Autohuur Syracuse

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Syracuse zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
 • Geen zorgen over het eigen risico
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Een verhuurder met een goede beoordeling
 • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Syracuse

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Syracuse zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Syracuse

 1. Home
 2. Autohuur Italië
 3. Autohuur Sicilië
 4. Syracuse
EasyTerra Autohuur Syracuse is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Syracuse

Introductie

Syracuse is de hoofdstad van de gelijknamige Italiaanse provincie en een interessante mix van een oud centrum en moderne architectuur. Dat oude centrum staat, samen met de nabijgelegen Necropolis van Pantalica op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het zuidoosten van Sicilië.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 125.000 inwoners.

Ligging

Syracuse ligt aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië. De oude, historische stas ligt op een eiland (Ortigia).

Economie

De economie van Syracuse economie draait voornamelijk om de grote olieraffinaderij bij de stad en de bedrijven in het industriegebied eromheen. De laatste jaren ligt de nadruk meer op toerisme, onder meer ingegeven door de vermelding van Syracuse op de Werelderfgoedlijst. Naast de historische stad zelf komen toeristen af op de diverse archeologische vindplaatsen in de buurt. Verder is er een jachthaven aangelegd, Marina di Archimede. Visserij speelt een ondergeschikte rol, maar de landbouw in de omgeving is niet onbelangrijk met plantages voor citrusvruchten en wijngaarden.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is het vliegveld van Catania, ruim 60 kilometer ten noorden van Syracuse. Catania International Airport (officieel: Aeroporto di Catania-Fontanarossa) is met een huurauto bereikbaar via de SS114 en de snelweg A18.

Openbaar Vervoer

De oude stad op het eiland Ortigia is grotendeels verkeersvrij, maar ook klein genoeg om te voet te verkennen. Er is goed openbaar busvervoer in Syracuse, met onder meer een bus (lijn 26) naar de Necropolis. Verder is er een treinstation met verbindingen naar Messina, Taormina en Catania.

Verkeer- en Parkeersituatie

De weinige parkeerplaatsen in de oude stad zijn vrijwel allemaal gereserveerd voor mensen die er wonen. Om het oude centrum te bezoeken kunt u het beste uw huurauto parkeren op een van de parkeerterreinen net daarbuiten. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het terrein Talete (overdag gratis, € 1,00 per nacht) en in de Molo San Antonio, de straat net voor de brug naar Ortigia.

Hotels

Met de inschrijving van Syracuse op de Werelderfgoedlijst en de opkomst van het toerisme is het aantal accommodaties in en rond de stad sterk toegenomen. Dat wil niet zeggen dat er inmiddels voldoende bed & breakfasts, pensions en hotels zijn. We raden u aan uw hotelkamer in Syracuse ruim van tevoren te boeken. Er is een vijfsterrenhotel in de stad; goedkopere accommodaties vindt u rond het postkantoor en bij de Tempel van Apollo. Echte budgetaccommodaties zijn geconcentreerd bij het treinstation.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Syracuse raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Syracuse

EasyTerra Autohuur Syracuse vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Syracuse, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.