Autohuur Birmingham

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Birmingham zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Birmingham.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Birmingham

  1. Home
  2. Autohuur Groot-Brittannië
  3. Autohuur Engeland
  4. Autohuur Birmingham
EasyTerra Autohuur Birmingham is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 32
Henriette Barendse- De Koning Hertz Birmingham Airport
“Goede voorlichting bij een foute…”

“Goede voorlichting bij een foute boeking. Goed geregeld”

10-12-2018 06:44
Robert Europcar Birmingham Airport
“Werkelijk altijd de beste prijs bij de beste firma's”

“Als je een auto huurt op een luchthaven, dan wel even checken of de verhuur firma óp het vliegveld zit of dat je er met een pendelbus wordt heen gebracht.”

03-09-2016 11:57
Nicolay Hooijdonk Hertz Birmingham Airport
“Geen echte klachten”

“behalve dat er veel partijen tussenzitten: Hertz, Easyterra en Europcar. Ook de eeuwige pogingen om extra verzekeringen af te sluiten, blijfven vervelend”

15-05-2016 14:52

Locatie informatie voor Birmingham

Autoverhuur Birmingham
Autoverhuur Birmingham

Introductie

Birmingham wordt wel de tweede stad van Engeland genoemd, na Londen, maar er is hevige twist met Manchester over die benaming. De stad werd zware schade toegebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Al in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werden veel gebouwen gerestaureerd, maar in de jaren negentig besloot het stadsbestuur het centrum stevig op de schop te nemen. Birmingham is nu een aantrekkelijke stad, met nieuwe pleinen als Centenary Square en Millennium Place, het fraai gerestaureerde winkelcentrum Bull Ring en in oude glorie herstelde kanalen, waarlangs u vele restaurants en gezellige cafés vindt.

Bevolking

Birmingham heeft 1 miljoen inwoners, maar in het hele stedelijke gebied van de stad en omgeving wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen.

Ligging

De stad ligt in het hart van de West Midlands, de centrale regio van Engeland. Dit was ook het hart van de Black Country, genoemd naar de rokende fabrieksschoorstenen. Die zijn voor het grootste deel verdwenen. Ten zuiden en ten westen van de stad liggen heuvelruggen: Lickey Hills en Clent Hills. Walton Hill is met 315 meter het hoogste punt in de directe omgeving van Birmingham.

Economie

Voorheen was Birmingham een centrum van zware industrie en wapenproductie. Er werden stoommachines, onderdelen voor schepen, treinwagons, kanonnen, geweren en pistolen geproduceerd. Deze industrieën zijn vrijwel verdwenen, maar Birmingham heeft nog wel industriële productie (vooral bier en chocolade – het is de basis van chocoladegigant Cadbury’s). Ook twee van de grootste banken ter wereld werden in Birmingham opgericht: Lloyds Bank en Midland Bank (nu HSBC). De drie universiteiten van de stad bieden niet alleen werkgelegenheid aan duizenden mensen, maar zijn ook de bron voor vele technologiebedrijven. Verder is Birmingham een belangrijk centrum voor tentoonstellingen en congressen, met een International Convention Centre en het National Exhibition Centre.

Vliegvelden

De luchthaven Birmingham Airport ligt dertien kilometer ten oosten van het stadscentrum. Het vliegveld is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: het ligt vlak langs de hoofdweg A45. Vanuit Birmingham volgt u eerst de snelweg A6 (of de tolweg M6), en dan de afslag M42. De route naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven op verkeersborden.

Openbaar Vervoer

Birmingham heeft goed openbaar busvervoer. Er is geen centraal busstation: de meeste lijnen vertrekken van diverse locaties in het stadscentrum naar de buitenwijken. Verder zijn er twee cirkellijnen (8-Inner Circle en 11-Outer Circle). Verder is er een tramlijn van Snow Hill Station naar Wolverhampton, via het Jewellery Quarter. Door de kanalen van Birmingham varen waterbussen. Vanwege hun snelheid niet erg populair onder de lokale bevolking, maar voor bezoekers een leuke manier om de stad te verkennen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Birmingham is voor een deel alleen toegankelijk voor voetgangers. In straten waar wel gemotoriseerd verkeer is toegestaan geldt vaak eenrichtingverkeer. Dat kan het lastig maken uw weg te vinden. Ook het vinden van een parkeerplaats voor uw huurauto is soms niet gemakkelijk. Bij toeristenkiosken kunt u een kaart krijgen, waarop de parkeergarages en -terreinen in en om het centrum staan aangegeven.

Hotels

Birmingham heeft een goed aanbod aan accommodaties. U vindt er goedkope jeugdhotels en bed & breakfasts, goede hotels in de middenklasse en luxueuze hotels van internationale ketens. Aangezien in Birmingham veel congressen en tentoonstellingen worden georganiseerd, raden wij u aan uw hotel ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Birmingham raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Birmingham

EasyTerra Autohuur Birmingham vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Groot-Brittannië, maar in een andere stad dan Birmingham, klikt u dan door naar de Auto huren Groot-Brittannië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Groot-Brittannië u een auto huren wilt.