Autohuur Oujda

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Oujda zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Oujda

  1. Home
  2. Autohuur Marokko
  3. Oujda

EasyTerra Autohuur Oujda is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 5
Karima Hertz Oujda Airport
“Makkelijk en betrouwbaar”

“Heb 3 keer een huur auto gereserveerd via easy terra. Is makkelijk: biedt in 1 oogopslag overzicht aan goedkoopste auto's naar voorkeuren.”

10-03-2015 20:32

Locatie informatie voor Oujda

Introductie

Oujda is een grote Marokkaanse stad aan de grens met Algerije. De stad zelf heeft toeristen niet veel te bieden, maar er ligt wel een prachtig strand op ongeveer zestig kilometer van Oujda, Saïdia Plage.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 1 miljoen inwoners.

Ligging

Oujda ligt in het uiterste noordoosten van Marokko, tegen de grens met Algerije en ruim 60 kilometer ten zuiden van de Middellandse Zeekust. De Spaanse enclave Melilla ligt ruim honderd kilometer ten noordwesten van Oujda.

Economie

Door de strategische ligging aan de grens speelt Oujda een belangrijke rol in de handel tussen Marokko en Algerije. Er is enige industrie (onder meer een cementfabriek), maar veel minder dan in andere grote Marokkaanse steden. De werkloosheid is hoog en veel inwoners zijn geëmigreerd naar Europese landen omdat daar meer werk is. De laatste jaren wordt gewerkt aan economische impulsen voor Oujda, onder meer door de infrastructuur te verbeteren. Toerisme speelt nauwelijks een rol als bron van inkomsten.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Aéroport International Oujda-Angads, ligt 10 kilometer ten noorden van het stadscentrum, langs de weg naar de badplaats Saïdia. Het vliegveld is met een huurauto goed bereikbaar via de N2. Vanaf de luchthaven is het strand van Saïdia ook bereikbaar via de N2, die bij het dorp Ahfir overgaat in de P6000.

Openbaar Vervoer

Net als in veel andere Marokkaanse steden is de ‘petit taxi’ een populaire vorm van openbaar vervoer. Deze auto’s zijn rood gekleurd, witte taxi’s zijn zogeheten ‘grand taxi’s’ die naar plaatsen in de omgeving rijden. Verder is er stadsbusvervoer en rijden er bussen naar andere Marokkaanse steden, waaronder Nador, Taza en Fès. Die laatste twee steden zijn ook per trein bereikbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

De smalle straatjes in de oude medina van Oujda zijn ontoegankelijk voor autoverkeer. Daarbuiten zult u geen moeite hebben uw weg te vinden en aan de rand van de medina is voldoende parkeergelegenheid. Laat uw huurauto bewaken door een van de vele jongens en mannen die dit klusje graag op zich nemen voor enkele dirhams. De tolweg Autoroute de l’Oriental verbindt Oujda met Fès. Deze weg loopt parallel aan de N6, waarop geen tol wordt geheven.

Hotels

Hoewel het toerisme naar Oujda, in vergelijking met andere bestemmingen in Marokko, weinig voorstelt, is er een goed aanbod van accommodaties. Er is zelfs een spa hotel met vijf sterren. Verder zijn er goede middenklasse hotels en enkele goedkope pensions in de oude medina.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Oujda raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Oujda

EasyTerra Autohuur Oujda vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Marokko, maar in een andere stad dan Oujda, klikt u dan door naar de Autohuur Marokko pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Marokko u een auto huren wilt.