gecreëerd door een of meerdere stoelen op te offeren. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Cabrio huren België

Als je naar een zonnige bestemming gaat, wil je er natuurlijk zo veel mogelijk van genieten, ook tijdens het rijden in je huurauto. Een cabriolet dus, in het Engels ook wel convertible genoemd.

Lekker met het dak neergeklapt en volop genieten van wat je onderweg ziet. Kies voor wel of geen eigen risico en wij vinden de beste huurprijs voor een cabrio. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Sixt.

SUV huren België

Bijna niemand noemt de SUV nog bij zijn volledige naam: Sports Utility Vehicle. Het is een bijzonder populair type om te huren, want het is een ideale reisauto.

Bovendien zit je wat hoger, waardoor je een goed zicht op de weg en je omgeving hebt. Kies wel een SUV die past bij je reisbehoeften, want onder die afkorting vallen zowel kleine, middelgrote als grote huurauto’s. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Elektrische auto huren België

Elektrische auto’s, ook wel bekend als EV’s, worden steeds populairder en veel aanbieders van huurauto’s hebben diverse modellen in verschillende klassen beschikbaar. Denk wel goed na over wat je met een elektrische huurauto wil doen.

Bijvoorbeeld: kijk van tevoren naar de locatie van laadstations, want niet overal ter wereld is er zo’n dicht netwerk als in Nederland. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (België) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Keddy By Europcar.
Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 5793 beoordelingen

België veelgestelde vragen

Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor België. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief a href="/blog/wettelijke-aansprakelijkheid-bij-een-huurauto">WA-verzekering en brandverzekering. Ook de schadeverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het Worry-Free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of terugbetaling eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.Lees hier meer over ons Worry-Free concept. Kan ik in België een auto huren zonder creditcard? In principe heb je altijd een creditcard nodig bij het huren van een auto via EasyTerra.

Zodra je de huurauto ophaalt, betaal je een borg. Om deze borg te kunnen betalen heb je een creditcard nodig die op naam staat van de hoofdbestuurder. De verhuurder reserveert vervolgens het borgbedrag op jouw creditcard, zodat ze in het geval van schade of andere extra kosten dit kunnen verhalen.

Als je de huurauto weer terugbrengt, wordt deze gecontroleerd op eventuele schade of andere mankementen. Is er niets aan de hand? Dan wordt het bedrag dat gereserveerd werd op jouw creditcard weer vrijgegeven. Lees meer over borg op onze pagina: Borg bij autohuur
Kan ik een auto zonder eigen risico huren in België? Ja, er zijn in België auto’s beschikbaar ‘zonder eigen risico’. Gebruik het filter op de resultatenpagina om het aanbod te filteren. Als alternatief zijn er ook veel auto’s beschikbaar met ‘dekking eigen risico’, wat bijna op hetzelfde neerkomt, maar dan voordeliger. Kijk voor het verschil tussen ‘zonder eigen risico’ en ‘dekking eigen risico’ op onze pagina: Verzekeringen & eigen risico . Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in België? Wil je een auto huren in België dan moet je minimaal 19 jaar oud zijn. Je moet ten minste 1 jaar lang je rijbewijs hebben. Het is mogelijk dat bestuurders jonger dan 24 jaar een toeslag moeten betalen in België. De hoogte van deze toeslag ligt tussen en per dag. Bij EasyTerra krijg je automatisch een melding mochten er leeftijdtoeslagen van toepassing zijn. Wat is de goedkoopste autoverhuurder in België? De prijzen schommelen constant, dus het beste kan je een zoekopdracht doen via onze website om te actuele prijzen te bekijken. Over het algemeen kan je het goedkoopst een auto huren in België bij deze verhuurders:

