Autohuur Lorient

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Lorient zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Lorient

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Lorient

EasyTerra Autohuur Lorient is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Lorient

Introductie

De havenstad Lorient was in de zeventiende eeuw een belangrijke basis voor de schepen van de Compagnie des Indes, het Franse equivalent van de Nederlandse VOC en de Engelse East India Company. Van die historie is weinig meer te zien, want tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad vrijwel volledig verwoest. Alleen de duikbootbunkers van de nazi’s bleven over, die de Fransen vervolgens vergrootten voor hun eigen nucleaire onderzeeërs… De marinebasis is overigens verlaten.

Bevolking

Lorient heeft bijna 60.000 inwoners.

Ligging

Lorient ligt in Frankrijk aan de zuidkust van Bretagne, waar de rivieren Blavet en Scorff uitmonden in de Atlantische Oceaan. De natuurlijke haven wordt tegen de grillen van de zee beschermd door een eiland voor de kust, het Île de Groix.

Economie

Lorient is een belangrijke handels- en vissershaven. Toerisme brengt ook geld in het laatje, want aan de baai van Lorient zijn diverse jachthavens. Verder organiseert de stad jaarlijks het Festival Interceltique de Lorient, dat honderdduizenden mensen trekt.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Aéroport de Lorient Bretagne Sud (ook wel: Lorient-Lann-Bihoué Airport) ligt 5 kilometer ten noordwesten van het centrum. Het is qua oppervlakte een grote luchthaven die werd gebouwd door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar: vanuit het centrum volgt u de Rue de Belgique (D765) en vervolgens de Rue du Moulin du Gaillec die naar de luchthaven leidt.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Lorient. Buslijnen vertrekken allemaal vanaf het busstation voor het Gare SNCF (het treinstation). Treinverbindingen zijn er met onder meer Quimper, Nantes, Rennes en de Franse hoofdstad Parijs (bereikbaar per TGV, reistijd nog geen vier uur).

Verkeer- en Parkeersituatie

Lorient is geen bijzonder drukke stad en u zult weinig moeite hebben uw weg te vinden of een vrije parkeerplaats te vinden. Lorient is een goede basis om Bretagne per huurauto te verkennen.

Hotels

Er is een enorm aanbod van accommodaties in Lorient, de meeste in de middenklasse en budgetcategorie. Er is een cluster van eenvoudige pensions langs de rue Lazare-Carnot. Het is meestal niet nodig uw hotelkamer van tevoren te boeken als u in Lorient wilt verblijven, behalve wanneer u de stad bezoekt tijdens het Festival Interceltique.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lorient raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Lorient

EasyTerra Autohuur Lorient vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Lorient, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.