Autohuur Maastricht

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Maastricht zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Maastricht

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Maastricht zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Maastricht

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Maastricht
EasyTerra Autohuur Maastricht is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Maastricht

Introductie

Hoewel het de hoofdstad is van de Nederlandse provincie Limburg, wordt Maastricht weleens de meest Belgische stad van Nederland genoemd. De stad heeft een uitgesproken bourgondisch karakter en is een populaire bestemming voor een weekendje weg. De stad werd gesticht door de Romeinen op een doorwaadbare plaats in de rivier de Maas. Maastricht heeft een fraaie historische kern met in het midden daarvan het Vrijthof. Als het weer het een beetje toelaat, zitten de terrassen op dat plein meteen vol met mensen.

Bevolking

Maastricht heeft 120.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd is vrij hoog, onder meer doordat gepensioneerden zich graag in de stad vestigen. Aan de andere kant heeft Maastricht ook veel studenten door de aanwezigheid van een universiteit en een hogeschool.

Ligging

De stad ligt in het uiterste zuidoosten van Nederland, in het zuiden van de provincie Limburg. Maastricht ligt op beide oevers van de Maas op een plaats waar het dal van die rivier wat breder is, tussen het plateau van Margraten en de Haspengouw.

Economie

De economie van Maastricht steunt steeds minder op de industrie (cement, porselein en keramiek) en steeds meer op hoogwaardige kennis, dienstverlening, congressen en beurzen, en hoger onderwijs.
Het toerisme speelt ook een belangrijke rol. In 2005 verbleven bijna 400.000 mensen een of meerdere nachten in Maastricht. Daar komen nog de dagtoeristen bij, die vanuit elders in Nederland of België of tijdens hun vakantie in Zuid-Limburg ‘een dagje Maastricht’ doen.

Vliegvelden

Acht kilometer ten noorden van de stad, langs de snelweg A2, ligt Maastricht Aachen Airport. Er vertrekken lijnvluchten naar Amsterdam, Berlijn en Boekarest. Daarnaast zijn er vluchten van budget maatschappijen naar populaire vakantiebestemmingen.

Openbaar Vervoer

Stadsbus Maastricht verzorgt het openbaar vervoer in de stad. Hermes en Limex hebben lijnbussen rijden naar plaatsen in de regio. Vanuit Maastricht kunt u ook met de bus naar België, met de Belgische maatschappij De Lijn.

Het Centraal Station ligt op loopafstand van het centrum. Er zijn goede verbindingen met de rest van Nederland en steden in België. Bij het congrescentrum MECC ligt het treinstation Randwyck.

Verkeer- en Parkeersituatie

De snelweg A2 loopt dwars door de oostelijke wijken van Maastricht. In de stad zelf is het geen snelweg meer, maar een zeer drukke stadsroute, waar het verkeer geregeld vast staat. Begin 2008 wordt begonnen met de ondertunneling van deze weg.

In de binnenstad kunt u alleen betaald parkeren van 08.00-18.00, op koopavonden en tijdens koopzondagen (eerste zondag van de maand). Op andere zondagen is parkeren gratis.
Langs alle invalswegen staan borden die u de weg wijzen naar grote parkeergarages en -terreinen. Op de borden wordt aangegeven of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op topdruktedagen (vrijdag, zaterdag en koopzondagen) kunnen automobilisten gebruik maken van het P&R terrein bij het MECC (Maastrichts Expositie & Congres Centrum). Vanaf het terrein rijdt een snelle bus naar de Markt. Borden op de snelweg A2 geven de route aan naar het P+R-terrein.
De VVV in Maastricht heeft een gratis folder over parkeren in de stad.

Hotels

Maastricht heeft een ruim aanbod aan hotels in alle prijsklassen. Ook in de omgeving van de stad zijn hotels, die vaak zeer fraai zijn gelegen. Maastricht heeft één vijfsterrenhotel. De stad trekt het hele jaar door toeristen, vooral in de weekends. Het congrescentrum MECC organiseert geregeld grote evenementen, die ook veel bezoekers trekken. Het is daarom aan te raden uw hotelkamer van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Maastricht raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Maastricht

EasyTerra Autohuur Maastricht vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Maastricht, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.