Autohuur Saint-Malo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Saint-Malo zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Saint-Malo

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Saint-Malo

EasyTerra Autohuur Saint-Malo is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Saint-Malo

Introductie

Ooit was Saint-Malo een piratennest, later werd het een fort om het Franse land te verdedigen tegen de Noormannen en nog later de Engelsen. Nu is de stad een van de toeristische topattracties van Bretagne. De middeleeuwse, ommuurde stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel verwoest, maar daarna fraai gerestaureerd. Meer dan 200.000 toeristen bezoeken jaarlijks dit historische juweeltje.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 55.000 inwoners.

Ligging

Saint-Malo ligt aan de noordkust van Bretagne, in het noordwesten van Frankrijk. De stad ligt aan de Golfe de Saint-Malo die aan de noordkant begrensd wordt door de Engelse Kanaaleilanden Jersey en Guernsey.

Economie

De haven van Saint-Malo speelt een centrale rol in de lokale economie. Kunstmest, hout en landbouwproducten worden via die haven geëxporteerd, voornamelijk naar Groot-Brittannië en Ierland. Ook is het een belangrijke passagiershaven. Er zijn directe bootverbindingen met Portsmouth en Poole. Toerisme is een andere pijler van de economie, niet alleen het lokale toerisme, maar ook toeristen die via de haven van Saint-Malo naar de Engelse Kanaaleilanden reizen.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Dinard Pleurtuit Saint-Malo Airport, wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappij Ryanair. Het vliegveld ligt 8 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Avenue du Général de Gaulle (D301) en vervolgens de D168. De route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

De oude ommuurde stad kunt u het beste te voet verkennen, maar er is ook een toeristentreintje dat – tegen een fors tarief – langs de belangrijkste bezienswaardigheden voert. Er is goed stadsbusvervoer, met twee busstations: bij het treinstation en net buiten de oude stadsmuur (St. Vincent). De stadsbussen rijden slechts tot halverwege de avond. Verder zijn er goede treinverbindingen met Rennes, alsook enkele keren per dag een TGV-verbinding met Parijs. Veerbootverbindingen zijn er met de Kanaaleilanden en met Portsmouth en Poole aan de Engelse zuidkust.

Verkeer- en Parkeersituatie

In alle smalle straatjes van het oude vestingstadje geldt eenrichtingverkeer. Dat maakt het lastig om u te oriënteren en bovendien kunt u het historische centrum beter te voet verkennen. Buiten de stadsmuren, bij de haven, zijn parkeerterreinen waar u uw huurauto kunt stallen, maar er zijn ook enkele parkeergarages van Q-Park binnen de stadsmuren.

Hotels

Er is een groot aanbod van accommodaties in Saint-Malo, maar als u per se in het oude stadje wilt overnachten, raden wij u aan uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken. Verder staan er diverse hotels langs de kust ten oosten van de historische stad. Voor een fraai uitzicht op de kust (en op Saint-Malo) boekt u een hotel in Dinard, net ten westen van Saint-Malo.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Saint-Malo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Saint-Malo

EasyTerra Autohuur Saint-Malo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Saint-Malo, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.