Autohuur Ragusa

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Ragusa zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Ragusa

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sicilië
  4. Ragusa
EasyTerra Autohuur Ragusa is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Ragusa

Introductie

Het Siciliaanse Ragusa bestaat uit twee delen: Ragusa Ibla (de oude stad) en Ragusa Superior (de nieuwe stad). Die deling ontstond na een zware aardbeving in 1693. De notabelen van de stad besloten het oude deel te herbouwen, terwijl het werkvolk een nieuwe stad bouwde. Ragusa Ibla is een sfeervol stadje met smalle stegen, steile trappen en oude kerken, waaronder de Duomo di San Giorgio. Achttien gebouwen in het oude Ragusa staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bevolking

In de stad (oude en nieuwe deel samen) wonen ongeveer 75.000 mensen.

Ligging

Ragusa ligt in het zuidoosten van het Italiaanse eiland Sicilië. De stad is gebouwd op een brede heuvel tussen twee valleien, de Cava San Leonardo en de Cava Santa Domenica. De haven, Marina di Ragusa, ligt aan de Middellandse Zee op zo’n 25 kilometer ten zuidwesten van Ragusa. Daar zijn fraaie stranden en in het stadje bestaat een uitbundig nachtleven. Vanaf Ragusa is deze badplaats met een huurauto te bereiken via de SP25.

Economie

Bij het stadje Ragusa is enige lichte industrie, maar de provincie is vooral bekend om de glastuinbouw. Verder zijn er olijfboomgaarden en veeteelt voor zuivel- en vleesproductie. Aan de kust zijn nog wel enige vissersdorpjes, maar de belangrijkste bron van inkomsten is het toerisme.

Vliegvelden

Er is iets vreemds aan de hand met de luchthaven van de stad: er is een gloednieuw vliegveld aangelegd (Ragusa/Comiso Airport) op slechts 18 kilometer van het centrum, maar het is nog steeds niet in gebruik genomen. Volgens geruchten houdt het vliegveld van Catania de opening tegen, omdat die concurrentie zou betekenen. Catania-Fontanarossa Airport is voorlopig dus de dichtstbijzijnde luchthaven. Er zijn diverse mogelijke routes naar dat vliegveld, maar u kunt het beste met uw huurauto via de SS115 naar het zuiden rijden om vervolgens via de A18 de luchthaven te bereiken.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Ragusa: vijftien buslijnen onderhouden de verbindingen tussen het nieuwe en oude stadsdeel. De meeste bussen van Azienda Siciliana Trasporti (AST) rijden een rondje. Kaartjes koopt u bij kranten- of tabakskiosken. Verder zijn er bussen naar andere plaatsen in de omgeving, onder meer naar Marina di Ragusa.

Verkeer- en Parkeersituatie

Ragusa Ibli (het oude deel van de stad) bestaat uit nauwe steegjes, kronkelige straatjes en steile trappen, waar u met uw huurauto niet kunt rijden. U kunt het beste uw auto in Ragusa Superior achterlaten (ruim voldoende parkeergelegenheid) en te voet naar het oude Ragusa lopen via de trappen vanaf de Via Roma. U kunt ook met uw huurauto naar Ibli rijden; buiten het oude centrum is een parkeerterrein, maar dat is tijdens de zomermaanden vaak vol.

Hotels

In het oude deel van Ragusa is een ruim aanbod van accommodaties, vooral middenklasse hotels en bed & breakfasts. Vakantieressorts en toeristenhotels vindt u aan de kust, niet alleen in Marina di Ragusa, maar ook in andere badplaatsjes aan de Middellandse Zee. Wilt u rust, dan zijn er diverse mogelijkheden voor agriturismo (‘logeren bij de boer’) in de buurt van de stad. Ook in de kleinere plaatsjes Comiso (ten westen van Ragusa) en Modica (ten zuiden van de stad) zijn hotels en pensions.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Ragusa raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Ragusa

EasyTerra Autohuur Ragusa vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Ragusa, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.