Autohuur Berlijn

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Berlijn zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Berlijn

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Berlijn zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Berlijn

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Berlijn
EasyTerra Autohuur Berlijn is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 25
M. Bel Budget Berlijn Tegel Airport
“Heb voor een goede prijs een fijne auto…”

“Heb voor een goede prijs een fijne auto kunnen rijden”

05-10-2018 19:53
C. Wehrle Avis Berlijn Tegel Airport
“ik heb al meerdere jaren via easy terra…”

“ik heb al meerdere jaren via easy terra auto's in verschillende landen /vliegvelden gehuurd. Tot nu tot warren de beloftes correct en de prijs zeker redelijk.”

25-05-2018 07:49
Harry Avis Berlijn Tegel Airport
“Niks mis mee!”

“Ruime keuze in auto's met scherpe tarieven. Duidelijke website, niks op aan te merken!”

21-11-2017 09:38

Locatie informatie voor Berlijn

Autoverhuur Berlijn
Autoverhuur Berlijn

Introductie

Berlijn is sinds 1990 opnieuw de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland, na de hereniging van Oost- en West-Duitsland. Sindsdien heeft het centrum van de stad (‘Mitte’) een metamorfose ondergaan. Rond de Potsdamer Platz zijn gebouwen verrezen van een gedurfde, moderne architectuur. Er zijn ook vele theaters, winkels, bioscopen en restaurants.

Bevolking

Berlijn heeft bijna 3,5 miljoen inwoners en is daarmee met afstand de grootste stad van Duitsland (groter dan de nummers 2 en 3, Hamburg en München, samen).

Ligging

De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, zo’n 70 kilometer ten westen van de grens met Polen. Het is een uitgestrekte stad: van noord naar zuid 38 kilometer, en van oost naar west 45 kilometer. Dwars door Berlijn stroomt de rivier de Spree.

Economie

Sinds Berlijn weer hoofdstad werd en het parlement en de ministeries van Bonn naar Berlijn werden verplaatst, is de werkgelegenheid in de publieke sector enorm toegenomen. Grote bedrijven als Siemens en Deutsche Bahn hebben hun hoofdkantoor hier. Verder is de economie van de stad vooral gestoeld op diensten. Groeisectoren zijn media, reclame, en informatie- en communicatietechnologie.

Berlijn is een belangrijk centrum voor onderzoek en ontwikkeling; het ‘Science & Business Park’ in Adlershof is een van de grootste ter wereld. Ook worden er veel internationale congressen en tentoonstellingen georganiseerd; het Internationale Congres Centrum ICC is het grootste van Europa.

Toerisme speelt een belangrijke rol in de lokale economie. De stad trekt zo’n 17 miljoen bezoekers per jaar en bezet daarmee de derde plaats van meest bezochte steden in Europa, na Londen en Parijs.

Vliegvelden

Het belangrijkste vliegveld, Tegel International Airport, ligt in het noordwesten van de stad. Ten zuidoosten van Berlijn ligt de luchthaven Schönefeld. Die laatste wordt de komende jaren fors uitgebreid om in 2011 de nieuwe internationale luchthaven van de stad te worden. Het vliegveld wordt dan omgedoopt in Berlin Brandenburg International Airport.

Het kleine stadsvliegveld Tempelhof werd in oktober 2008 gesloten.

Openbaar Vervoer

Berlijn heeft een uitstekend openbaar vervoernetwerk met bussen, trams, metro’s en treinen. De meeste bezoekers zullen vooral gebruik maken van het metronetwerk, de U-Bahn. De metrotreinen brengen u snel en comfortabel naar alle bezienswaardigheden van de stad.

De S-Bahn is een stadsspoor dat bestaat uit drie lijnen: van oost naar west, van noord naar zuid en een ringlijn (Ringbahn).

Hoewel de stations van de U-Bahn en de S-Bahn op plattegronden vaak samen staan afgebeeld, zijn deze stations in werkelijkheid gescheiden.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hoewel Berlijn, net als andere grote steden, in de ochtend- en avondspits geplaagd wordt door files, is het buiten die tijden goed mogelijk om de stad per auto te verkennen. Berlijn heeft een dicht netwerk van snelwegen en doorgaande wegen. Bovendien staan de bezienswaardigheden van de stad uitstekend aangegeven op borden.

Het centrum van de stad is een ‘Umweltzone’, waar u alleen met een speciale sticker op de voorruit mag rijden. Parkeren op straat is mogelijk, maar relatief kostbaar. U kunt uw auto beter stallen in een parkeergarage.

Hotels

Na de hereniging van de stad zijn er vele nieuwe hotels gebouwd in Berlijn. Daardoor is er een ruime keuze en zijn de kamerprijzen, vergeleken met andere Europese hoofdsteden, gunstig. Er is een ruim aanbod van vier- en vijfsterrenhotels. Daarnaast zijn er goedkopere ‘Pensions’ en ‘Bed & Breakfasts’. Voor budgetreizigers zijn er ‘Jugendherbergen’ en ‘Hostels’.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Berlijn raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: