Autohuur Den Helder

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Den Helder zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Den Helder

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Den Helder
EasyTerra Autohuur Den Helder is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Den Helder

Introductie

Den Helder is de thuishaven van de Koninklijke Marine en daaraan heeft de stad dan ook haar groei te danken. In de Franse tijd werd begonnen met de aanleg van een marinehaven. Toen werd ook het Fort Kijkduin (1811) gebouwd. Ook na het vertrek van de Fransen in 1815 bleef Den Helder het belangrijkste steunpunt van de marine. Het is een vrij moderne stad met enkele historische gebouwen, waaronder het voormalige stadhuis aan de Kerkgracht. Dit gebouw in art-decostijl werd in 2005 bij een brand zwaar beschadigd. De jaarlijkse Nationale Vlootdagen van de marine trekken honderdduizenden belangstellenden. Blikvanger is de ruim 63 meter hoge vuurtoren.

Bevolking

De stad heeft bijna 60.000 inwoners. Dat is inclusief de kernen Julianadorp en Huisduinen, die inmiddels wijken zijn geworden van Den Helder. Vroeger werd de stad ook wel Nieuwediep genoemd en de inwoners worden daarom ook wel aangeduid als Nieuwediepers.

Ligging

Den Helder is het noordelijkste punt van het vasteland van de provincie Noord-Holland. Dit gebied heet de Kop van Noord-Holland of ook wel de Noordkop. De stad is omgeven door water: in het westen de Noordzee, in het noorden het Marsdiep en in het oosten het Amsteldiep, een deel van de Waddenzee. Het Waddeneiland Texel ligt aan de overkant van het Marsdiep.
Langs de Noordzeekust ten zuiden van Den Helder liggen kilometerslange zandstranden tot aan de badplaats Petten.

Economie

De Koninklijke Marine is de belangrijkste werkgever in de stad. Het is niet alleen de thuisbasis van de meeste marineschepen, er is ook een onderhoudswerf, diverse marinewerkplaatsen en opleidingen waaronder het Koninklijk Instituut voor de Marine. Ten zuiden van de stad ligt het marinevliegveld De Kooy.
De gemeente beseft dat de afhankelijkheid van de marine wel erg groot is en probeert startende ondernemers aan te trekken.

Vliegvelden

Ten zuiden van de stad ligt een helikopterhaven, die vooral gebruikt wordt om werknemers van en naar de booreilanden in de Noordzee te vervoeren. Op dit moment onderzoekt Den Helder Airport de mogelijkheden om zakenreizigers aan te trekken. Zo zijn er plannen voor onder meer een lijndienst naar Groot-Brittannië.
Het dichtstbijzijnde passagiersvliegveld is Schiphol, bij Amsterdam.

Openbaar Vervoer

Het knooppunt van openbaar vervoer is het gecombineerde bus- en treinstation in het centrum van de stad. Er vertrekken lokale en interlokale bussen.
Elk halfuur rijdt er een trein van Den Helder rechtstreeks naar Nijmegen. Deze trein stopt tot Alkmaar op alle stations, daarna wordt het een intercitytrein die via Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Nijmegen rijdt.
Overdag is er elke 30 minuten een veerbootverbinding met Texel.

Verkeer- en Parkeersituatie

Den Helder is een ruim opgezette stad en het is er niet erg druk, met uitzondering tijdens een groot evenement als de Nationale Vlootdagen. De N9 verbindt Den Helder met de rest van Noord-Holland. Bij Alkmaar gaat deze weg over in de A9 en leidt vervolgens naar Haarlem, Schiphol en Amsterdam. De N250 leidt naar de Afsluitdijk en verbindt Den Helder met Friesland.

Er zijn diverse parkeergarages (Koninckshoek en Bernhardplein) en parkeerterreinen in Den Helder. U wordt daar naartoe geleid via borden om het centrum van de stad (P-route). In het centrum gelden diverse tarieven voor het parkeren op straat. Op zondagen is parkeren op straat gratis.

Hotels

De stad heeft een zestal hotels en een bed & breakfast accommodatie. Den Helder probeert meer toeristen aan te trekken, maar over het algemeen zult u weinig problemen een hotelkamer te vinden bij aankomst. Uiteraard is het wel aan te raden uw kamer te reserveren als u een bepaald hotel op het oog heeft.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Den Helder raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Den Helder, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.