Keddy By Europcar
vanaf € 20 /dag
Hertz
vanaf € 20 /dag
Budget
vanaf € 22 /dag

Wij raden aan om niet alleen op basis van prijs een huurauto te selecteren. Maak een afgewogen keuze tussen prijs en kwaliteit. Lees daarom goed de beoordelingen van verhuurders op onze site. Minder goed beoordeelde verhuurders kunnen bijvoorbeeld lange wachttijden hebben of minder goede service leveren. Lees ook 'Welke autoverhuurder moet ik kiezen'
Wat is de beste autoverhuurder in België? De best beoordeelde verhuurder is Alamo. 9024 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 9.2. Op de tweede plaats staat Europcar. 8437 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 9.2. Op de derde plaats staat Keddy By Europcar. 3633 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.7. Kan ik ook cabrio huren in België? Ja, het is mogelijk om een cabriolet te huren in België. Lekker toeren met een open dak! Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor de volgende cabrio’s:

BMW Z4 Sixt
vanaf € 55 /dag
BMW 4-Series Sixt
vanaf € 58 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op cabrio’s om alle aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een busje huren in België? Ja, je kan een busje huren in België. Er zijn personenbusjes voor 7 tot 9 personen beschikbaar. Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor personenvervoer:

Mercedes-Benz Vito Europcar
vanaf € 67 /dag
Volkswagen T6 Budget
vanaf € 72 /dag
Volkswagen Multivan Alamo
vanaf € 72 /dag
Volkswagen Transporter Avis
vanaf € 75 /dag
VW Multivan Alamo
vanaf € 86 /dag
VW Transporter Alamo
vanaf € 91 /dag
Opel Vivaro Hertz
vanaf € 97 /dag
Ford Transit Hertz
vanaf € 102 /dag
Toyota ProAce Keddy By Europcar
vanaf € 124 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op 'Personenbusje' om de actuele aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een elektrische auto huren in België? Ja, het is mogelijk om een elektrisch auto te huren in België. Recente aanbiedingen voor elektrische auto(s) die we hebben gezien:

Renault Zoe Keddy By Europcar
vanaf € 20 /dag
DS 3 E-Tense Keddy By Europcar
vanaf € 22 /dag
PEUGEOT 208 Keddy By Europcar
vanaf € 22 /dag
Microlino Keddy By Europcar
vanaf € 23 /dag
Citroen DS3 Keddy By Europcar
vanaf € 23 /dag
Cupra Born Keddy By Europcar
vanaf € 24 /dag
Mini Sixt
vanaf € 25 /dag
MG 5 Keddy By Europcar
vanaf € 29 /dag
Peugeot 2008 Sixt
vanaf € 29 /dag
Peugeot e-2008 Sixt
vanaf € 29 /dag
Mini Cooper Sixt
vanaf € 31 /dag
Citroen C4 Avis
vanaf € 31 /dag
Citroen e-C4 Avis
vanaf € 32 /dag
Polestar 2 Hertz
vanaf € 37 /dag
Volkswagen Id Keddy By Europcar
vanaf € 44 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op Elektrische auto’s om alle aanbiedingen te bekijken. Naast elektrische auto’s zijn er ook hybride auto(s) beschikbaar. Zoals:

Ford Fiesta Hertz
vanaf € 26 /dag
Toyota Yaris Hertz
vanaf € 27 /dag
Toyota Corolla Keddy By Europcar
vanaf € 28 /dag
Toyota C-HR Hertz
vanaf € 38 /dag
Wat kost een huurauto in België? De prijzen voor huurauto’s wisselen sterk. Met name in het hoogseizoen liggen de prijzen soms beduidend hoger dan in het laagseizoen. Wil je de actuele prijzen in België bekijken? Doe dan een zoekopdracht voor de datums waarop jij op vakantie gaat. Maar om je alvast een indicatie te geven, onderstaande huurauto’s en bijbehorende prijzen per dag hebben we onlangs voorbij zien komen:

