Autohuur Flensburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Flensburg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Flensburg

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Flensburg
EasyTerra Autohuur Flensburg is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Flensburg

Autoverhuur Flensburg
Autoverhuur Flensburg

Introductie

Tot 1864 behoorde Flensburg tot Denemarken. Nog steeds is er een aanzienlijke Deense minderheid in de stad. Vroeger was Flensburg een bloeiende koopvaardijstad, waarvan de vele koopmanshuizen nog getuigen. Verder is het lokale bier Flensburger Pilsener (kortweg Flens genoemd) beroemd. Het wordt gebotteld in beugelflesjes en u kunt de brouwerij gratis bezoeken. De stad heeft ook veel belastingvrije winkels, voornamelijk gericht op de noorderburen die hier goedkoper alcohol kunnen inslaan dan in Denemarken.

Bevolking

Flensburg heeft 90.000 inwoners. De Deense minderheid heeft eigen scholen, kerken en culturele verenigingen.

Ligging

Flensburg ligt in het uiterste noorden van de noordelijke deelstaat Schleswig-Holstein, direct aan de grens tussen Duitsland en Denemarken. De stad ligt in een heuvelachtig gebied rond de Flensburger Fjord, die een deel is van de Oostzee. De dichtstbijzijnde grotere stad is Kiel (86 kilometer naar het zuiden).

Economie

De economie steunt nog steeds op de grenshandel tussen Duitsland en Denemarken. Sommige Deense bedrijven hebben een vestiging in Flensburg om de (hogere) belastingen in Denemarken te ontlopen. Verder richt de stad zich steeds meer op technologie. In Flensburg-Rude staat een technologiecentrum waar jonge ondernemers innovatieve plannen kunnen uitwerken.

Vliegvelden

Flensburg heeft geen luchthaven voor commerciële vluchten. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Kiel. Het vliegveld is via de B-76 gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Overigens zijn er vanaf Kiel Airport alleen lijnvluchten naar Berlijn, Hamburg en het eiland Sylt, en daarnaast slechts enkele chartervluchten.

Openbaar Vervoer

Flensburg heeft alleen buslijnen, die op werkdagen overdag elke 20 minuten rijden. ’s Avonds (na 19.30) rijden de bussen ieder uur en op zondag is er een beperkte dienstregeling. In het weekend is er een nachtdienst (tot 03.00).

Verkeer- en Parkeersituatie

Flensburg is geen erg drukke stad en u kunt er gemakkelijk rondrijden. Ook het vinden van een parkeerplaats voor uw huurauto is geen probleem. Net ten oosten van de stad loopt de Autobahn 7, die in Denemarken verder gaat als de E-45. Door de stad lopen de Bundesstrassen 199 en 200, waardoor de diverse wijken gemakkelijk bereikbaar zijn.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van overnachtingsmogelijkheden in Flensburg, maar verwacht geen vijfsterrenhotels. Er zijn pensions, jeugdherbergen en eenvoudige, maar goede hotels in de middenklasse.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Flensburg raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Flensburg

EasyTerra Autohuur Flensburg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Flensburg, klikt u dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.