Autohuur Rotterdam

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Rotterdam zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Rotterdam

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Rotterdam
EasyTerra Autohuur Rotterdam is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.6 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 53
Damir Radakovic Europcar Rotterdam Airport
“Ik gebruik deze site al laatste 6.jaar…”

“Ik gebruik deze site al laatste 6.jaar en ben echt tevreden met service.”

19-11-2018 10:15
Martin Van Der Heiden SIXT Rent a Car Rotterdam Airport
“Nooit tegenvallers”

“Nooit tegenvallers. Vrijwel altijd de gevraagde auto en vaak zelfs een luxere uitvoering. Concurrerende prijsstelling en goede (telefonische) bereikbaarheid”

09-11-2018 06:48
Erik Europcar Rotterdam Airport
“Easy does it ..”

“Easy does it ... goed funtionerende zoek en boek service, kon gewoon cancelen en nieuwe boeking aanmaken ... geen kosten...bij aankonst op vliegveld naar desk van betreffende autoverhuuder met wie je vervolgens zoals normal alles regelt, aanbevelenswaardig !”

31-07-2018 06:49

Locatie informatie voor Rotterdam

Autoverhuur Rotterdam
Autoverhuur Rotterdam

Introductie

Rotterdam is de tweede stad van Nederland en de eeuwige rivaal van Amsterdam. In de Tweede Wereldoorlog werd het centrum van de stad zwaar gebombardeerd. Daarom zijn er nauwelijks historische gebouwen te vinden, maar wel verrassende staaltjes van nieuwe architectuur. Het is de enige Nederlandse stad met relatief veel hoogbouw.

Bevolking

De stad zelf heeft bijna 600.000 inwoners, maar ligt in een stedelijk gebied (Rijnmond) waar meer dan 1,1 miljoen mensen leven. Rotterdam heeft de naam een ‘werkstad’ te zijn, wat tot uitdrukking komt in het lied van de plaatselijke voetbalclub Feyenoord: ‘Geen woorden, maar daden’.

Ligging

Rotterdam ligt in het zuidwesten van Nederland op beide oevers van de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de Rijndelta. De stad ligt dicht bij Den Haag (25 kilometer) en vormt met die stad en andere omliggende plaatsen een grote stedelijke agglomeratie. Amsterdam ligt op 75 kilometer afstand, Utrecht op 60 kilometer. Het historische Delft ligt op een steenworp afstand van Rotterdam (10 kilometer).

Economie

De haven is van oudsher de belangrijkste economische activiteit in Rotterdam. Overigens is er in de stad zelf niet veel havenactiviteit meer te bespeuren. De havens zijn verplaatst naar het westen, langs de Nieuwe Waterweg. Lange tijd had Rotterdam de grootste haven ter wereld, maar in 2004 ging die titel over naar Sjanghai. Behalve overslag van goederen is er een uitgebreide petrochemische industrie. Een rondvaart door de haven is populair onder toeristen. Naast de activiteiten in en rond de haven steunt Rotterdam op dienstverlening. Enkele grote verzekeraars en andere financiële instellingen hebben hun hoofdkantoor in Rotterdam.

Vliegvelden

In het noorden van de stad ligt vliegveld Rotterdam Airport (vroeger: Luchthaven Zestienhoven), dat rond 1 miljoen passagiers per jaar verwerkt. Er zijn directe verbindingen met Europese bestemmingen, waaronder Londen en Rome.

Openbaar Vervoer

Rotterdam heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, met twee metrolijnen, trams en bussen. De metrotreinen rijden overdag om de 4 minuten, ’s avonds om de 15 of 30 minuten. Net als in de rest van Nederland heeft u voor het openbaar vervoer een ‘strippenkaart’ nodig waarop u ‘zones’ afstempelt. Op kaarten van de metro-, tram- en buslijnen staan de zones aangegeven. Verder is er de Watertaxi, die de verbinding onderhoudt tussen Noord- en Zuid-Rotterdam.

Verkeer- en Parkeersituatie

Doordat het centrum van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd heeft de stad (voor Nederlandse begrippen) vrij brede doorgaande wegen. Tegelijkertijd is het in en om de stad vaak erg druk, door de grote bevolkingsconcentratie en economische activiteiten. In de ochtend- en avondspits staan er rond Rotterdam vele files.

Parkeren op straat in Rotterdam kan lastig zijn. De parkeermeters accepteren geen munten, maar uitsluitend de zogeheten Chipknip. U kunt ook betalen via uw mobiele telefoon, maar daarvoor moet u zich eerst aanmelden. Sommige parkeermeters accepteren credit cards. Gemakkelijker is uw huurauto te parkeren in een van de vele parkeergarages. Bij metrostations aan de rand van de stad zijn vier bewaakte P+R-terreinen, waar u gratis parkeert en met het openbaar vervoer verder kunt reizen.

Hotels

Rotterdam is geen grote toeristische trekpleister, maar wel een stad waar vele zakenmensen enige dagen doorbrengen. Over het algemeen is het niet moeilijk een hotelkamer te vinden in Rotterdam. Als u uw zinnen hebt gezet op een kamer in een bepaald hotel of bijvoorbeeld in het centrum van de stad is het toch aan te raden van tevoren een reservering te maken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Rotterdam raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Rotterdam

EasyTerra Autohuur Rotterdam vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Rotterdam, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.