Hyundai I10
of gelijkwaardig
Mini
vanaf € 20 /dag
Renault Zoe
of gelijkwaardig
Economy
vanaf € 20 /dag
DS 3 E-Tense
of gelijkwaardig
Compact
vanaf € 22 /dag
Opel Mokka
of gelijkwaardig
Intermediate
vanaf € 28 /dag
Skoda Superb
of gelijkwaardig
Standard
vanaf € 35 /dag
Polestar 2
of gelijkwaardig
Fullsize
vanaf € 38 /dag
BMW 3-Series
of gelijkwaardig
Luxury
vanaf € 44 /dag
Toyota Corolla
of gelijkwaardig
Stationwagon
vanaf € 28 /dag
Seat Arona
of gelijkwaardig
SUV
vanaf € 28 /dag
Renault Scenic
of gelijkwaardig
MPV
vanaf € 28 /dag
Mercedes-Benz Vito
of gelijkwaardig
Personenbusje
vanaf € 67 /dag
BMW 4-Series
of gelijkwaardig
Sportauto
vanaf € 65 /dag
BMW Z4
of gelijkwaardig
Cabrio
vanaf € 55 /dag
BMW 1-Series
of gelijkwaardig
Sedan
vanaf € 34 /dag
Welke autoverhuurders zijn er in België?
  • Alamo
  • Europcar
  • Keddy By Europcar
  • Budget
  • Avis
  • Enterprise
  • Dollar Rent a Car
  • InterRent
  • Hertz
  • Sixt
  • Thrifty
  • National Car Rental
  • Your Rent
  • CITROEN

Auto huren zonder zorgen

Geen verborgen kosten dankzij het Worry-Free label

Waarom bij ons boeken?

  • Gratis annuleren en wijzigen
  • Echte reviews
  • Onafhankelijke prijsvergelijker
  • 24.000+ ophaallocaties wereldwijd

Belgium car rental

Are you looking for information in English about booking a rental car in Belgium?

Read more

Wanneer een huurauto boeken in België

België - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (België) is september de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (België) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (België) is juni de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (België) is juli de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (België) is juni de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (België) is juni de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (België) is februari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (België) is februari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een sportauto huren?

Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juni is op deze bestemming de meest populaire maand om een sportauto te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (België) is augustus de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

België - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (België) is juni de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur België

Locatie informatie voor België

België ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 38 ophaallocaties in België. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

België ligt op de scheidslijn van twee Europese culturen: de Romaanse en de Germaanse. Dat uit zich in de taalkundige tweedeling van het land: het Franstalige zuiden (Wallonië) en het Nederlandstalige noorden (Vlaanderen). Deze twee delen samen vormen een land met enkele van de mooiste historische steden van Europa, in het westen een kuststrook langs de Noordzee met brede zandstranden en in het oosten een dicht bebost, bergachtig natuurgebied. Om al dit moois te combineren in één vakantie kun je het beste een auto huren in België.

Geschiedenis van België

Vóór onze jaartelling leefden er verschillende Keltische en Germaanse stammen in het gebied tussen de Rijn in het huidige Nederland en Duitsland en de Seine in Frankrijk. De Romeinse keizer Caesar veroverde het gebied in de 1e eeuw v.Chr. en maakte er een provincie van, Gallia Belgica. Het volk dat er woonde noemde hij Belgae. Later werden de Germaanse delen ervan losgemaakt en bestreek Belgica het westen van het huidige België en het noorden van Frankrijk.

Toen het Romeinse Rijk verzwakte, rukte de Frankische koning Clovis vanuit het noorden op. Hij verenigde verschillende stammen in het Frankische Rijk, dat in de volgende eeuwen steeds verder uitbreidde. Dat enorme rijk werd in de 9e eeuw verdeeld in het West-Frankische Rijk en het Oost-Frankische Rijk. In België vormde de rivier de Schelde de grens. Die grens stelde niet veel voor want over en weer waren er leengebieden die uitgroeiden tot de rijkste plaatsen in middeleeuws Europa. Die rijkdom zie je nog altijd terug in de historische monumenten van onder meer Brugge, Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Doornik (Tournai) en Bergen (Mons).

Doordat gravin Margaretha van Male trouwde met hertog Filips de Stoute kwamen de steden onder controle van de hertogen van Bourgondië. Het rijk van de hertogen strekte zich uit tot aan Zwitserland. Door erfopvolging kwam Bourgondië in handen van de Spaanse keizer Karel V, die in de Lage Landen zijn macht uitbreidde naar het noorden tot aan de Waddenzee. Het geheel noemde hij De Zeventien Provinciën, die een grote mate van zelfstandigheid kregen. Het grondgebied omvatte min of meer het huidige Nederland, België en Luxemburg.

