Autohuur Parma

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Parma zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Parma

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Parma
EasyTerra Autohuur Parma is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Parma

Introductie

De Italiaanse stad Parma is befaamd om de ham en kaas die er vandaan komt. Maar het is niet alleen voedsel wat de klok slaat: Parma heeft ook een monumentale, historische binnenstad die jaarlijks vele toeristen trekt.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 170.000 inwoners.

Ligging

Parma ligt aan de gelijknamige rivier in de vruchtbare Povlakte in het noorden van Italië. Die Parmarivier ontspringt in de Apennijnen ten zuiden van de stad. Parma ligt ongeveer halverwege Milaan (ten noordwesten van de stad) en Bologna (ten zuidoosten van Parma).

Economie

Parma heeft een traditie op het gebied van voedsel. De voedselverwerkende industrie is er dan ook ruimschoots aanwezig. Naast de al genoemde ham en kaas zijn er in Parma fabrieken voor de verwerking van tomaten (puree, sap en ketchup), erwten en zoete maïs. Het zuivelconcern Parmalat heeft zijn hoofdvestiging in de stad. Ook worden in Parma machines gemaakt voor de voedselverwerkende industrie en de landbouw. Verder heeft de stad een van de oudste universiteiten ter wereld en is het een toeristische trekpleister van formaat.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Aeroporto di Parma ‘Giuseppe Verdi’, ligt op nog geen vier kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. De luchthaven is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de Via Reggio en de Strada Cornocchio. U kunt er ook voor kiezen via de noordelijke rondweg (Tangenziale Nord) naar Parma Airport te rijden.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad wordt uitgevoerd door bussen en trolleybussen (vier lijnen). Ook zijn er bus- en tramverbindingen met andere steden in noord-Italië, waaronder Milaan, Bologna en La Spezia.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is vrij moeilijk een vrije parkeerplaats te vinden op straat in Parma. In het hart van de stad is parkeren gereserveerd voor bewoners. Daaromheen zijn zones waar u betaalt voor parkeren op straat (alleen bij blauw geschilderde stoepranden). Gelukkig zijn er vijf parkeergarages rond het centrum (Goito, Toschi, Duc, Dus en Via Abbeveratoia) waar u uw huurauto makkelijker kunt stallen. Een alternatief zijn de P+R terreinen aan de rand van de stad, bij de ringweg, vanwaar u met het openbaar vervoer verder kunt reizen.

Hotels

Parma wordt door steeds meer toeristen bezocht en dat is te zien aan het groeiende aantal hotelbedden. Er is een ruim aanbod van accommodaties in Parma, maar als u in de zomermaanden naar de stad wilt, raden we u aan uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Parma raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Parma

EasyTerra Autohuur Parma vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Parma, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.