Autohuur Nouméa

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Nouméa zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Nouméa

  1. Home
  2. Autohuur Nieuw-Caledonië
  3. Nouméa
EasyTerra Autohuur Nouméa is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Nouméa

Autoverhuur Nouméa
Autoverhuur Nouméa

Introductie

Nouméa is de grootste stad en de hoofdstad van het Franse overzeese gebiedsdeel Nieuw-Caledonië. Het is een westers aandoende stad in sterk contrast met de rest van Nieuw-Caledonië. In de omgeving liggen mooie stranden.

Bevolking

De stad zelf heeft ongeveer 100.000 inwoners, maar de laatste jaren is het stedelijke gebied rond Nouméa sterk gegroeid. In deze ‘agglomération du Grand Nouméa’ wonen bijna 200.000 mensen, tweederde van de totale bevolking van Nieuw-Caledonië.

Ligging

Nouméa ligt op een grillig gevormd en heuvelachtig schiereiland in het zuidwesten van het hoofdeiland van Nieuw-Caledonië. Deze eilandengroep ligt in de Stille Oceaan, ten oosten van Australië.

Economie

Nieuw-Caledonië is sterk afhankelijk van ontwikkelingsgeld uit Frankrijk. De laatste jaren zijn er veel nieuwe huizen gebouwd in de hoofdstad Nouméa. Nikkel is het grootste exportproduct; de mijnen leveren ongeveer 20% van de wereldproductie. Hoewel Nieuw-Caledonië een prachtig eiland is met fraaie stranden, vormt het toerisme een beperkte bron van inkomsten. Dat komt vooral door de hoge kosten van levensonderhoud en doordat er geen goedkope vluchten naar Nieuw-Caledonië zijn. De haven is wel een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen.

Vliegvelden

De luchthaven New Caledonia Airport ligt bij het plaatsje Païta, 52 kilometer ten noordwesten van Nouméa. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de hoofdweg over het eiland. Dichter bij de hoofdstad ligt een kleiner vliegveld, Nouméa-Magenta Airport, dat uitsluitend wordt gebruikt voor vluchten naar en van plaatsen aan de oostkust van het hoofdeiland en de andere eilanden in Nieuw-Caledonië.

Openbaar Vervoer

Er is redelijk openbaar vervoer in Numéa; er zijn acht buslijnen die herkenbaar zijn aan de verschillende kleuren van de bussen. Verder is er een speciale toeristenbus, de Nouméa Explorer, die langs de belangrijkste bezienswaardigheden en hotels rijdt. Le Petit Train is een erg toeristisch treintje (over de gewone weg, niet op rails); de route voert langs de mooiste uitzichtpunten. Vooral cruisepassagiers maken hier gebruik van om even snel Nieuw-Caledonië te ‘doen’.

Verkeer- en Parkeersituatie

Nouméa is de laatste jaren sterk gegroeid en in het centrum van de stad kan het erg druk zijn. Voor het verkennen van de rest van het eiland is een huurauto ideaal. Sterker, het is eigenlijk de enige comfortabele manier om over het eiland te reizen en de mooiste plekjes te bekijken. Met uitzondering van het centrum van de hoofdstad, zult u geen moeite hebben een parkeerplekje voor uw huurauto te vinden.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Nouméa en de rest van het eiland. Wel zijn de meeste hotels en vakantieressorts aan de prijzige kant. Niet verwonderlijk, want de meeste toeristen in Nieuw-Caledonië hoeven niet op de kleintjes te letten. Toch zijn er ook wel opties voor budgetreizigers. Zo is er in Nouméa een jeugdherberg aan de rue Pasteur.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Nouméa raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Nouméa

EasyTerra Autohuur Nouméa vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nieuw-Caledonië, maar in een andere stad dan Nouméa, klikt u dan door naar de Autohuur Nieuw-Caledonië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nieuw-Caledonië u een auto huren wilt.