Intussen was in de lage landen de reformatie opgekomen, een beweging tegen de katholieke kerk en tegen de Spaanse overheersing. Deze opstand groeide uit tot de zogeheten Tachtigjarige Oorlog, waaruit in 1588 de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden ontstond. Deze zeven noordelijke provincies scheidden zich daarmee af van het zuiden dat (nog) in handen van Spanje was.

Na de Spaanse Successieoorlog kwamen de zuidelijke Nederlanden in Oostenrijkse handen. Het grondgebied leek op het huidige België, aangevuld met Luxemburg, maar zonder het prinsdom Luik. Aan het einde van de 18e eeuw veroverde de Franse generaal Napoleon grote delen van Europa, waaronder België en Nederland. Na de val van Napoleon bepaalden de grootmachten uit die tijd dat de Lage Landen weer verenigd moesten worden. De zuidelijke provincies vonden dat de Nederlandse koning Willem I het noorden voortrok en verklaarden zich in 1830 onafhankelijk.

Het onafhankelijke België was zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog een waar slagveld. In de Eerste Wereldoorlog werd door het Britse leger zwaar gevochten in de buurt van Ieper en in de Tweede Wereldoorlog leverden geallieerden in de Ardennen slag met de nazi’s.

Na de Tweede Wereldoorlog zochten België, Nederland en Luxemburg weer toenadering tot elkaar en vormden het samenwerkingsverband Benelux, dat als een voorbeeld gold voor latere Europese samenwerking. De strijd tussen Frans en Nederlands sprekend België bleef een splijtzwam. Daarom werd in 1963 de taalgrens vastgesteld, zodat in ieder geval duidelijk was waar welke taal als standaard gold. Brussel is officieel tweetalig, maar tegenwoordig wordt Frans het meest gesproken in de Belgische hoofdstad.

Samenleving en Cultuur

België heeft altijd de invloed ondergaan van zowel de Germaanse als de Latijnse wereld. Cultureel is er dan ook een duidelijke tweedeling. Dat was vroeger zo en is nooit veranderd. Zo werd vlak na de onafhankelijkheid Vlaams bestempeld als het dialect van domme boeren en werd Frans de officiële voertaal. Maar toen Vlaanderen Wallonië economisch overvleugelde, eisten de Vlamingen erkenning van hun taal en cultuur.

België heeft nu drie officiële talen. Het grootste deel van de bevolking (zo’n 60%) spreekt Vlaams (Nederlands), 40% spreekt Waals (Frans) en in het oosten van het land is er een hele kleine Duitstalige minderheid (0,7%). Overigens zijn veel Belgen tweetalig, waarbij er wel meer Vlamingen zijn die Frans beheersen dan Walen die Nederlands kunnen spreken.

Net als andere landen in West-Europa trok België in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw gastarbeiders aan uit Marokko en Turkije. Hun nazaten hebben inmiddels de Belgische nationaliteit. Onder de niet-Belgen in het land vormen Nederlanders de grootste groep, gevolgd door mensen uit Roemenië en Polen.

België heeft veel beroemde strips voortgebracht. Denk aan Kuifje (TinTin), Suske en Wiske (Bob et Bobette) en De Smurfen (Les Schtroumpfs). In Antwerpen en Brussel zijn veel muren verfraaid met striptekeningen.

Staatsinrichting en Bestuur

België is op het gebied van politiek en bestuur een van de meest complexe landen ter wereld. Verschillen in taal en cultuur tussen Vlaanderen en Wallonië hebben geleid tot een aantal vergaande hervormingen, waardoor het bestuur bijzonder ingewikkeld in elkaar steekt.

België is een constitutionele monarchie en een federale staat die is samengesteld uit gemeenschappen en gewesten. Er zijn drie gewesten: het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er zijn ook drie gemeenschappen: de Vlaamse, Franse en Duitstalige Gemeenschap. De gewesten hebben verantwoordelijkheden op gebieden als ruimtelijke ordening, economie en openbare werken. De gemeenschappen houden zich bezig met persoonsgebonden (lees: taalgebonden) beleid, zoals onderwijs, cultuur en media. Onder het niveau van gemeenschappen en gewesten is België verdeeld in tien provincies (vijf in Vlaanderen, vijf in Wallonië). De hoofdstad Brussel is geen provincie, alleen een gewest.

