Autohuur Volos

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Volos zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Volos

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Volos
EasyTerra Autohuur Volos is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 13
Luurt Schreuder Enterprise Volos Airport
“De beste website voor een huurauto in Europa.”

“Jarenlang en meerdere keren per jaar huur ik een auto via Easyterra. De beste aanbiedingen, betrouwbaar en een snelle afhandeling. Goed telefonisch bereikbaar met Nederlandse backoffice.”

30-10-2016 15:18

Locatie informatie voor Volos

Autoverhuur Volos
Autoverhuur Volos

Introductie

De Griekse industriestad Volos lijkt op het eerste gezicht weinig te bieden voor toeristen. Veel mensen doen de stad alleen aan om de veerboot te nemen naar de eilanden van de Sporaden: Skiathos, Skopelos en Alonissos. Maar loop eens door het centrum en waarschijnlijk verandert dan uw idee. Achter de boulevard langs de kust loopt een voetgangersstraat met leuke winkels, cafés en restaurants, vooral in de buurt van de Sint-Nicolaaskathedraal. Vanaf de kerk Agios Konstantinos, aan de boulevard, loopt een fraai park tot aan het stadsstrand Anavros. Verder heeft de stad een klein, maar interessant archeologisch museum.

Bevolking

De stad zelf heeft ongeveer 70.000 inwoners, maar in het hele stedelijke gebied van Volos en omgeving wonen zo’n 140.000 mensen.

Ligging

De havenstad Volos ligt aan de oostkust van Griekenland, aan een beschutte baai die in verbinding staat met de Egeïsche Zee. Thessaloníki ligt ruim 300 kilometer naar het noorden en de Griekse hoofdstad Athene ruim 200 kilometer naar het zuiden. Aan de noordkant van de stad ligt de berg Pelion (1651 m), waar drie rivieren ontspringen die door de stad lopen. Ten westen van de stad ligt een moerasgebied.

Economie

Volos is een belangrijk industrieel centrum, dankzij de haven en de strategische ligging tussen grote bevolkingscentra (Athene en Thessaloníki). De staalindustrie is er overduidelijk aanwezig en ook is er een grote cementfabriek. De laatste jaren richt Volos zich meer op onderzoek & ontwikkeling. Het hoofdkantoor van het CEnter for REsearch and TEchnology THessaly (CERETETH) is in Volos gevestigd.

Vliegvelden

De luchthaven van Volos is genoemd naar de plaats waar het ligt: Nea Anchialos Airport. Het vliegveld wordt ook wel aangeduid als Volos Central Greece Airport of Volos Nea Anchialos Airport. De luchthaven ligt ruim 20 kilometer ten zuidwesten van Volos en is met een huurauto bereikbaar via Route 30, of via de snelwegen E92 en E75. De route en de afslag naar de luchthaven staan langs beide wegen duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Volos heeft goed openbaar stadsvervoer: de stad wordt doorkruist door twaalf buslijnen. Verder zijn er goede interregionale busverbindingen met andere Griekse steden, waaronder Athene en Thessaloníki. De busstations voor stadsbussen en interregionale bussen liggen naast elkaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum zijn enkele straten verkeersvrij, vooral in de buurt van de Sint-Nicolaaskathedraal. Volos is een vrij drukke stad en het kan moeilijk zijn een vrije parkeerplaats op straat te vinden. Bij het populaire stadsstrand Anavros is een groot parkeerterrein, maar in de zomermaanden kan ook dat vol staan. Een rustiger strand is Alykes, ten zuidwesten van het stadscentrum. Met een huurauto rijdt u er, vanuit dat centrum, in vijf minuten naar toe.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Volos. De meeste hotels staan vlak bij het stadsstrand Anavros, bij het centrum, maar er zijn ook enkele pensions en hotels bij het strand Alykes in Neas Pagases, ten zuidwesten van Volos. Hoewel de stad geen grote toeristische trekpleister is, raden we u toch aan uw hotelkamer van tevoren te reserveren als u in de zomermaanden in Volos wilt verblijven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Volos raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Volos

EasyTerra Autohuur Volos vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Volos, klikt u dan door naar de Auto huren Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.