Autohuur Dordrecht

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Dordrecht zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Dordrecht

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Dordrecht
EasyTerra Autohuur Dordrecht is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Dordrecht

Introductie

Dordrecht was in de 12e en 13e eeuw een belangrijke handelsstad. Het was in die tijd zelfs de belangrijkste stad van het graafschap Holland. Dat rijke verleden is nog te zien in het sfeervolle middeleeuwse centrum. Langs de oude havens en de grachten staan voorname koopmanshuizen. De uitdrukking ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ is waarschijnlijk ontstaan in de tijd dat schippers hun lading eerst verplicht in Dordrecht op de markt moesten brengen, het zogeheten stapelrecht. Dat kostte tijd en de verse waar kon daardoor bederven.

Bevolking

Dordrecht heeft bijna 120.000 inwoners. Ze hebben als bijnaam ‘Schapenkoppen’, omdat enkele Dordtenaren in de middeleeuwen probeerden tolgeld te ontduiken door een schaap in mensenkleren de stad binnen te smokkelen.

Ligging

De stad ligt in het zuidwesten van Nederland waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De stad wordt daarom ook wel Merwestad genoemd, maar de inwoners spreken meestal kortweg van ‘Dordt’. De stad vormt het centrum van de zogeheten Drechtsteden: behalve Dordrecht zelf horen daar Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht bij. Samen vormen deze plaatsen industrieel gebied, net ten zuidoosten van Rotterdam. Maar Dordrecht ligt ook vlak bij een bijzonder fraai en stil natuurgebied: de Biesbosch. Dit moerassige gebied ligt ten oosten van de stad.

Economie

De haven heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de economie van Dordrecht en doet dat nog steeds. Hoewel de scheepsbouw in belang is afgenomen is er nog steeds een scheepswerf gevestigd. Verder zijn er fabrieken van het chemiebedrijf DuPont en ook de metaal- en houtindustrie leveren een bijdrage aan de lokale economie. Dordrecht wil de zakelijke dienstverlening stimuleren. Verder speelt de stad een belangrijke rol in de regionale gezondheidszorg.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Rotterdam Airport. Dat is de belangrijkste regionale luchthaven van Nederland met verbindingen naar Europese hoofdsteden en vakantiebestemmingen.

Openbaar Vervoer

Alle wijken van Dordrecht zijn goed bereikbaar met de stadsbussen die gemiddeld elk kwartier rijden. Het centrale busstation is op de Spuiboulevard. De zogeheten Citybus (lijn 20) rijdt tot in het hart van de oude stad.
Aangezien Dordrecht wordt omringd door rivieren zijn er met omliggende plaatsen verbindingen over het water: waterbussen naar Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht en een fast ferry naar Rotterdam.

Verkeer- en Parkeersituatie

Dordrecht is goed bereikbaar via de snelweg A16 (Rotterdam-Belgische grens) en via de A-15 (Rotterdam-Nijmegen). Deze twee wegen worden ten oosten van Dordrecht verbonden door de N3, die ook wel Randweg wordt genoemd.

Het centrum van Dordrecht is autoluw. De straten worden afgesloten met beweegbare palen in het wegdek, die alleen worden weggehaald voor laden en lossen.

In en rond het centrum liggen vier overdekte parkeergarages en drie parkeerterreinen. De route naar parkeermogelijkheden staat aangegeven op borden langs de zogeheten P-route. Twee parkeerterrein zijn gratis: P-Energiehuis en P-Weeskinderendijk. Van beide terreinen rijdt een pendelbus naar de binnenstad. Bij het NS-station zijn grote P+R-terreinen. Dat NS-station ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de binnenstad.

Hotels

Dordrecht heeft een redelijk aantal hotels. Er zijn geen hotels in de categorie vier of vijf sterren, maar wel fraaie luxe appartementen aan het knooppunt van de Oude Maas, de Noord en de Merwede. Tenzij u uw zinnen heeft gezet op een bepaald hotel is het niet nodig uw kamer te reserveren. Een hele bijzondere overnachtingsmogelijkheid is ‘Bed and Bread aan de Haven’. Slechts drie kamers, maar zeer sfeervol ingericht in een oud pand aan de enige haven in centrum-Dordrecht die nog in gebruik is.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Dordrecht raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Dordrecht, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.