Autohuur La Spezia

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in La Spezia zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3318 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur La Spezia

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. La Spezia
EasyTerra Autohuur La Spezia is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor La Spezia

Introductie

La Spezia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de Italiaanse regio Ligurië. De stad zelf heeft bezienswaardigheden als oude kerken en het kasteel van San Giorgio, maar het is ook de uitvalsbasis voor bezoeken aan de dorpjes van de Cinque Terre die zowel over land als over water bereikbaar zijn.

Bevolking

De stad heeft bijna 100.000 inwoners.

Ligging

La Spezia ligt in de regio Ligurië in het noordoosten van Italië aan de Ligurische Zee. De bergen van de Ligurische Alpen liggen ten noorden en noordoosten van La Spezia. De grootste attractie in de regio zijn de dorpjes van de Cinque Terre op 15 autokilometers van La Spezia en met een huurauto bereikbaar door de Via delle Cinque Terre (SP370) te volgen.

Economie

La Spezia is een belangrijke marinehaven en ook de zeevaartschool is er gevestigd. Direct daaraan gelinkt is de wapenfabriek van Oto Melara. Maar de haven heeft ook een commerciële functie met scheepsbouw, metaal- en machineproductie en olieraffinage.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is Aeroporto Galileo Galilei in Pisa, op ruim 65 kilometer ten zuidoosten van La Spezia. Dit vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A12. Alternatieve luchthavens zijn Aeroporto Cristoforo Colombo in Genua en Giuseppe Verdi Airport in Parma.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in La Spezia. De buslijnen worden geëxploiteerd door Azienda Trasporto Consortile. Er zijn zowel stadsbuslijnen (urbano) als verbindingen met omliggende plaatsen (extraurbano). Verder zijn er trein- en busverbindingen met verder weg gelegen plaatsen.

Verkeer- en Parkeersituatie

De omgeving van de stad is bergachtig, maar de laatste jaren is de infrastructuur rond de stad sterk verbeterd. Zo is er nu een tunnel (Variante Aurelia Bis) die van La Spezia naar het voorstadje San Benedetto loopt. Ook de Val di Vara is door de aanleg van deze tunnel sneller en makkelijker te bereiken. Verder loopt de SP370 (de weg naar Cinque Terre) ook door een tunnel. Het centrum van La Spezia kent een regelmatig stratenpatroon, maar direct daarbuiten beginnen kronkelige bergweggetjes.

Hotels

Er is een overvloed aan accommodaties in La Spezia, vooral in het middenklasse segment. Goedkope onderkomens vindt u in de buurt van het treinstation.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over La Spezia raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in La Spezia

EasyTerra Autohuur La Spezia vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan La Spezia, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.