België heeft niet minder dan zes parlementen en regeringen. Buiten het federale niveau zijn er regeringen voor het Vlaamse, Waalse en Brusselse Gewest, plus regeringen voor de Franse en Duitse Gemeenschap. De instellingen van het Vlaamse Gewest zijn gefuseerd met die van de Vlaamse Gemeenschap, waardoor die geen apart parlement heeft.

De taalgrens in België stelt vast in welke gemeenten Nederlands, Frans of Duits de standaardtaal is. Langs die grens zijn er enkele zogeheten faciliteitengemeenten, die hun diensten ook moeten aanbieden in een andere dan de standaardtaal. Zo zijn enkele Vlaamse gemeenten verplicht hun diensten ook aan te bieden in het Frans en enkele Waalse gemeenten in het Nederlands of Duits.

Economie

Vroeger lag het economische zwaartepunt van België in Wallonië, maar die tijd is allang voorbij, omdat mijnbouw en zware industrie flink aan belang hebben ingeboet. Tegenwoordig levert Vlaanderen het meeste bij aan de economie, dankzij onder meer de havens (Antwerpen, Zeebrugge en Gent) en op innovatie gerichte kleine en middelgrote bedrijven. Door die havens is België een belangrijk doorvoerland. De export bestaat onder meer uit chemische en minerale producten, auto’s en andere vervoersmiddelen, metalen, machines en elektrische apparaten. Antwerpen is verder bekend als belangrijk centrum van de internationale handel in ruwe en geslepen diamanten. Bij Luik (in Wallonië) staan grote fabrieken voor machine- en metaalbouw en de productie van bier en bronwater.

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, het is als belangrijkste bestuurlijke centrum van de Europese Unie ook de ‘hoofdstad van Europa’. Daarnaast is het hoofdkwartier van de NAVO er gevestigd. Samen zorgen deze instellingen voor veel werkgelegenheid in de dienstensector.

Geografie en Klimaat

België ligt in het noordwesten van het Europese vasteland, aan de Noordzee. In het noorden grenst België aan Nederland, in het oosten aan Duitsland, in het zuidoosten aan Luxemburg en in het zuiden aan Frankrijk.

Het noordelijke Vlaanderen is vlak tot glooiend en heeft in het oosten vrij veel bossen in een streek die De Kempen wordt genoemd. Ten oosten daarvan loopt de rivier de Maas, die de grens met Nederland vormt. Het zuidelijke Wallonië is heuvelachtiger en zelfs bergachtig in het oosten waar de dicht beboste Ardennen (Ardennes) liggen. Dit dicht beboste gebied wordt diep doorsneden door rivieren. Het hoogste punt van België ligt net ten oosten van Spa. Op die top van 694 meter hoog staat een stenen trap van zes meter, het Signaal van Botrange, zodat je de ‘magische’ grens van 700 meter kunt bereiken. De rivier de Schelde stroomt door het midden van Vlaanderen naar het noorden. Bij de monding in de Westerschelde ligt Antwerpen, de grootste Vlaamse stad en belangrijkste haven.

Wallonië bestrijkt een groter oppervlak dan Vlaanderen (60% om 40%), maar als je kijkt naar het aantal inwoners, is de verhouding omgekeerd: 60% van de bevolking woont in Vlaanderen, 30% in Wallonië en de rest in en om Brussel. Vlaanderen is dus zeer dicht bevolkt: bijna 500 inwoners per vierkante kilometer.

België heeft een zeeklimaat met overwegend westenwinden. Aan de kust liggen de temperaturen in de herfst- en wintermaanden doorgaans hoger dan in het oosten. In de zomer is het andersom, dan is het in het binnenland meestal warmer dan aan de kust. Door de invloed van de zee valt er relatief veel neerslag, in de winter in de Ardennen in de vorm van sneeuw. Een eventueel sneeuwdek in de lagere delen van België is vaak snel weer verdwenen.

