Autohuur München

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in München zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur München

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. München

EasyTerra Autohuur München is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 93
Daniel Belmer Alamo Rent a Car München Airport
“Goed en duidelijk”

“Goed en duidelijk”

21-10-2017 12:51
Cornelis Stammes Buchbinder München Airport
“het boeken verliep soepel de auto stond …”

“het boeken verliep soepel de auto stond netjes klaar en bij het retour brengen ook geen problemen dus een soepele ervaring.”

06-06-2017 18:19
Jeroen Mantel Hertz München Airport
“Keurige auto en aan de balie verliep …”

“Keurige auto en aan de balie verliep alles soepel.”

17-04-2017 13:39

Locatie informatie voor München

Autoverhuur München
Autoverhuur München

Introductie

München is de derde stad van Duitsland en de hoofdstad van de deelstaat Beieren (Duits: Bayern).
In het oude centrum (Altstadt) zijn vele interessante historische gebouwen te vinden. De Marienplatz is het hart van de stad met het prachtige neogotische Neue Rathaus. Dit gebouw heeft een toren waarop het symbool van München staat, een monnikje. De naam van de stad is afgeleid van het woord ‘mönchen’ (monnikje).

Ieder jaar – beginnend op de laatste zaterdag van september – is München het toneel van een groot feest, het Oktoberfest. Er worden dan enorme hoeveelheden bier gedronken en er komen miljoenen toeristen op af.

Bevolking

De stad heeft 1,3 miljoen inwoners, maar inclusief de voorsteden wonen er twee keer zo veel mensen in de agglomeratie München.

Ligging

München ligt aan de rivier de Isar in het zuiden van Duitsland, vlak bij de noordelijke bergen van de Alpen. Door deze ligging valt er in de zomer geregeld regen en zijn de winters vrij koud. Soms steekt er opeens een warme wind op uit de bergen (de föhn), waardoor de temperatuur binnen enkele uren sterk kan oplopen.

Economie

De stad heeft de sterkste economie van heel Duitsland. München speelt een vooraanstaande rol in de ‘nieuwe economie’ (biotechnologie, ICT en nieuwe vormen van dienstverlening). Zo is het Duitse hoofdkantoor van Microsoft gevestigd in München, evenals de technologiefirma’s Siemens en Infineon. De auto- en machine-industrie is ruim vertegenwoordigd met fabrieken en de hoofdkantoren van BMW, MAN (vrachtwagens), MTU Aero Engines en Krauss-Maffei.
Verder is de stad een financieel centrum. De verzekeringsgiganten Allianz en Munich Re hebben hun hoofdkantoor in de stad. Ook zijn er vele uitgeverijen gevestigd en wordt er een groot aantal beurzen en tentoonstellingen gehouden in München.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld Franz Josef Strauss ligt 30 kilometer ten noordoosten van de stad. Er zijn twee treinverbindingen (Schnelbahn) met de luchthaven: de S1 vanuit het oosten van de stad en de S8 vanuit het westen. Er zijn plannen in de maak om het vliegveld te verbinden met het Hauptbahnhof via een magneetzweeftrein. Dan wordt de luchthaven vanuit het centrum van München in 10 minuten bereikbaar.

Openbaar Vervoer

München heeft een uitstekend openbaar vervoernetwerk, bestaande uit stadstreinen (S-Bahn), metro’s (U-Bahn), trams en bussen. Het Hauptbahnhof en de kleinere treinstations Pasing en Ostbahnhof zijn knooppunten van het openbaar vervoer. De trams en de U-Bahn zijn zeer geschikt om het stadscentrum te verkennen. Voor de buitenwijken is de S-Bahn de aangewezen vorm van openbaar vervoer.
U kunt een dagkaart kopen, waarmee u van het hele netwerk gebruik kunt maken. Daarnaast bestaan er in München Streifenkarte, vergelijkbaar met de Nederlandse strippenkaart.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad ligt op een knooppunt van Duitse snelwegen (Autobahn). Deze sluiten allemaal aan op de middelste rondweg (Mittlerer Ring) om de stad. Hou er rekening mee dat deze snelwegen zeer druk zijn in de ochtend- en avondspits, in de winter tijdens de weekends (wintersporters) en bij het begin en einde van Duitse schoolvakanties. Er staan dan soms extreem lange files op de snelwegen rond de stad.

Als politiek, economisch, sociaal en cultureel centrum van Zuid-Duitsland is München een drukke stad. Het kan problematisch zijn u te oriënteren en tegelijk op het drukke verkeer te letten. Ook het vinden van een parkeerplaats is soms moeilijk. U kunt het beste uw huurauto in een parkeergarage plaatsen en te voet of met het openbaar vervoer de stad verder verkennen. Bij het Hauptbahnhof ligt de grote parkeergarage Karlsplatz en net ten zuiden van het winkelgebied Kaufingerstrasse ligt de parkeergarage Fäbergraben.

Hotels

De stad heeft een enorm aanbod aan mogelijkheden om te overnachten. Rond het Hauptbahnhof vindt u zowel goedkope (jeugd)herbergen als luxe hotels. Maar overal in München kunt u hotelaccommodatie vinden in elke prijscategorie, met een concentratie in de wijk Schwabing en rond het Ostbahnhof. München trekt vele zakenmensen en toeristen. Het is zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren. Als u tijdens het Oktoberfest in de stad wilt zijn moet u uw accommodatie maanden (tot zelfs een jaar) van tevoren boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over München raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in München

EasyTerra Autohuur München vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan München, klikt u dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.