• 8.4 / 10 Aantal reviews: 5265
Hulp nodig?
+31 85 001 2744

Autohuur Almere

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Almere zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
 • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Almere

EasyTerra Autohuur Almere is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Wat onze klanten zeggen

8.4 / 10 Aantal reviews: 5265

Autoverhuurders in en rond Almere

Als je op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Almere, klik dan door naar de Auto huren Nederland, vanuit daar kun je een keuze maken in welke stad in Nederland je een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Almere

EasyTerra Autohuur Almere vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Markerkant 10

Locatie informatie voor Almere

Introductie

Almere is een jonge stad, maar inmiddels al uitgegroeid tot de achtste stad van Nederland. Oorspronkelijk was Almere opgezet als een ruime stad met meerdere kernen. Daar zijn de stedenbouwers van teruggekomen, er werd en wordt gewerkt aan het bebouwen van de groenstroken tussen de oorspronkelijke kernen. Het ā€˜oudeā€™ Almere (uit de jaren 70 en 80) bestaat vooral uit de toen populaire woonerven, waar autoā€™s slechts stapvoets mochten rijden. In de nieuwere wijken zijn trendy en opvallende woningen te zien.

Bevolking

Woonden er in 1975 nog maar 47 mensen in Almere, nu is het inwoneraantal al opgelopen tot 180.000. Het is de bedoeling dat Almere 400.000 inwoners zal hebben in 2030. De bevolking is voornamelijk afkomstig uit Amsterdam, maar inmiddels zijn er natuurlijk ook ā€˜geboren en getogenā€™ Almeerders.

Ligging

De stad ligt in het zuidwesten van de provincie Flevoland, die helemaal bestaat uit polders: drooggemalen gebieden in het IJsselmeer. In de omgeving liggen stranden aan het Gooimeer, dat ook erg in trek is bij watersporters. Ten noorden van de stad ligt het natuurgebied Oostvaardersplassen, een zogeheten ā€˜wetlandā€™.

Economie

Almere is een typische forensenstad: mensen wonen er wel, maar werken elders, vaak in Amsterdam of een van de andere steden op het ā€˜oude landā€™. De stad probeert bedrijven aan te trekken die niet meer kunnen groeien in het gebied Amsterdam-Schiphol. Of dat lukt is zeer de vraag, omdat de beperkte spoor- en wegverbindingen met het oude land veel bedrijven ervan weerhouden om zich in Almere te vestigen.
De stad bouwt aan een kantorencentrum bij het station Centrum, waar nu al het World Trade Center staat. Almere heeft inmiddels enkele hbo-opleidingen en er zijn ook dependances gevestigd van de Universiteit van Amsterdam.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is de luchthaven bij Lelystad. Nu is dit nog een vliegveld waar alleen privƩ- en zakenvliegtuigjes starten en landen, maar er zijn plannen om de luchthaven uit te breiden. Waarschijnlijk zullen binnen enkele jaren lijndiensten gebruik maken van Vliegveld Lelystad.
De nationale luchthaven Amsterdam Schiphol Airport ligt op ongeveer 40 kilometer van Almere.

Openbaar Vervoer

Almere heeft zes stadsbuslijnen, uitgevoerd door Connexxion onder de naam ā€˜Maxxā€™. Deze bussen rijden in de spits zeer frequent, daarbuiten hoeft u nooit langer dan 7,5 minuut op een bus te wachten, ā€™s avonds na 20.00 niet langer dan 20 minuten.

Almere is aangesloten op het spoorwegnet, maar de lijn eindigt in Lelystad ten noordoosten van Almere. Er zijn al jaren plannen om deze lijn door te trekken naar Groningen, maar realisering zal nog wel even op zich laten wachten. De stad heeft maar liefst vijf treinstations en een zesde is in aanbouw.

Verkeer- en Parkeersituatie

Toen de stedenbouwers Almere ontwierpen, werd er een volstrekte scheiding van verkeersstromen bedacht. Almere heeft vrije busbanen en vrijliggende fietspaden, zodat het snelle en het langzame verkeer elkaar niet in de weg zitten. De stad is goed bereikbaar via de snelwegen A6 (van de A1 naar Groningen) en A27 (van Almere naar Utrecht). Alleen in de ochtend- en avondspits staan er lange files als de inwoners naar of van hun werk reizen.

In het centrum van Almere moet u betalen voor het op straat parkeren van uw auto. Om het centrum ligt een zogeheten ā€˜blauwe zoneā€™ waar u maximaal 1 uur mag parkeren met een parkeerschijf. Bewoners van deze straten hebben vaak een speciale kaart voor bezoekers. Verder zijn er in Almere-Stad enkele parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen.
In Almere-Muziekwijk is een P+R terrein.

Hotels

De stad heeft slechts twee hotels. Toch zal er meestal wel een kamer beschikbaar zijn, omdat Almere (nog) niet veel zakenmensen en toeristen trekt. In de omgeving van de stad zijn enkele campings.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Almere raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  80 km/h
 • Taal
  Dutch
 • Populaire autoklasse
  mini
 • Populaire verhuurders
  Sixt

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina. Of neem contact met ons op.
Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereidt dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieĆ«n. Zijn er nog additionele kosten? In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het worry-free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren? Je kunt direct annuleren via ā€œmijn accountā€. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen. Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd? De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.
 1. Home
 2. Autohuur Nederland
 3. Autohuur Almere