Verkeer en Infrastructuur België

België heeft een dicht netwerk van snelwegen die goed worden onderhouden. Het is een klein land, dus je zult nooit al te lang in één richting kunnen rijden zonder de grens te bereiken. België houdt bij de nummering van wegen het Europese systeem aan; snelwegen hebben dus een E-nummer. Dat zijn Europese wegen die soms over enorme afstanden lopen. De langste is de E40 die start in het Franse Calais, dwars door België loopt en vervolgens via Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Oezbekistan, Turkmenistan en Kirgizië uitkomt in Kazachstan.

Natuurlijk wil je tijdens een roadtrip met je huurauto door België ook over kleinere wegen rijden. De hoofdwegen zijn over het algemeen goed onderhouden, maar op lokale weggetjes kan het wegdek wel eens te wensen overlaten. Verder zijn de wegen in de Ardennen bochtig. Rijd daar niet te hard met je gehuurde auto. Niet alleen uit het oogpunt van veiligheid, maar ook omdat je anders veel van de natuurlijke schoonheid in de Ardennen mist.

Verkeersborden zijn altijd alleen in de lokale taal, behalve in Brussel, waar ze tweetalig zijn. Dit zorgt nogal eens voor verwarring, omdat veel plaatsen zeer verschillende namen hebben in het Nederlands en Frans. Zo wordt in Vlaanderen naar Bergen verwezen als het om de Waalse stad Mons gaat, Antwerpen is in het Frans Anvers, Luik is Liège in het Frans en Lüttich in Duits. De afslag van een snelweg kan aangegeven zijn als ‘Uit’ (Nederlands), ‘Sortie’ (Frans) of ‘Ausgang’ (Duits).

Vliegvelden

Het drukste vliegveld van België is de luchthaven bij de hoofdstad Brussel, die in de volksmond vaak Zaventem genoemd wordt, maar officieel Brussels Airport heet. De tweede luchthaven van het land is Charleroi Airport, voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen. Die willen het ook wel aanduiden als Brussels South Airport, hoewel het vliegveld op 55 autokilometers ten zuiden van de Belgische hoofdstad ligt.

Op beide luchthavens is een groot aanbod van huurauto’s. Om er zeker van te zijn dat er een huurauto naar jouw smaak klaar staat als je landt in België, kun je die het beste van tevoren online reserveren.

Openbaar Vervoer

België heeft goed openbaar vervoer. Met de trein kun je alle grotere plaatsen gemakkelijk bereiken. Het is een van de weinige diensten die verzorgd worden door één maatschappij in zowel Vlaanderen als Wallonië. Alleen de benaming verschilt: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) in het Nederlands, Société Nationale des Chemins de fer Belges (SNCB) in het Frans.

Regionale busverbindingen worden wel uitgevoerd door verschillende maatschappijen. De Lijn is verantwoordelijk voor het bus‑ en tramnet in Vlaanderen, in Wallonië verzorgt TEC het bus‑ en tramvervoer en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest neemt MIVB de openbare bussen, trams en metro voor zijn rekening. De tram langs de Belgische kust (van De Panne via Oostende naar Knokke) wordt ook vaak ‘De Lijn’ genoemd. Verder rijden er trams in Brussel, Antwerpen, Gent en Charleroi.

Eten en Drinken

Wat eten en drinken betreft, kun je België gerust ‘bourgondisch’ noemen. Zowel de Vlamingen als de Walen houden van uitgebreid eten en daar hoort een glaasje wijn of een biertje bij, anders is de maaltijd niet compleet. Typisch Belgische gerechten zijn een stoverij (in Frans: carbonade flamande), rundvlees of varkenswangetjes langzaam gestoofd in bier, en waterzooi, een soort soep met vis, groenten, room en aardappelen. Een stoverij wordt zonder uitzondering geserveerd met frieten, maar die moet je natuurlijk ook proberen in een echt Vlaams frietkot. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd en de Belgen zijn er gek op: heerlijk gestoofd in de oven met hesp (ham) bechamelsaus en kaas. Ook mosselen zijn zeer geliefd, in witte wijnsaus of met groenten en altijd met frieten. Natuurlijk zijn er ook buitenlandse invloeden: ajuinsoep (uiensoep) en steak tartare hebben de Belgen afgekeken van de Fransen. Ben je ‘s winters in de Ardennen? Dan ontkom je niet aan tartiflette, een stevige winterse ovenschotel met aardappels, kaas, spekjes en uien. Oorspronkelijk uit Frankrijk, overigens. Wel echt Waals is Blanke Dorèye uit Jodoigne, een taart met een mengsel van kwark, eieren, suiker, puddingpoeder en amandelen, soms geflambeerd met calvados.

