Autohuur Utrecht

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Utrecht zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3115 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Utrecht

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Utrecht

EasyTerra Autohuur Utrecht is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 22
Wouter Vochteloo Budget 122 Croeselaan
“Zeer goede ervaring”

“Zeer goede ervaring. Vijf sterren plus !”

25-09-2018 07:53
Paul Budget 122 Croeselaan
“Prima”

“Prima, nooit problemen mee gehad. Lijkt ook relatief voordelig.”

17-01-2018 07:35
Patrick Budget 122 Croeselaan
“Goede prijs”

“Goede prijs, proces is soepel verlopen.”

30-08-2017 11:15

Locatie informatie voor Utrecht

Autoverhuur Utrecht
Autoverhuur Utrecht

Introductie

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland. Het werd gesticht als Romeinse legerplaats aan de Rijn, die toen noordelijker stroomde dan nu. De naam komt van doorwaadbare plaats (Trecht) aan de benedenloop (Uut). De stad heeft een mooi historisch centrum. Een deel van dat centrum is – tot verdriet van velen – gesloopt voor de bouw van het winkel- en kantorencentrum Hoog-Catharijne.

Bevolking

De stad heeft ruim 280.000 inwoners en is daarmee de vierde stad van Nederland. Volgens een prognose zal het aantal inwoners stijgen tot 340.000 in 2025. Dat komt vooral door de aanleg van een ‘satellietstad’ ten westen van Utrecht.

Ligging

Utrecht ligt in het centrum van Nederland, op knooppunten van snelwegen, waterwegen en spoorwegen. Het wordt gerekend tot de Randstad, een stedelijke agglomeratie in de vorm van een grote C die ook Amsterdam, Den Haag en Rotterdam omvat. Het ligt op 45 kilometer van Amsterdam, 65 kilometer van Rotterdam, 75 kilometer van Den Haag en 90 kilometer van Eindhoven. De omroepstad Hilversum ligt 20 kilometer ten noorden van Utrecht.

Economie

Zakelijke dienstverlening vormt de grondslag van de Utrechtse economie. Het tentoonstellings- en evenementencentrum Jaarbeurs organiseert vele congressen, beurzen en evenementen die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken. Utrecht is ook een centrum voor informatie- en communicatietechnologie. Verder zijn er financiële instellingen gevestigd en heeft de stad de grootste universiteit van Nederland en andere instellingen voor hoger onderwijs. Het historische centrum trekt veel dagjesmensen met als letterlijk hoogtepunt de Domtoren.

Vliegvelden

De stad heeft geen vliegveld, maar ligt op korte afstand van de nationale luchthaven Schiphol. Kleine (zaken)vliegtuigen kunnen wel landen op de grasbanen van vliegveld Hilversum, ten noorden van de stad. Dat vliegveld is overigens meer in gebruik voor recreatief verkeer.

Openbaar Vervoer

Utrecht heeft een uitgebreid net van buslijnen. Verder zijn er twee sneltramlijnen die vooral bedoeld zijn als verbinding met de nieuwbouwwijken in IJsselstein en Nieuwegein. Voor gebruik van het openbaar vervoer kunt u bij vele verkooppunten een strippenkaart aanschaffen. De stad ligt op een knooppunt van spoorwegen. Vanuit Utrecht rijden directe treinen naar alle andere grote steden in Nederland.

Verkeer- en Parkeersituatie

Utrecht is omgeven door snelwegen. Vanaf die snelwegen leiden grote straten naar het centrum van de stad. Utrecht is daardoor over het algemeen goed bereikbaar, behalve tijdens de ochtend- en avondspits en bij grote evenementen in de Jaarbeurs. Autorijden in het centrum kan lastig zijn: veel straten hebben eenrichtingverkeer of zijn uitsluitend toegankelijk voor bussen van het openbaar vervoer.

Een parkeerplaats vinden voor uw huurauto op straat kan lastig zijn. Daar staat tegenover dat Utrecht vele (grote) parkeergarages heeft in het centrum. Houdt er rekening mee dat deze parkeergarages vaak vol zijn tijdens beurzen of andere attracties in de Jaarbeurs. Er is een dynamisch parkeerroute-informatiesysteem. In het oosten van de stad, bij voetbalstadion Nieuw-Galgenwaard, kunt u gratis parkeren (behalve tijdens voetbalwedstrijden). Ten zuiden van de stad ligt het transferium Westraven. U betaalt daar € 6,00 per dag. Dat is inclusief een kaartje voor de sneltram naar de binnenstad.

Hotels

In en om Utrecht zijn vele hotels, maar gezien de vele congressen, beurzen en tentoonstellingen in deze stad kunnen ze volgeboekt zijn. Als u zeker wilt zijn van een hotelkamer in het centrum, kunt u die beter van tevoren boeken. Utrecht heeft één vijfsterrenhotel: Grand Hotel Karel V in het centrum van de stad.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Utrecht raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Utrecht

EasyTerra Autohuur Utrecht vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Utrecht, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.