Autohuur Hilversum

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Hilversum zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Hilversum

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Hilversum
EasyTerra Autohuur Hilversum is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 5
Marianne Europcar Stationsstraat 2 C
“Snel geboekt”

“Overzichtelijke website met voordelige prijzen”

29-05-2018 09:08
Margit Jokovi Europcar Stationsstraat 2 C
“Prima autoverhuur, lage kosten”

“Twee keer een auto gehuurd via Eayterra. De eerste keer in Nederland bij een bedrijf waar ik al vaker een huurde maar dan via de website van dat bedrijf. Via easyterra kostte het me ca 25% minder, terwijl de dienstverlening als vanouds was. De tweede keer huurde ik een auto in Hongarije. Ik heb de auto opgehaald in het oosten en na een week (als afgesproken) teruggebracht in het westen van het land. Opnieuw prima dienstverlening bij de lokale verhuurbedrijven. En tegen lagere kosten dan ik via andere internetsites zou hebben moeten betalen.”

03-09-2016 07:58

Locatie informatie voor Hilversum

Introductie

Hilversum is een tuinstad met veel groen en fraaie villa’s uit het begin van de vorige eeuw. Er zijn ook enkele architectonisch interessante gebouwen, zoals het raadhuis en de gotische St. Vituskerk. Hilversum is vooral bekend als omroepstad: alle landelijke omroepverenigingen zijn er gevestigd. De radio- en televisiebedrijven zijn gevestigd in panden verspreid over Hilversum, maar de uitzendingen komen voornamelijk van het grote Mediapark in het noorden van de stad. Overigens, eigenlijk is Hilversum een dorp, het heeft nooit stadsrechten gekregen.

Bevolking

Opmerkelijk is de daling van het aantal inwoners. Rond 1960 woonden er meer dan 100.000 mensen in Hilversum, nu zijn dat er ruim 80.000. Dit werd onder meer veroorzaakt door de beperkte ruimte voor uitbreiding.

Ligging

Hilversum ligt centraal in ’t Gooi in het zuidoosten van de provincie Noord-Holland. Amsterdam ligt op 30 kilometer ten noordwesten van de stad, Utrecht op 20 kilometer ten zuiden van Hilversum. De stad wordt omgeven door heide- en bosgebieden. In de omgeving zijn ook uitgebreide mogelijkheden voor watersport op de Loosdrechtse en Ankeveense Plassen.

Economie

Vanaf de 18e eeuw ontwikkelde Hilversum zich als centrum van textielindustrie: weverijen en tapijtfabrieken. Die zijn allemaal verdwenen. De omroepbedrijven zijn de grootste werkgever in Hilversum en de kurk waar de lokale economie op drijft. Dat de landelijke omroepen in Hilversum zijn gevestigd is louter toeval. De Nederlandse Seintoestellen Fabriek vestigde zich er in 1918 en die verzorgde de eerste experimentele radio-uitzendingen onder de naam Hilversumse Draadloze Omroep (HDO). Toen er omroepverenigingen werden opgericht, vestigden die zich ook in Hilversum.

Vliegvelden

De nationale luchthaven Schiphol is goed bereikbaar via de A1 en de A9 (ongeveer 45 kilometer).
Vliegveld Hilversum ligt aan de oostkant van de stad en is vooral in gebruik voor recreatief verkeer: sportvliegen, zweefvliegen en parachutespringen.

Openbaar Vervoer

In Hilversum rijden enkele stadsbuslijnen die allemaal vertrekken vanaf het plein voor het Centraal Station. De stadsbussen doen vaak ook omliggende plaatsen aan, zoals Bussum. Van het Centraal Station vertrekken ook vele regionale buslijnen naar Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Almere.

Hilversum heeft drie treinstations: Centraal, Noord en Sportpark. Voor bezoekers aan het Mediacentrum is Noord een belangrijk station, het ligt er direct tegenover. Het Centraal Station verloor enige jaren geleden de Intercity-status. Dat betekent dat vanuit Hilversum alleen nog stoptreinen vertrekken naar Amsterdam, Amersfoort en Utrecht.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hilversum ligt langs het knooppunt van de snelwegen A1 (Amsterdam-Duitse grens) en A27 (Almere-Utrecht). Dit zijn in de ochtend- en avondspits zeer drukke wegen. Ten westen van Hilversum loopt de N201 naar de snelweg A2 (Amsterdam-Maastricht).

Het verkeer in de stad zelf is al jaren een zorgenkindje. Het gemeentebestuur heeft talrijke maatregelen genomen om de doorstroming te bevorderen, maar het lijkt allemaal niets te helpen. In veel straten geldt eenrichtingverkeer en gecombineerd met de soms kronkelige loop van straten is het niet gemakkelijk de weg te vinden in Hilversum. De omroepbedrijven trekken daarnaast veel verkeer aan, waardoor de wegen vaak erg druk zijn.

Het is niet gemakkelijk een parkeerplek op straat te vinden in het centrum van Hilversum. Bovendien mag u er – tegen betaling – maximaal een uur staan. In het centrum zijn vijf overdekte parkeergarages, waar overigens lang niet altijd plaats is. Aan de rand van de stad (langs de Ring) liggen enkele parkeerterreinen. De locaties van parkeergelegenheden staan aangegeven op borden.

Hotels

Hilversum heeft een matig aanbod aan hotels, die bovendien zeer vaak volgeboekt zijn. Als mediastad trekt Hilversum veel bezoekers. Het is daarom aan te raden uw hotelkamer te reserveren. Er zijn twee viersterrenhotels. In de omgeving zijn ook enkele hotels en motels te vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Hilversum raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Hilversum

EasyTerra Autohuur Hilversum vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Hilversum, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.