En wat dacht je van de Belgische chocolade en pralines? De Belgen zijn meesters in het maken van zoete lekkernijen, zoals ook de wafels met aardbeien, slagroom en (alweer) chocolade.

België staat bekend om de verschillende bieren die er gebrouwen worden. Er zijn meer dan 1500(!) soorten en Belgische cafés hebben vaak meerdere bieren op de tap en nog veel meer op fles. UNESCO heeft de Belgische biercultuur dan ook bestempeld als uniek immaterieel erfgoed.

Roadtrips met een huurauto in België

Voor een stedentrip naar Antwerpen, Brugge of Brussel heb je geen huurauto nodig en ook tussen deze steden rijdt prima openbaar vervoer. Maar als je wilt genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft: huur een auto en trek eropuit! Het kleine België is verrassend veelzijdig: historische stadjes met elk een eigen sfeer, brede zandstranden langs de kust, mondaine badplaatsen, diverse natuurparken zoals het wetland Het Zwin, de verschillende beschermde natuurgebieden in de Hoge Kempen en natuurlijk de Ardennen. Daar kun je niet alleen genieten van de ongerepte natuur, maar ook even je huurauto laten staan om te raften of kajakken.

Ook leuk: een reis langs de zes trappistenbrouwerijen in België. De abdijen waar deze bieren worden gebrouwen liggen vaak in een schitterende omgeving en het bier is van hoogstaande kwaliteit. Het is wel zaak om dicht bij de abdij (of zelfs in het klooster) onderdak te zoeken, want met een biertje op achter het stuur van je huurauto kruipen is geen goed idee. De abdijen waar trappistenbier wordt gebrouwen liggen verspreid over het land en je kunt zo’n trip dus prima combineren met andere attracties en bezienswaardigheden.

Auto huren in België en naar een buurland rijden

België is maar een klein land, dus voor je het weet ben je de grens over. Zo is het heel aantrekkelijk om in het zuidoosten ook even Luxemburg mee te pakken. Voor veel autoverhuurders is dat geen probleem, maar je moet het wel even melden als je in een van de buurlanden wilt gaan rijden met je huurauto. Dat is belangrijk voor de verzekering.

Accommodatie

In België is een ruime keuze aan accommodaties in alle categorieën: luxe hotels, middenklasse hotels, bed & breakfasts, jeugdherbergen en campings. Op die campings hoef je niet zelf een tentje op te zetten, er zijn vaak (grote) tenten of huisjes te huur. Ook in de Ardennen worden veel huisjes te huur aangeboden en dat kan een mooie uitvalsbasis zijn voor dagtochten met een huurauto.

In Brussel is een overvloed aan hotels, maar houd er rekening mee dat bij grote bijeenkomsten van de EU vrijwel alle accommodaties volgeboekt zijn. Daar staat tegenover dat je in de zomermaanden (als ook de EU op vakantie is) prima hotelkamers kunt vinden in Brussel voor een schappelijke prijs.

Tijdzone

In België geldt, net als in een groot deel van continentaal Europa, de Midden-Europese Tijd (MET), die één uur voorloopt op de internationale standaardtijd (UTC+1). Tussen maart en oktober wordt de klok een uur vooruitgezet.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over België raden wij je, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Euro
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    90 km/h
  • Taal
    Nederlands, Duits, Frans
  • Populaire autoklasse
    Compact
  1. Home
  2. Autohuur België