Autohuur Rennes

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Rennes zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Rennes.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
FLASH SALE! 5% KORTING OP ALLE AUTO'S
Geldig voor iedere bestemming. Boek snel deze actie loopt t/m donderdag 17 oktober
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Rennes

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Rennes
EasyTerra Autohuur Rennes is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Rennes

Introductie

Rennes is de hoofdstad van Bretagne. Het stadje wordt niet veel aangedaan door toeristen, maar eigenlijk is dat onterecht. Het oude centrum is zeer aantrekkelijk en oergezellig, dankzij de aanwezigheid van vele studenten in de stad (bijna eenderde van de inwoners studeert). Vooral in het weekend (en voor studenten begint dat op donderdagavond) zijn de cafés en terrassen overvol.
Begin juli wordt er in Rennes een groot festival gehouden met gratis muziekoptredens en theatershows in de openlucht: ‘Festival des Tombées de la Nuit’.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 210.000 inwoners, onder wie maar liefst 60.000 studenten.

Ligging

Rennes ligt in West-Frankrijk, in het oostelijke deel van Bretagne. Het oude centrum van de stad is gebouwd op een heuvel aan de samenloop van twee rivieren, de Ille en de Vilaine. De stad Nantes ligt bijna 100 kilometer ten zuiden van Rennes.

Economie

Er staat een grote fabriek van PSA Peugeot Citroën in Rennes, het is de grootste werkgever in de regio. Daarnaast is er een grote vestiging van het telecombedrijf Thomson.
Verder is hoger onderwijs een belangrijke sector. Rennes heeft twee algemene universiteiten: de ene richt zich op economie, rechten, medicijnen en technologie, de ander meer op kunst, cultuur en sociale wetenschappen. Ook is er een technische universiteit gevestigd.

Vliegvelden

Het vliegveld van Rennes ligt ruim zeven kilometer ten zuidoosten van de stad. Het heet voluit Aéroport Rennes-St. Jacques en er zijn verbindingen met andere Franse steden, bestemmingen op de Britse eilanden en in het zomerseizoen met enkele vakantiebestemmingen.

Openbaar Vervoer

Rennes heeft een uitstekend openbaar vervoernetwerk, met meer dan vijftig buslijnen. Die vertrekken allemaal van de Place de la Republique. Op de belangrijkste lijnen rijdt overdag iedere vijf minuten een bus. Dagkaartjes zijn verkrijgbaar.

Verder is er een metro die bestaat uit slechts één lijn langs onder meer het treinstation, het stadscentrum en de universiteit.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een groot deel van het centrum van Rennes is alleen toegankelijk voor voetgangers en stadsbussen. Buiten die zone kan het verkeer erg druk zijn. Parkeren in het centrum is vrij duur. Een betere optie is uw auto te parkeren bij een van de metrostations in de buitenwijken (Kennedy, Villejean in het noorden en Henri Freville, Triangle en La Poterie in het zuiden) en verder te reizen per metro. U parkeert er gratis!

Hotels

Rennes heeft een goed aanbod van hotels. De meeste zijn geconcentreerd rond de Place de la gare, and en langs de Avenue Jean Janvier. Voor budgetreizigers is er een jeugdherberg. Verder is er een grote camping ten noordoosten van de stad, midden in een recreatiepark.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Rennes raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Rennes

EasyTerra Autohuur Rennes vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Treinstations

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Rennes, klikt u dan door naar de Auto huren Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.