Autohuur Shannon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Shannon zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3318 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Shannon

  1. Home
  2. Autohuur Ierland
  3. Shannon
EasyTerra Autohuur Shannon is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 2
Titia Budget Shannon Airport
“Handig en snel”

“De laatste tijd met regelmaat gebruik gemaakt van de site. Behalve dat soms per PC de prijs plotseling verschilde is het gebruik van de site overzichtelijk en gemakkelijk.”

17-03-2015 21:32

Locatie informatie voor Shannon

Autoverhuur Shannon
Autoverhuur Shannon

Introductie

De stad Shannon is uniek vanwege haar late geboorde: na WO 2. Ondanks Shannon haar moderniteit is het een stad in een afgelegen gebied in het westen van Ierland. Enkele kilometers van de stad verwijderd vindt u een wereldbekend vliegveld, industrieel centrum en een schitterend landschap. Veel mensen gebruiken Shannon als uitvalsbasis naar één van deze drie plaatsen. In Shannon zelf kunt u goed winkelen en heerlijk uit eten.

Bevolking

Na de Tweede Wereldoorlog is de stad Shannon gebouwd, op toen nog moerasland. De stad was bedoeld als thuis voor de duizenden arbeidskrachten van Shannon Airport, de industrieën en de ondersteunende diensten. De groei van de stad is niet zo snel gegaan als werd verwacht. Dit komt onder andere doordat veel mensen ervoor kozen om in de mooie omliggende dorpen te gaan, of blijven wonen. Momenteel wonen er ongeveer 9000 inwoners in Shannon.

Ligging

Shannon ligt in het westen van Ierland. Een grote landtong beschermt Shannon tegen het geweld van de Atlantische Oceaan. Shannon draagt dezelfde naam als de Rivier Shannon. Deze rivier ontspringt in centraal Ierland, stroomt door de stad Limerick en mondt in de Mouth of Shannon, waarin de stad gelegen is.

Economie

De economie van Shannon is slechts voor een klein gedeelte afhankelijk van het toerisme. De toeristen die er zijn gebruiken de stad als een “poort” naar het schitterende landschap, mooie dorpjes en andere Ierse steden in de omgeving. De economie is wel voor een groot gedeelte afhankelijk van de industrie rondom de stad.

Veel internationale bedrijven zijn gevestigd in de industriële zones rondom de stad en bieden veel mensen werk. Onder andere Shannon Aerospace, Molex, Intel en Avocent zijn gevestigd rondom Shannon. Ook het internationale vliegveld biedt vele mensen werk, evenals de bedrijven die opstarten vanwege het vliegveld en de industrieën. Voorbeelden zijn hotels, restaurants, financiële dienstverlening, bouwbedrijven enz.

Er is zoveel bedrijvigheid in Shannon omdat het goede goedkope arbeidskrachten biedt in combinatie met een lage zakenbelasting. Dit geldt voor heel Ierland.

Vliegvelden

Shannon heeft een wereldbekend vliegveld. Dit vliegveld ligt enkele kilometers buiten het centrum. Shannon Airport verwerkt vluchten uit Ierland, Europa en andere delen van de wereld, waaronder in het bijzonder Amerika. Ook de goedkope vliegmaatschappijen vliegen op dit internationale vliegveld.

Openbaar Vervoer

Vanaf Shannon Airport vertrekken bussen naar alle belangrijke steden in Ierland. Er is geen treinverbinding vanaf Shannon Airport. De dichtstbijzijnde treinverbinding is in Limerick. Limerick ligt ongeveer 18 kilometer ten oosten van het vliegveld. In Shannon zelf is dus ook geen treinverbinding. Er opereert geen stadsbus in Shannon, het is er te klein voor. Wel stoppen de streek- en landelijke bussen in Shannon.

Verkeer- en Parkeersituatie

Ten eerste is het belangrijk te weten dat u in Ierland links moet rijden. Niet alleen het rijden is anders, de auto zelf ook. De auto’s in Ierland hebben het stuur namelijk aan de rechterkant zitten en de versnellingspook logischerwijs aan de linker. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 48 (30 mph) kilometer per uur, err buiten geldt een maximum snelheid van 96 kilometer per uur (60 mph) en op de snelweg mag u maximaal 112 kilometer per uur rijden (70mph). Parkeren gebeurt aan de linkerkant van de weg. In Shannon zelf zult u geen problemen betreft het verkeer en het parkeren ondervinden. De stad is er simpelweg te klein voor.

Hotels

In en rondom Shannon zijn hotels te vinden, van goedkoop tot duur. De hotels worden voornamelijk door zakenmensen gebruikt. Ook zijn er toeristen die even blijven overnachten om vervolgens verder het schitterende Ierland in te trekken. Als u bepaalde wensen heeft betreft de kosten, luxe of ligging van een hotel is het aan te raden om van te voren te boeken. Indien u dit niet heeft is het niet noodzakelijk, tenzij er een bepaald (zaken)evenement gaande is.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Shannon raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Shannon

EasyTerra Autohuur Shannon vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Ierland, maar in een andere stad dan Shannon, klikt u dan door naar de Autohuur Ierland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Ierland u een auto huren wilt.