Autohuur Rouen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Rouen zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3106 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Rouen

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Rouen

EasyTerra Autohuur Rouen is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Rouen

Introductie

Rouen was lange tijd de tweede stad van Frankrijk (na Parijs) en de onbetwiste hoofdstad van Normandië. Het was tijdens de middeleeuwen een zeer welvarende stad en dat is nog te zien in het historische centrum. In Rouen werd de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d'Arc in 1431 door de Engelsen tot de brandstapel veroordeeld. Het vonnis werd voltrokken op het oude marktplein.

Bevolking

De stad zelf heeft ongeveer 110.000 inwoners, maar Rouen ligt in een uitgestrekt stedelijk gebied waar meer dan een half miljoen mensen wonen.

Ligging

Rouen ligt in het noordwesten van Frankrijk, aan de rivier de Seine. Het is de hoofdstad van het departement Seine-Maritime. Rouen ligt ongeveer 135 kilometer ten noordwesten van het centrum van de Franse hoofdstad Parijs.

Economie

Van de voorspoed in de middeleeuwen is niet veel over. Rouen was tot halverwege de twintigste eeuw een industrieel centrum, maar veel industrieën zijn verdwenen. Wel hebben chocoladefabriek Ferrero en de Italiaanse koffiemaker Segafredo er hoofdkantoren. Verder is Rouen een onderwijscentrum met onder meer een universiteit en diverse hogescholen. De werkloosheid in de stad is relatief hoog.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Rouen Airport (in Frans: Aéroport de Rouen-Vallée de Seine), ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het centrum. Op dit moment is er – alleen in de zomermaanden – uitsluitend een verbinding met Figari op Corsica. De dichtstbijzijnde grotere luchthavens zijn Le Havre-Octeville Airport en Beauvais-Tillé Airport, beide op ruim 70 kilometer van Rouen.

Openbaar Vervoer

Het openbaar stadsvervoer in Rouen is goed. Het netwerk bestaat uit twee tramlijnen (die ook metro worden genoemd, omdat ze in het centrum ondergronds lopen) en een uitgebreid netwerk van buslijnen. Verder zijn er goede bus- en treinverbindingen met andere plaatsen in Normandië en daarbuiten, onder meer met Le Havre en Parijs. Hogesnelheidstreinen (TGV) verbinden Rouen met Lyon en Marseille.

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum van Rouen zijn veel straten waar autoverkeer niet is toegestaan. Ook is het een vrij drukke stad, waar het moeilijk kan zijn uw weg te vinden. Rond het centrum zijn diverse parkeerterreinen en -garages, waar u uw huurauto kunt stallen. De parkeermogelijkheden staan goed op borden aangegeven. Ten zuiden van de stad loopt de Autoroute de Normandie (A13), waardoor u met een huurauto gemakkelijk andere attracties in Normandië kunt bereiken.

Hotels

Het aanbod van accommodaties in Rouen is redelijk, maar zeker niet overweldigend. Echt luxe hotels zult u er niet vinden, de meeste vallen in de categorieën budget en middenklasse. Ook zijn er eenvoudige pensions en bed & breakfasts (chambres d'hôtes). Tenzij u in een bepaald hotel wilt overnachten, is het niet nodig uw accommodatie in Rouen van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Rouen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Rouen

EasyTerra Autohuur Rouen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Rouen, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.